Miksi suomalaiset jugurtit ovat niin makeita?
Verrattuna esimerkiksi norjalaisiin, jotka ovat todella hyviä, koska niissä on arviolta puolet siitä sokerimäärästä mitä suomalaisissa. Luulisi että ovat siksi paljon vähemmän haitallisia terveydellekin. No, näkeehän suomalisen sokerimässäilyn toki katukuvassakin.
Kommentit (18)
Sokeri ja fruktoosi- tai glukoosisiirappi ovat halvempia kuin marjat tai hedelmät.
Kaikissa näissä makumieltymyksissä vastaus on aina "vastaamme käyttäjien palautteisiin" ja tästä voidaan vetää johtopäätös, että käyttäjät ovat antaneet seuraavanlaisia palautteita:
- sokerijugurtit ovat hyviä (markkinoille tulee joku uusi ällömakea kausimaku ja ihmiset ovat että "jee, nannaa, oli tosi hyvää, tällaista lisää)
- juustot ovat mauttomia (ja sellaisena pysyvätkin, koska "suomalaiset eivät pidä kovin voimakkaanmakuisista juustoista"). Toisaalta, pitkään kypsytetty juusto säilyisi pitempään... Ja Venäjälle kun ei saanut enää Valio viedä juustoja, niin esim. Venäjälle menevissä Oltermanneissa oli 2 kk pitempi käyttöpäiväys kuin Suomeen tuotetuissa Oltermanneissa (oliko joku 2 vai 3 kk, kuitenkin).
Lidlin turkkilainen jogurtti on hyvää.
Siksi kun suomalaiset haluavat syödä makeita jugurtteja. Onhan siellä hyllyssä myös vähemmän makeita ja makeuttamattomia jugurtteja, mutta niiden menekki on marginaalista verrattuna makeisiin jugurtteihin. Sitä myydään,mitä ostetaan.
Mä olen pienessä lounaskahvilassa töissä, jossa paljon ulkomaalaisia ruokailijoita. Usein saa kuulla samaa, että suomalainen jogurtti on pahaa, kun on niin makeita. Viilit uppoo kuitenkin. Jogurteissa aina kerkee mennä päiväysumpeen, etten niitä enää tilaakaan kuin muutaman, viilejä sitä enemmänkin.
Vierailija kirjoitti:
Lidlin turkkilainen jogurtti on hyvää.
Näin on, ja makeuttamatonta. Marjojen kanssa hyvää. No,rasvaa sinä on 10%, mutta parempi sekin, kuin ällömakeus. Samaa turkkilaista jugurttia saa myös smarketeista.
Lidlin Milbonat ovat liian makeita.
Niin, miksei esim. voitais tuoda markkinoille jugurttia, jossa olisi 70% vähemmän sokeria, EIKÄ makeutta olisi korvattu jollain keinotekoisella tyyliin puolet sokeria ja puolet keinomakeutta, vaan 70% vähemmän sokeria ja se olis siinä. Ja sitten vielä hedelmä/marjajugurtti, jossa ei olisi lainkaan lisättyä sokeria, siirappia tai mitä niitä nyt onkaan, eikä myöskään keinomakeutta. Valmistaja yllättyisi siitä, että niistä tulisi hittituotteita.
Koska suomalaiset "haluavat" vetisiä sokerilitkuja, jotka eivät ole oikeita marjoja tai hedelmiä nähneetkään.
Mä laitan usein noin 1/3 sokeroitua jogua ja 2/3 maustamatonta sekaisin pikkukulhossa, saan sopivaa näin lantraamalla.
Asun Sveitsissä, täällä on ihan yhtä makeat jugurtit. Suomessa voi käydä metsässä marjassa ja syödä itse poimimia marjoja luonnonjugurtin kanssa, täällä ostan pensasmarjat kaupasta.
Myös suomalaiset sinapit ovat makeita. Ja "väkevyyskin" on chilin polttavuutta, ei sinappi-kasvin kaalimaista, aromikasta väkevyyttä.
Saksassa kans makujogurtit yhtä sokerisia, mitä Suomessa.
Jos valmiiksi maustetut on liian makeita niin osta vaikka Lidlistä luonnonjukurttia tai kreikkalaista/turkkilaista ja pilkot sinne itse hedelmiä tai vaikka marjoja sekaan. Jos on liian hapanta niin vähän hunajaa sekaan. Mä en nykyään muuta jugua syökään kuin noita, on paljon parempaa ja terveellisempää :)
Norjalaisista en osaa sanoa, kun en ole siellä käynyt, mutta Keski- ja Etelä-Euroopassa on kyllä selvästi makeammat jogurtit kuin Suomessa ja Yhdysvalloissa ja Kanadassa vasta makeaa olikin.
Minusta kyllä monessa maassa on paljon makeammat kuin Suomessa, usein oikein sellaiset äklömakeat. Ainakin tulee mieleen Saksa, Ranska, USA ja Kanada.
Vierailija kirjoitti:
Lidlin Milbona-jogurtit on ällömakeita. Sen takia en käy Lidlissä.
Turkkilainen jogurtti ei ole ällömakea. En tajua ihmisiä jotka ostavat valmiiksi maustettua jogurttia.
Norjalaisilla oli aikanaan todella hyvää kirsikka-kermajukurttia.
Eräs puolituttu oli silloin tekemässä Valiolle kuluttajatutkimusta ja kehuin hänelle tuota.
Ei mennyt kuin puolisen vuotta ja täällä oli kirsikka-kermajukurtti Valion versiona.
Eikä mennyt kaupaksi.
Syynä oli se että Norjalaisilla oli seassa valtavasti kirsikkaa ja täällä lähinnä vain väriksi.
Lidlin Milbona-jogurtit on ällömakeita. Sen takia en käy Lidlissä.