Mitä tarjoiluja voisi tehdä etukäteen?
Juhlat tulossa ja olisi kiva, jos voisi tehdä osan tarjoiluista etukäteen samalla viikolla ja pakastaa. Mitkä voisi olla tällaisia, jotka kuitenkin säilyy hyvinä?
Kommentit (5)
Voileipäkakut voi laittaa pakkaseen ja koristella ne sulamisen jälkeen.
Piirakat. Pullat. Kakut. Ehkä juustokakkua en laittaisi pakkaseen, mutta täytekakkupohjan. Monet itsetehdyt keksit säilyvät viikkoja kaapissa.
Itse en tykkää pakastetusta ruuasta. Edellisenä päivänä leivotaan
Vierailija kirjoitti:
Itse en tykkää pakastetusta ruuasta. Edellisenä päivänä leivotaan
Ei pakastamisessa mitään vikaa ole, vaan sulatustavassa.
Itse leivon pullat pakkaseen niin, että ne jäävät aavistuksen verran liian vaaleiksi. Sitten sulatan niitä hetken huoneenlämmössä ja tuuppaan uuniin saamaan lopullisen värinsä. Ehkä ne tunnistaa pakastetuiksi, en tiedä, mutta hyvin uppoaa mukuloihin.
Ja miksikö pakastan pullaa? Siksi, että minkään yhden pitkon takia en ala leipomaan. Taikinaa tehdään vähintään litraan nestettä.
Vierailija kirjoitti:
Voileipäkakut voi laittaa pakkaseen ja koristella ne sulamisen jälkeen.
Piirakat. Pullat. Kakut. Ehkä juustokakkua en laittaisi pakkaseen, mutta täytekakkupohjan. Monet itsetehdyt keksit säilyvät viikkoja kaapissa.
Minä olen pakastanut juustokakunkin. Ohjeessa (valkosuklaa-juustokakku) nimenomaan sanottiin, että voi pakastaa. Sitä paitsi juustokakku on aina arvoitus. Jos teen sen edellispäivänä ja juhlapäivän aamuna totean, ettei se hyytynytkään, niin mistäs minä sen kakun sitten tempaisen.
Aika monet pikkuleivät voi tehdä ja jättää pakastamattakin.
Täytekakkupohja, se sulaa nopeasti ja viileän kakkupohjan päällä koristelut säilyy paremmin.
Piirakat ja pikkupitsat voi pakastaa ja sulattaa tarjottavaksi.