Onko hollandaise- ja bearnaisekastikkeilla paljon eroa keskenään eli voiko kumpaa tahansa tarjota tuoreen parsan kanssa?
Eikö ne ole melko samantyyppisiä keskenään vai miten on?
Kommentit (11)
Periaatteessa sama menetelmä, mutta maustaminen on eri. Bearnaisessa on rakuunaa, ja se on enemmän lihan kastike. Pihvi, parsaa ja bearnaise on toimiva kombo.
Ovat samat pohjaltaan kastikkeet kastikkeet, bearnaise on maustettu rakunalla.
"samaa soossia". eli Hollandaise on se pohja josta saadaan bearnaisea maustamalla hollandaise. Jos et tätä tiennyt olet todennäköisesti ottamassa tavaraa purkista/pussista ja silloin on aivan sama kumpaa laitat parsan kaveriksi, et mikään kulinaristi tai puristi ruuan suhteen ole kuitenkaan.
Millä hollandaise on maustettu?
Ainakin se on puolet voita.
Vierailija kirjoitti:
Millä hollandaise on maustettu?
Ainakin se on puolet voita.
Suolalla, joskus myös pippurilla.
Voi käyttää mitä vaan jos siitä tykkää.
Melkein kannattaa vetää voisulaa parsalle mieluummin kuin sitä ökkömönkköstä pussista.
Vierailija kirjoitti:
Melkein kannattaa vetää voisulaa parsalle mieluummin kuin sitä ökkömönkköstä pussista.
Eihän nyt voita, margariinia sen olla pitää :D:D:D
Molemmat on voikastikkeita ja sopivat mielestäni parsan kanssa. Hollandaisessa on sitruunaa ja Bearnaisessa rakuunaa ja etikkaa. Bearnaise tarjoillaan yleensä lihan kanssa, hollandaise kalan ja kasvisten. Saa ihminen silti syödä mitä haluaa =D.
No ei voi, erilaisia ovat. Hollandaisea parsan kanssa.