Miksi MUNAKAS pitäisi syödä heti?
Minuu härsyttää suunnattomasti se, että munakkaan teko-ohjeissa käsketään syömään ruoka heti, kun se on tehty. Vaimokin aina hokee fraasia "Syöjä odottaa munakasta, mutta munakas ei odota syöjää". Sen hän on joskus ikuisuus sitten oppinut koulun kotitaloustunneilla. Mikä siinä on, että munakas pitää syödä heti? Olen syönyt puoli vuorokautta vanhaa nakkimunakasta, ja se on ollut todella hyvää vielä silloinkin.
Kommentit (9)
En tiedä. Mun mielestä se on jopa parempaa vähän aikaa seisoneena ja jäähtyneenä.
No jos tykkää sellaisesta vähän kosteasta munakkaasta, se on kyllä pakko syödä heti. Jos kelpaa sellainen ihan läpipaistettu, menee kylmänäkin.
Muuttuu kai kovemmaksi ja kuivemmaksi jos jättää lautaselle pitkäksi aikaa.
Länttää munakkaan kylmänä ruileivän väliin ja tomaatinsiivuja ja siinäpä mainio työlounas.
Kostea munakas suoraan pannulta on hyvää. Eikä siihen mitkään nakit kuulu, yäk. Teen paljon munakasta mutta en oikein pidä kenenkään muun tekemästä munakkaasta, kun muut tekevät semmoisia molemmin puolin läpikypsäksi paistettuja lättyjä jotka ovat koviakin. Vielä jos tommonen olisi muhinut jossain muovirasiassa puoli päivää, niin jäisi tosiaan syömättä.
Munakas jatkaa kypsymistä vielä lautasella jolloin rakenne ja maku muuttuvat
Noustou!