Mistä johtuu että nykyään niin monilla arllergioita?
Gluteeniton, laktoositon jne? Onkohan niitä aina ollut muttei tutkittu/valitettu asioita tai johtuuko se siitä että tänä päivänä liian puhdasta ns? Jos vauvan tutti tipahtaa lattialle (ihan kotioloissa) melkein keitetään kun ennen laitettiin suuhun takaisin...mietteitä?
Kommentit (11)
Liian pitkä imetys aika vauvana. Ei anneta oikeeta ruokaa 3kk iässä
Syödään huonoa ruokaa, kaikkea korvikkeita ja mukaruokaa. Myös virallinen taho suosittelee keinoruokaa.
Antibiootit, urbanisoituminen ja liika hygienia. Etsi tutkimus jossa verrataan meidän ja Venäjän karjalaisia. Ero on hurja.
Luulotauti.
Somehysteria ja kaikenlainen ”kai mullakin se on”. Huomionhakuisuus.
Narsismi. Halu olla erityis-(vaikea).
Ja ennen kaikkea Suomen ilmaston sekä sulkeutuneen henkisen ilmaston aiheuttamat mt-ongelmat.
Ei saada oikeanlaisia mikrobeja vauvana, jotka suojaisivat. Syynä hyvä hygieenia ja kaupunkiasuminen, mahdollisesti prosessoitu ruoka.
Johtuu mikroaaltouunien yleistymisestä ja tietokoneista tulevasta säteilystä
Vierailija kirjoitti:
Liian pitkä imetys aika vauvana. Ei anneta oikeeta ruokaa 3kk iässä
En tiedä provoiletko mutta aiemmin tämän sanottiin just suojaavan.
Gluteenittomuus ja laktoosittomuushan eivät ole allergioita :) Hakemasi yleisnimitys lienee erikoisruokavalio.
Entisaikaan pahasti allergiset kuolivat pois.
Miksi te täällä nyt yläpeukutatte, kun aiemmin muksun kukkamultien syöminen oli paha juttu.
Liika puhtaus on varmasti yksi syy, maatiloilla lapset altistui kaikille mahdollisille allergeeneille vauvasta saakka niin ei ollut samanlaista riskiä kehittää myöhemmin yliherkkyyttä kuin nykylapsilla.
Jotain syytä voi myös olla siinä että pienestäkin oireilusta tehdään iso asia ja vältellään kyseistä ainetta koko loppuikä, kun varovaisesti siedättymällä oireilu voisi loppua kokonaan.