Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pullataikina ei nouse!

Vierailija
04.08.2017 |

Mitähän tein väärin? Kyllä sen tarpeeksi lämmintäkin pitäisi olla.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
04.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on uupunut.

M

Vierailija
2/11 |
04.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mies (joka meillä leipoo kaiken leivästä lähtien) vinkkaa että joko laitoit liian vähän hiivaa tai sitten jostain vetää. Kehotti kokeilemaan uunissa, uuni 50 asteeseen ja luukku vähän raolleen. Toinen vaihtoehto kuulemma on lämpimään veteen (siis kulho sinne lämpimään veteen ;) ). 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
04.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulle on joskus käynyt niin, että maito on ollut liian lämmintä eikä hiiva ole sen takia toiminut. Käytän aina tuorehiivaa.

Vierailija
4/11 |
04.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saa vetoa?

Kokeile laittaa hellan uuniin tai mikroon, ne ovat vedottomia paikkoja.

Vierailija
5/11 |
04.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian kuuma neste.

Ainakin Helsingissä on kyllä niin karsea matalapaine etten ihmettelisi jos taikinakaan ei nousisi!

Vierailija
6/11 |
04.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kelmua kulhonsuulle poistaa myös vedon. Sinänsähän taikina kohoaa vaikka jääkaapissa jos hiiva vaan toimii. Tosin todella hitaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
04.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Wallah kirjoitti:

Mies (joka meillä leipoo kaiken leivästä lähtien) vinkkaa että joko laitoit liian vähän hiivaa tai sitten jostain vetää. Kehotti kokeilemaan uunissa, uuni 50 asteeseen ja luukku vähän raolleen. Toinen vaihtoehto kuulemma on lämpimään veteen (siis kulho sinne lämpimään veteen ;) ). 

Näin tein ja nyt nousee 😊

Vierailija
8/11 |
04.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos neste oli liian kuumaa, niin hiiva mahdollisesti kuoli. Myös vanha hiiva ei toimi niin kuin pitäisi.

Itse teen aina hiivataikinat niin, että nesteeseen liotan hiivan, vähän sokeria ja vähän jauhoja ja tämän seoksen annan olla kymmenisen minuuttia. Jos alkaa kuplia, niin silloin hiiva toimii ja lisään muut aineet ja sitten jatkan normaalisti. Jos ei kuplintaa tapahdu, odotan vielä jonkun minuutin ja katson uudestaan. Jos vieläkään mitään ei tapahdu, niin nakkaan seoksen pois ja aloitan uudestaan. Näin ei mene kaikki ainekset hukkaan kun testaa ensin pienellä määrällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
04.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

- ap - kirjoitti:

Wallah kirjoitti:

Mies (joka meillä leipoo kaiken leivästä lähtien) vinkkaa että joko laitoit liian vähän hiivaa tai sitten jostain vetää. Kehotti kokeilemaan uunissa, uuni 50 asteeseen ja luukku vähän raolleen. Toinen vaihtoehto kuulemma on lämpimään veteen (siis kulho sinne lämpimään veteen ;) ). 

Näin tein ja nyt nousee 😊

Kiva! :) 

Vierailija
10/11 |
04.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä pullaa leivot?

T: SokkerRåtta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
04.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian kylmä tai kuuma neste tai vetoinen kohotuspaikka?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kaksi yksi