Kinkusta kysymys.
Ostettiin tiistaina 6,5kg jäinen kinkku ja jätin sen samantien jääkaappiin sulamaan. Tarkoitus oli laitta nyt aamupäivällä se uuniin.
Otin viime yönä klo 2 sen huoneenlämpöön. Nyt laitoin mittarin kinkkuun ja sisälämpö edelleen -1. Kuinka voi kestää sulaminen näin kauan?. Sisälämpötilan nousun nopeuttamiseksi voinko laittaa sen vaikka vajaa 50 asteiseen uuniin niin pitkäksi aikaa, että sen lämpötila nousee 10 asteeneen?
Kommentit (4)
Vierailija kirjoitti:
Kestäähän se monta vuorokautta, mutta ei se haittaa mitään, kinkun voi laittaa paistumaan vaikka se olisi kohmeinen sisältä.
Aina sanotaan, että sisälämpötilan pitäisi olla se 10, ettei kaikki nesteet tule lihasta ulos.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kestäähän se monta vuorokautta, mutta ei se haittaa mitään, kinkun voi laittaa paistumaan vaikka se olisi kohmeinen sisältä.
Aina sanotaan, että sisälämpötilan pitäisi olla se 10, ettei kaikki nesteet tule lihasta ulos.
Juu niin on aina sanottu, mutta se on nykyisin todettu ihan turhaksi. Kinkun voi nakata uuniin vaikka ihan umpijäässäkin, tietysti se kypsyminen ottaa sitten pitemmän aikaa, mutta lopputulos on ihan yhtä hyvä.
Kestäähän se monta vuorokautta, mutta ei se haittaa mitään, kinkun voi laittaa paistumaan vaikka se olisi kohmeinen sisältä.