Miten valmistaisit porsaan ulkofileen?
Mulla on reilu kilo porsaan ulkofilettä. Miten valmistan sen niin, että se on mehukas ja murea?
Kommentit (5)
Yleensä leikkaan ulkofileen viipaleiksi ja paistan ne pikaisesti teflonpannulla. Mutta jos viitsisin, niin käärisin kokonaisen palan pekoniin tai ruistaikinakuoreen ja paistaisin uunissa miedolla lämmöllä.
Mun kaverilta kopioitu systeemi:
Pyöräytän sen kuumalla pannulla voi-öljy -seoksessa, niin että pinta ruskistuu.
Sitten pintaan sinappia, mustapippuria ja suolaa ja folioon ja uuniin lihalämpömittarin kanssa.
Tulee hyvää.
Kesällä leikataan pihveiksi ja grillataan, eli varmaan ihan pannulla pihveinä paistamallakin saa hyvää.
Minä teen ulkofilelle monesti näin:
Leikkaa file auki niin, että saat siitä levyn.
Mausta suolalla, pippurilla ja mieliyrteilläsi. Laita haluamasi täytteet ( herkkusieniä, tomaattia, paprikaa, juustoa...).
Kääri tiukalle rullalle ja laita uunipannulle niin, että saumakohta jää rullan alle.
Paista 175 asteessa reilu tunti.
Anna hieman jäähtyä, viipaloi ja nauti.
Vierailija kirjoitti:
Mun kaverilta kopioitu systeemi:
Pyöräytän sen kuumalla pannulla voi-öljy -seoksessa, niin että pinta ruskistuu.
Sitten pintaan sinappia, mustapippuria ja suolaa ja folioon ja uuniin lihalämpömittarin kanssa.
Tulee hyvää.
Kesällä leikataan pihveiksi ja grillataan, eli varmaan ihan pannulla pihveinä paistamallakin saa hyvää.
Onko se lihalämpömittari mausteena vai koristeena?
Vaihtaisin sen kanaan tai kalkkunaan ja aloittaisin puhtaalta pöydältä.