Minkä ravintoaineen syömistä vältät ja miksi?
Itse syön gluteenitonta keliakian vuoksi. Vuodesta -95 asti. Pärjään.
Kommentit (48)
Vehnää ja maissia, koska vatsani tulee niistä kipeäksi. Karrageenia (E407), jota käytetään sakeuttamisaineena monissa ruoka-aineissa, koska sillä on todettu olevan epäsuotuisia vaikutuksia ainakin tulehduksellisissa suolistotaudeissa, ja koska minulla on geneettinen taipumus sellaisiin, niin jätän karrageenia sisältävät tuotteet suosiolla kaupan hyllyyn.
Viljoja ja sokeria, turvotuksen takia.
Sokeria. Ihoa alkaa kutista niin etten pysty olemaan enkä nukkumaan.
Joku alapeukuttaa uskollisesti kaikki kommentit. Olisi mielenkiintoista tietää, miksi.
Vältän syömästä sieniä, sillä saan niistä aivan uskomattomat vatsanväänteet.
Soija. Vatsa ei kestä. Mitään valmisruokia en syö tämän vuoksi, koska monessa on soijaa.
Vehnää. Mies (reumaatikko) saa hitonmoiset nivelsäryt, itsellä ei käy vatsalle (crohnikko)
Alkoholi. Ratkean jo yhdestä ravintola-annoksesta juomaan ja putki voi kestää viikkoja.
Maidon. aloin jo lapsena inhota sen makua ja mitä enemmän olen nyt asiasta lukenut niin sitä varmempi olen ettei aikuinen ihminen sitä tarvitse.
Toivottavasti vielä saan itsekurin myös sokerittomaan ruokavalioon.
En syö mitään keinomakeaa. Tutkimukset ovat osoittaneet niiden aiheuttavan mm. syöpää ja keskushermostovaurioita.
Kohtuudella kaikkea, mitään en taida karttaa 🙄
Vaaleapaahtoinen kahvi, koska se on pahaa!
Sokerittomia ja rasvattomia tuotteita, koska ne on aina korvattu jollain epäterveellisellä kuten makeutusaineilla. Myös mukaterveelliset proteiinituotteet. Syön mielummin puhdasta ja luonnollisra ruokaa.
Leipä ja murot, ihan joka muodossa. Minusta se on jotain mitä ihmisen ei kuulu syödä. Itse asissa juuri tänään aamulla koitin muroja ja heti ihan kamalat suolen väänteet.
Vierailija kirjoitti:
Vehnää ja maissia, koska vatsani tulee niistä kipeäksi. Karrageenia (E407), jota käytetään sakeuttamisaineena monissa ruoka-aineissa, koska sillä on todettu olevan epäsuotuisia vaikutuksia ainakin tulehduksellisissa suolistotaudeissa, ja koska minulla on geneettinen taipumus sellaisiin, niin jätän karrageenia sisältävät tuotteet suosiolla kaupan hyllyyn.
Minäkin yritän välttää tuota karrageenia, mutta se on vaikeaa, jos täytyy syödä työmaaruokalassa lounas tai muuten lähteä jonnekin kyläpaikkaan, jossa tarjotaan jotain. Käytännössä kaikissa kakuissa, myös itsetehdyissä on aina karrageenia, ellei tarkoituksella ole hankittu erikoiskermaa, josta se puuttuu. Samaten kaikki kastikkeet, jossa on joku kerma tai ruokakerma, niin niissä on karrageenia kyllä, työmaaruokalassa monena päivänä viikossa ruoka on tuollaista.
Venlafaxiini siksi että se passivoi
Sokerittomia ja rasvattomia tuotteita vältän henkeen ja vereen. Siis tietenkin vaikkapa maustamaton broileri on sokeriton ja melko rasvaton, mutta en nyt tarkoita sitä, vaan sellaisia light-tuotteita. Aspartaamisia juttuja vältän ehdottomasti, ja esim. maitotuotteista valitsen aina sen rasvaisemman version kyllä. Näin olen terveempi ja laihempi, yllättävää kyllä.
Lihaton, kalaton vuodesta 1991. Kokonaan ilman eläinkunnan tuotteita lokakuusta 2015 (jäi "lihaton lokakuu" tai siis sen vegaaniversio kokonaan päälle,)