Naapuri toi lehmän juustomaitoa. Sanokaa uusavuttomalle mitä tehdä siitä?
Kommentit (9)
Uunijuusto on herkkua. Voi sitä pakastaa.
Voi pakastaa. Voi myös tehdä pannaria.
Pannaria. Jos ternimaito on hyvin juustoista, vaatii ehkä, vaikka vettä ohennukseksi.
Uunijuustoa: litra maitoa, 1 tl suolaa, uunivuokaan 175 asteeseen uuniin noin tunniksi tai kunnes hyytynyt. Tarjotaan esim. hillon kanssa. Pannukakku onnistuu myös, silloin ei tarvita taikinaan munia.
No leipäjuustoa tottakai! NAM! Tarvitset juustonjuoksutinta ja sitä sinne sankkoon. Päälle muodostuu paksumpi juustokerros, se vain kipataan ritilälle ja nestemmäinen maito valutetaan pois. Uuniin paistumaan molemmin puolin niin oi että. Lapsuuden herkkua maalla!
Vierailija kirjoitti:
No leipäjuustoa tottakai! NAM! Tarvitset juustonjuoksutinta ja sitä sinne sankkoon. Päälle muodostuu paksumpi juustokerros, se vain kipataan ritilälle ja nestemmäinen maito valutetaan pois. Uuniin paistumaan molemmin puolin niin oi että. Lapsuuden herkkua maalla!
Tuo on varmaan joku hifistelyjuusto, ei meillä mitään juoksutinta laitettu, uuniin vain. Ehkä tuosta tulee sitten kiinteämpi juusto.
Pannarista kannattaa aloittaa, ohjeita löytyy ja pakastaisin maitona sen ylimääräisen, pakastettuna sitä kaupoissakin myydään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No leipäjuustoa tottakai! NAM! Tarvitset juustonjuoksutinta ja sitä sinne sankkoon. Päälle muodostuu paksumpi juustokerros, se vain kipataan ritilälle ja nestemmäinen maito valutetaan pois. Uuniin paistumaan molemmin puolin niin oi että. Lapsuuden herkkua maalla!
Tuo on varmaan joku hifistelyjuusto, ei meillä mitään juoksutinta laitettu, uuniin vain. Ehkä tuosta tulee sitten kiinteämpi juusto.
Pannarista kannattaa aloittaa, ohjeita löytyy ja pakastaisin maitona sen ylimääräisen, pakastettuna sitä kaupoissakin myydään.
Uunijuusto ja leipäjuusto on kaksi täysin eri asiaa. Googleta vaikka, en jaksa selittää.
Meillä kotona äiti teki just noita yllä mainittuja eli leipäjuustoa, uunijuustoa ja pannaria. Kaikki ovat herkullisia, ehkä leipäjuusto suosikkini.
Tarkoitatko ternimaitoa?