Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko metukka yhtä vaarallista kuin peksu?

Vierailija
14.01.2018 |

Eli saaako enää syödä?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huoh.

Vierailija
2/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä syödään pelkästään hernekeittoa ja juodaan piimää. Jos se ei jollekulle passaa niin muuttakoot muualle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peksu ?

Vierailija
4/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kumpikaan ole kovin hyvästä kun katsoo ainesosaluetteloa. Metukka kuitenkin lienee vielä enemmän käsiteltyä.

Vierailija
5/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä vedän naksua.

Vierailija
6/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö who laittanut peksun samaan kategoriaan kuin asbesti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä on peksu?

Metukka lienee meetvurstia?

Vierailija
8/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Jollekulle <-> muuttakoot"

Särkee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pekoni? Luulin kyseessä olevan metamfetamiinin ja jonkun minulle tuntemattoman mömmön otsikon perusteella.

Vierailija
10/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

"Jollekulle <-> muuttakoot"

Särkee!

Ne joita särkee kertokoot asiasta jollekulle lääkärille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikö who laittanut peksun samaan kategoriaan kuin asbesti

Eli ap syö karsinogeenista rakennusmateriaalia? Joku raskaushimo vai?

Vierailija
12/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Savustetulle peksulle olisi kysyntää ja menisi kaupaksi tuosta vaan, mutta EU:n mielestä lisäaineet on savua terveellisempiä. Ei saa tuottaja pitää könttiä saunoissa ja asiakas leikata itse siitä siivuja. Pitää olla sellaista joka säilyy suunnilleen huoneenlämmössäkin vuosikausia kaasutettuna ja valmiiksi viipaloituna. Kuluttaja voi olla tyhmä ja säilyttää väärin nääs, ja sille pitää myydä, mutta hyvä, kuluttaja ei sitten mätäne pahaksi arkussakaan. Kumma kun perinnejuustoja saa manner-Euroopassa vastaavasti makuuttaa homeisissa kellareissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peksu on pekoni

Vierailija
14/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perliininmakkaraa sen täytyy olla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole

Vierailija
16/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

"Jollekulle <-> muuttakoot"

Särkee!

Jollekulle on ihan oikein kirjoitettu. No, tuo toinen sana taas on väärässä muodossa siihen nähden.

'Peksu', koska pekoni kolmen tavun sanana on liian pitkä?

Vierailija
17/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eikö who laittanut peksun samaan kategoriaan kuin asbesti

Eli ap syö karsinogeenista rakennusmateriaalia? Joku raskaushimo vai?

Home

Artikkeli

Pekoni, ranskikset ja makkara samaan syöpäriskisarjaan kuin tupakka ja asbesti

lokakuu 2, 2017

Artikkeli, Terveys ja hyvinvointi, Uutiset

Tallenna

Tweet

Maailman terveysjärjestö WHO:n terveyssuositukset eivät varmasti miellytä lihaisten herkkujen ystäviä.

Prosessoidut lihatuotteet kuten makkarat ja pekoni ovat nimittäin päätyneet WHO:n suosituslistalla samaan kategoriaan kuin tupakka ja asbesti. Ne ovat siis erittäin syöpävaarallisia. Samaan listaan päätyivät myös transrasvat, joita on esimerkiksi ranskanperunoissa ja sipseissä.

Liha aiheuttaa suolistosyöpää

WHO:n suositusten viesti on selvä: Punainen liha – etenkin prosessoitu sellainen – aiheuttaa syöpää. Myös prosessoimaton punainen liha on päätynyt listalle, mutta vain yhden pykälän pienemmällä syöpäriskikertoimella kuin prosessoidut lihatuotteet.

WHO:n tuoreet suositukset saattavat tulevaisuudessa johtaa jopa siihen että pekoni- ja makkarapaketteihin lisätään varoitusmerkinnät syöpävaarallisuudesta, samaan tapaan kuin tupakka-askit on merkitty tänä päivän

Vierailija
19/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko meetvursti eettisempää syötävää kuin sianliha tai nauta? Miettien siltä kannalta, että meetvurstissa on käytetty hevosenlihaa ja voisi kuvitella, että hevosilla on ollut ainakin hivenen parempi elämä kuin tehotuotetuilla lihoilla?

Vierailija
20/23 |
14.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko meetvursti eettisempää syötävää kuin sianliha tai nauta? Miettien siltä kannalta, että meetvurstissa on käytetty hevosenlihaa ja voisi kuvitella, että hevosilla on ollut ainakin hivenen parempi elämä kuin tehotuotetuilla lihoilla?

Niinhän sitä voisi kuvitella. Mutta jos katsoo esimerkiksi videoita euroopan teurashevoskuljetuksista, voisi tietää aika paljonkin enemmän. Suomessahan ei juuri lainkaan päädy hevosia teurastamolle, mikä on suuri sääli. Lähes kaikki Suomessa syöty hevosenliha on tuontitavaraa. Euroopassa esim jalkansa katkoneita hevosia, jotka olivat muutenkin nippa nappa hengissä, hakattiin kepeillä ja rautatangoilla kulkemaan eteen päin ja kiipeämään kuljetusautoon ja se matka oli pitkä ja tuskainen, monen maan läpi. Tällaista ei suomalaisissa eläinkuljetuksissa tapahdu. Tai ainakaan niissä kuljetuksissa missä itse olen ollut mukana (nautakuljetukset). Suomessa kun eläimen pitää pystyä itse kulkemaan koko matka eläinsuojasta teurasautoon, seistä matka teurasautossa ja kulkea vielä omin jaloin teuraslinjaa loppuun asti. Eläimen pitää olla niin hyvässä kunnossa, että jaksaa tämän. Jalkansa loukannutta ei oteta kuljetukseen vaan sellainen pitää hätäteurastaa tilalla. Sitä paitsi Suomessa hevosia ei edes kuljeteta teurastamoon yhteiskuljetuksena (kuten muita eläinlajeja), vaan omistaja tai hänen edustajansa kuljettaa itse.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi yhdeksän