Mitä öljyä munkkienpaistoon?
Muistelisin aikoinani koulussa tehneeni niitä kookosrasvassa, mutta nyt kun ohjeita käyttää niin on rypsi-, rapsi- tai oliiviöljyä (hyi!).
Entä jos ei ole paksupohjaista kattilaa? Ei ole edes pinnoitettua kattilaa. Voinko tehdä wokkipannussa?
Kommentit (6)
Minä paistoin Sunnuntain munkinpaistorasvassa. Monet ovat kehuneet kookosrasvaa, mutta ei löytynyt kaupasta, hyviä tuli tuossakin.
Kiitos vastauksesta.
Kaikissa ohjeissa käsketään käyttämään paksupohjaista kattilaa. Ilmeisesti tällä tarkoitetaan pinnoitettua? Mitä jos käyttää ihan tavallista teräskattilaa? Voiko rasva kuumentua yli kriittisen pisteen?
Kookosrasvassa ollaan paistettu toisessa polvessa (munkit siis). Valurautapata on meillä sitä varten. Mutta wokkipannu ei kuulosta pahalta.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksesta.
Kaikissa ohjeissa käsketään käyttämään paksupohjaista kattilaa. Ilmeisesti tällä tarkoitetaan pinnoitettua? Mitä jos käyttää ihan tavallista teräskattilaa? Voiko rasva kuumentua yli kriittisen pisteen?
Käytä normaalia teräskattilaa vaan ja unohda ne teflonhärpäkkeet.
Up