Kuinka vanhaa ruokaa söisit?
Jos teet maanantaina ison annoksen ruokaa niin heitätkö tiistaina loput pois vai syötkö vielä torstaina tai perjantaina? Olettaen ettei ruokaa pakasteta
Kommentit (6)
Jämiä syön neljä päivää. Kasvipohjaisia ovat niin ei tarvitse huolehtia maitotuotteiden tai lihan mätänemistä ruuassa
En heitä ruokaa pois, ellei se ole pilaantunutta. Aistinvarainen arvostelu (haju + maku) kertoo kyllä, onko ruoka syötävää. Alzheimer-äitini jääkaapista joudun säännöllisesti heittämään homeista ruokaa kompostiin, mutta omassa taloudessani pakastan ruoat hyvissä ajoin.
Jämäruokaa ei voi olla enää perjantaina jääkaapissa, joten en voi vastata kysymykseesi. Jos olisi niin iso määrä tehtynä, niin olisin laittanut osan pakastimeen jo tiistai aamuna.
Riippuu ruuasta ja kuinka nopeasti on jäähdytetty säilytystä varten. Kalaruoat syön valmistuspäivänä, en tähteinä. Joku linssipata, kaalikeitto, kaalilaatikko tai karjalanpaisti on syömäkelpoista pitkään. Jos ruoassa on perunaa, sen elinkaari on aika äkkiä ohi, perunaan tulee järkky makuvivahde jo lyhyessäkin säilytyksessä.
En mieti päiviä, vaan luotan aistivaraisiin havaintoihin. Jos ruoka tuoksuu ja maistuu hyvältä, syön sitä. Mutta en minäkään seisota ruokaa jääkaapissa turhan takia. Jos ruoka syödään loppuun seuraavana päivänä, se voi odottaa jääkaapissa, muussa tapauksessa se pääsee pakkaseen. Syömäkelpoisen ruuan heittäminen roskiin on uusavutonta, tyhmää ja edesvastuutonta.
Voisin syödä vielä perjantaina, mutta pakastan aina jämät.