Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Työkaveri väitti tehneensä laskiaispullia 1,5 tunnissa. Miten voi olla?

Vierailija
15.02.2018 |

Kun itse teen pullia, niin siinä menee kolme tuntia aikaa.. Maidon lämmittämiset liedellä ja taikinan vaivaamiset käsin, sitten kohotan ainakin puolituntia, leivon pullat (sekin kestää kun olen tarkka..) ja kohotan pellilläkin vielä toiset puoli tuntia. Uunissahan ne on vartin. Sitten pitää jäähdyttää jotta kerma ei sula kun sen lappaa väliin jne. Mitä en nyt ymmärrä? Miten joku saa valmiita laskiaispullia 1,5 tunnissa?

Kommentit (43)

Vierailija
1/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö sulla ole muuta tekemistä kuin pohtia tällaista? Kysy siltä kaveriltasi ja jatka elämää.

Vierailija
2/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raakapakasteista saa nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos hän ei ole laskenut mukaan odotus aikoja ?

Vierailija
4/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oisit siltä kysynyt?

Vierailija
5/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos hän ei ole laskenut mukaan odotus aikoja ?

Laski. Sanoi, että tuli töistä kotiin klo 16 ja alkoi leipoa niitä ja ne oli valmiita kun 17:30 tuli vieraat. Ap.

Vierailija
6/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No minä en kohota pellillä kuin 15 minuuttia ja hyvässä kiertoilmauunissa voi paistaa 2 pellillistä kerralla. Sen lisäksi sen kerman voi vatkata sillä aikana kun pullat on uunissa, kyllä se jääkaapissa hetken säilyy. Kolmanneksi, pullat jäähtyy kyllä tosi nopeasti, kun ottaa ne kuumalta pelliltä pois ja laittaa paperin päälle pöydälle jäähtymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikina ollut nousemassa yön yli jääkaapissa? Mä leivon paljon niin, että teen taikinan edellisenä iltana jääkaappiin. 

Vierailija
8/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä hän ei tee niin tarkkaan kuin sinä. En minäkään lämmittele maitoja liedellä tai kohota puolta tuntia vielä pullien pyörittelyn jälkeen - enkä niiden pallojenkaan kanssa ole turhan tarkka, pyörittelee palleroksi ja siinä se, yhtä hyvältä ne maistuu pyörittelyn tarkkuudesta huolimatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupasta pakastepullat, ne on vartin uunissa. Spraykermavaahtoa ja hilloa väliin niin 20 minuutissa on valmista.

Vierailija
10/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ehkä hän ei tee niin tarkkaan kuin sinä. En minäkään lämmittele maitoja liedellä tai kohota puolta tuntia vielä pullien pyörittelyn jälkeen - enkä niiden pallojenkaan kanssa ole turhan tarkka, pyörittelee palleroksi ja siinä se, yhtä hyvältä ne maistuu pyörittelyn tarkkuudesta huolimatta.

Voi olla. Minun mielestä ne pallot pitää pyörittää siten, että sinne pullan sisään tulee sellainen kierre, joka kohottaa valmiin pullan uunissa ilmavaksi ja korkeaksi. Voi olla, että hän nostaa vain lusikalla jotkut "kokkare"pallot pellille taikinasta. Ap.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No minä en kohota pellillä kuin 15 minuuttia ja hyvässä kiertoilmauunissa voi paistaa 2 pellillistä kerralla. Sen lisäksi sen kerman voi vatkata sillä aikana kun pullat on uunissa, kyllä se jääkaapissa hetken säilyy. Kolmanneksi, pullat jäähtyy kyllä tosi nopeasti, kun ottaa ne kuumalta pelliltä pois ja laittaa paperin päälle pöydälle jäähtymään.

Niin ja mä pyöritän aina kahdella kädellä kaksi pullaa kerralla ja teen kyllä hyvännäköisiä ja ilmavia niistä tulee.

Vierailija
12/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No on sulla mietinnän aiheet :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ehkä hän ei tee niin tarkkaan kuin sinä. En minäkään lämmittele maitoja liedellä tai kohota puolta tuntia vielä pullien pyörittelyn jälkeen - enkä niiden pallojenkaan kanssa ole turhan tarkka, pyörittelee palleroksi ja siinä se, yhtä hyvältä ne maistuu pyörittelyn tarkkuudesta huolimatta.

Voi olla. Minun mielestä ne pallot pitää pyörittää siten, että sinne pullan sisään tulee sellainen kierre, joka kohottaa valmiin pullan uunissa ilmavaksi ja korkeaksi. Voi olla, että hän nostaa vain lusikalla jotkut "kokkare"pallot pellille taikinasta. Ap.

Miten se kierre pyöritetään?

Vierailija
14/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No on sulla mietinnän aiheet :D

Joo eikö olekin :) . Pulla on tärkeä asia. Ap.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ehkä hän ei tee niin tarkkaan kuin sinä. En minäkään lämmittele maitoja liedellä tai kohota puolta tuntia vielä pullien pyörittelyn jälkeen - enkä niiden pallojenkaan kanssa ole turhan tarkka, pyörittelee palleroksi ja siinä se, yhtä hyvältä ne maistuu pyörittelyn tarkkuudesta huolimatta.

Voi olla. Minun mielestä ne pallot pitää pyörittää siten, että sinne pullan sisään tulee sellainen kierre, joka kohottaa valmiin pullan uunissa ilmavaksi ja korkeaksi. Voi olla, että hän nostaa vain lusikalla jotkut "kokkare"pallot pellille taikinasta. Ap.

Leivon myös 1,5h todennäköisesti ja pyörittele n täydelliset kierteet ja kahdella kädellä.

Asiat voi tehdä tupeloimalla tai nopeasti.

Olen hyvän Leipurin maineessa eli hyvää tulee nopeasti

Vierailija
16/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikinanesteenhän voi kuumentaa myös mikrossa. Omassa mikrossani vm 1990 on jopa lisälaitteena lämpömittari, eli mittariosa maitoon ja toinen pää mikron seinässä olevaan reikään, lämpöasetus 37 astetta ja mikron käynnistys. Harmi vaan, kun nyt alkaa jo vanhus pikkuhiljaa hajoilemaan, eli uusi täytyy ostaa.

Entinen naapurini oli opetellut jopa taikinan kohotuksen mikrossa. Itse laitan taikinan kohoamaan saunan alalauteelle, löylyhuoneessa on normilämpötila hieman korkeampi kuin muualla huoneistossa (kerrostalo) ja on vedoton paikka. Tietysti taikinan voi kohottaa myös uunissa, eli vain valo päälle. Jos on joku hienompi uuni, voinee niistä valita joku 30 astetta. Meillä on uunikin tuota 1990 ikäluokkaa, eli alkaa vedellä viimeisiään sekin ja lämpötila-asetukset epävarmoja.

Vierailija
17/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ääntä kohti ja om nom nom nom

Vierailija
18/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osa meistä on tehokkaita ja saa ne pullat aikaa alle 2 tunnissa, osa haihattelee ja kuvittelee, että hiestämällä pullaa leivinlaudan pinnalla siihen saa erityisen ihanan kierteen. Se ei valitettavasti laskiaispullassa näy!

Vierailija
19/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunilämpimät pullat voi helposti jäähdyttää kuistilla tai parvekkeella.

Vierailija
20/43 |
15.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuulensuojaan ja namskutarallaa #namnam

om nom nom nom, drooooollll

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme kolme