Mitä kalaruokia syötte säännöllisesti=viikottain?
Lievästi sanottuna ottaa kupoliin eri kalojen hinnat esim.Prisman kalatiskillä, ei niitä ole varaa ostaa edes viikottain, syö siinä sitten hyvärasvaista kalaa väh se 2x/vkossa, prkl!!
Kuha maksaa 39€/kg, lohi 25-30€/kg, loimulohi joka koko perheen lempparia oli pitkään 29,95€/kg ja lähes viikottain sitä se.1kg ostettiinkin, mutta nyt muutama vko sitten senkin hinta hyppäsi 35€/kg joten ostamatta jää jne.
Vituttaa!!!!!!!
Kommentit (19)
Öö? Kokonainen, tuore, suolistettu siika esimerkiksi maksaa noin 7 € /kg.
Siitähän voi tehdä ihan mitä vain, helpoimmalla pääsee jos laittaa yrttejä mahaan ja karkeaa merisuolaa. Vähän sitruunan viipaleita kans ja sitte uuniin tai grilliin toviksi.
Voi myös fileoida itse, aikaa menee se 2 minuuttia. Hintaa säästyy 20 € / kg, jos fileoit itse.
Herkullinen kuha on kokonaisena noin 10 € / kg. Siitä vaikka fileitä tai terriiniä. Mitä nyt haluaakaan tehdä.
Eipä tule kalaa syötyä viikoittain. Viime viikolla tosin oli silliä ja kalapuikkoja.
Kalakeittoa seitistä vähintään kahdesti viikossa.
En yhtään, sillä olen allerginen :(
Lohta saa usein tarjouksesta noin 10€/kg, joten annospaloiksi ja pakkaseen. Pannulla paistan kerran viikkoon ja viikonloppuna usein raaskin ostaa kalatiskistä jotain kalliimpaa pienen palan.
Kalanmaksaöljytabletteja päivittäin.
Syön kalaa lähes joka päivä. Harmittaa kyllä että on kallista. Seuraan yleensä tarjouksia. Joskus olen saanut tuoretta lohifilettä 9,90 e/kilo. Savulohta oli Lidlissä juhannukseen aikaan 13,99 e/kg. Nuo ovat jo siedettäviä hintoja.
Joskus ostan myös Heimon savukirjolohta Alepasta kun on alessa, 30-60%.
Jos on vähän enemmän rahaa ostan silloin tällöin savupallasta, turskaa, kuhaa, ahvenfilettä, yms. kalatiskiltä. Mun lähikaupoissa ei ole edes kalatiskiä tai valikoima on huono ja hinnat korkeat. Joudun aina erikseen lähtemään jonnekin muualle kauemmas hakemaan tuoretta kalaa.
Arkena syön sitten pakastekalaa, Alepassa Alaskanseitä kilohintaan 6,45 e/kg, siellä on myös pakastelohta, kilohinta taitaa olla jotain 13 euroa, yms. Purkeissa ostan tonnikalaa, joskus makrillia tai kilohailia, koska ne ovat terveellisiä.
Syön kalaa 2-3 päivänä viikossa. Yleensä jossain seuraavista muodoista:
Kylmäsavulohta (salaatissa tai pastassa), pakastekalakeitto, uunilohi, valmiskalapihvit (ja täysjyväriisiä), purkkitonnikalaa (ja täysjyvänuudelit), pakastekalaleikkeet (ja lohkoperunat).
Kalapuikkoja, tonnikalapataa, lohta, silliä, valmiita kalapihvejä. Siinähän ne tuli. Tulee syötyä aika paljon kalaa.
Kesäsin syödään voissa paistettuja ahvenia, koska mies rentoutuu onkimalla. Talvella lähinnä lohta.
Vierailija kirjoitti:
En osta kalaa syön noin 100 kertaa sikaa vuodessa noin 15 kertaa haukea noin 25 kertaa ahventa ja 25 kertaa kuhaa pari kertaa silakkaa joskus kampelaa ja taimenta.
Tarkoitan siikaa en sikaa.
Miksi ostat lohta se on kasvatettua moskaa. Osta Alaskanseitiä pilkkahinnalla. Aitoa tavaraa suoraan merestä
Osta kokonainen kala, saa paljonhalvemmalla. Silakka on halpaa myös. Lohifileen ostan ainoastaan laiskuuksissani mökille savustimeen, kun siellä ei ole kunnon veistä fileointiin. Osta lihamylly, saat kaikista ns. jätekaloista tehtyä pihvejä ja pullia.
Vierailija kirjoitti:
Miksi ostat lohta se on kasvatettua moskaa. Osta Alaskanseitiä pilkkahinnalla. Aitoa tavaraa suoraan merestä
Niinpä mutta ap halusi nimenomaan rasvaista kalaa ja seiti ei ole.
En mitään koska liian kallista. Ehkä 3-4 kertaa vuodessa syödään kalaa muutoin kuin valmisteena (tonnikala).
Ei tule syötyä kalaa suositusten mukaan, kun en raasti ostaa sitä.
Pari kolme kertaa kuussa lähinnä on oikea määrä.
Meillä tykätään kalaruuista.
Esim silakkapihvit ovat suurta herkkua ja niitä teen joka kerta, kun hinta on alle vitosen kilo. En suostu maksamaan silakasta 9.90 euroa. Se on jo riistoa.
Lohessa ja siikassa kipuraja on kymppi. Niitä yleensä savustetaan.
Toisinaan mies tekee ruokaa ahvenista, kuhasta ja madekeittoa (kun sen aika on), eikä kerro mulle hintoja. ;D
Kalakeitto (sei/lohi), lohisuikaleet-kastike, uunilohi.
En osta kalaa syön noin 100 kertaa sikaa vuodessa noin 15 kertaa haukea noin 25 kertaa ahventa ja 25 kertaa kuhaa pari kertaa silakkaa joskus kampelaa ja taimenta.