Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Monipuolisia ja terveellisiä ruokia lapsiperheelle?

Vierailija
20.03.2017 |

Teen parhaillaan viikon ruokalistaa ja pää lyö tyhjää. Kaipailisin vähän vinkkejä! Perheemme lapset ovat 1v ja 3v joten ei mitään kovin erikoista

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Päätä ensin, mikä on terveellinen ruoka sinun mielestäsi. Olisi helpompi antaa vinkkejä.

Vierailija
2/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Linssikeitto.

Meidän 1-vuotiaan suosikkiruoka joka kyllä meille aikuisillekin maistuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Päätä ensin, mikä on terveellinen ruoka sinun mielestäsi. Olisi helpompi antaa vinkkejä.

Kaikki ruokavinkit otetaan vastaan! :)

Vierailija
4/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee vaihdellen kanaa, kalaa, punaista lihaa, kasvisruokaa. Valitse ensin pääraaka-aine, sitten valmistustapa: keitto, kastike, uuniruoka, pataruoka, wokki, ruokaisa salaatti jne. Sitten valitse lisäke pasta, peruna, riisi, juurekset, nuudeli, couscous... Salaattia vielä mukaan ja muutenkin kannattaa ujuttaa pääruokaankin kasviksia. Esim. lihaa voi jatkaa porkkanalla jne. Vielä jos haluat miettiä vaihtelua/idealähteitä, voit valita jonkin ruokakulttuurin: italialaista, aasialaista, suomalaista... Mieti myös, minä päivänä haluat tehdä pitemmän kaavan kautta, vaikka jonkun pitkään haudutetun padan ja milloin pitää olla nopeaa, esim. joku wokki.

Itsellä tuntuu, että ruokalista on monipuolinen eikä ideat lopu kesken, kun käytän tällaista kiertävää systeemiä!

Vierailija
5/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parsakaalirisotto, tofu-kasviskeittoa, lasagnette valkoisista pavuista, kik-hernecurry ja riisiä.

Vierailija
6/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nuudeliwokki katkaravuilla/kanalla/possulla tms

Kasvissosekeitto

Uunikana riisikasvispedillä

Siskonmakkarakeitto

Muusi ja lihapullat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tortillat! Maissilättyjä (voi tehdä itsekin, ovat helppoja), paistettua jauhelihaa, salaattia, tomaattia, kurkkua, avokadoa, itsetehtyä salsaa (helppo), ranskankermaa. On tosi nopea ja helppo. 

Vierailija
8/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Linssikeitto.

Meidän 1-vuotiaan suosikkiruoka joka kyllä meille aikuisillekin maistuu.

Komppaan linssikeittoa :)

Meidän linssikeittoon tulee punaisia linssejä, sipulia, chiliä, inkivääriä, paprikajauhetta, kurkumaa, suolaa, tomaattimurskaa, vettä, kermaa. Todella hyvää, ravitsevaa ja täyttävää. Pitää nälän pitkään poissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarvitset kaiketi myös lounaat vai ovatko lapset jo päiväkodissa? Tässä on huokea viikkolista ja niin, että voit hyödyntää tähteitä.

Pyrin pitämään lounaat simppeleinä, sellaisina, että ne voi tehdä hautumaan tai kokata nopeasti ulkoilun päälle. Salaattia voi tehdä kerralla aina kahdeksi päiväksi, sen verran se säilyy freesinä jääkaapissa.

1) MA

- lounas kana-nuudelikeitto, käytä sunnuntaina tähteeksi jääneitä kanan jäänteitä ja liemiä, lisäksi keittojuureksia, kanalientä, nuudelia

- päivälliseksi jauhelihakastike ja muusi + salaatti. Tee molempia reilu satsi, ja käytä muusin jämät perunarieskaan, jauhelihakastike (tomaattipohjainen) tiistain makaronilaatikkoon.

2) TI

- lounaaksi juuressosekeitto ja perunarieskat

- päivälliseksi makaronilaatikko, käytä tummaa makaronia, siinä on enemmän kuitua. Lisäksi salaattia

3) KE

- Lounaaksi kaupan pinaattilättyjä ja porkkanalättyjä puolukkasurvoksen ja salaatin kera. Toki voit paistaa näitä itsekin, eivät ole vaikea ruokalaji, mutta kaupan valmiitkin ovat ok eines.

- Lohta ja uunijuureksia. Paista lohta isompi satsi. Uunijuureksiin mm. bataattia, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua...

4) TO

- Lounaaksi linssikeitto, tässä yksi hyväksi havaittu ohje. Jos lapsesi eivät tykkää kovin maustetusta, vähennä curryn määrää:

TUHTI LINSSIKEITTO

3 dl punaisia linssejä

1 sipuli

3 porkkanaa

1 palsternakka

3 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

2 rkl currya

n. 1 l vettä

1 kasvisliemikuutio

1 prk tomaattimurskaa

1 tl suolaa (itse en laita välttämättä lainkaan)

100 g sulatejuustoa, Koskenlaskija on hyvää

Kuori ja kuutioi sipuli ja juurekset. Kuullota niitä öljyssä kattilassa, lisää curry ja murskattu valkosipuli. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattimurska. Kiehauta. Lisää linssit (ja suola). Keitä noin 15 minuuttia, kunnes ainekset tuntuvat kypsiltä. Lisää sulatejuusto ja anna sen sulaa sekaan. Nauti vaikkapa hyvän leivän kanssa.

- Päivälliseksi lohipastaa, käytä keskiviikon lohen jämät. Ja vaikkapa mozzarella-tomaatti-basilika -salaattia.

5) PE

Lounaaksi: Uunipuuro mustikkakeiton tms. marjakeiton kera

Päivälliseksi: Pippurilohkopotut ja lehtipihvi maustevoilla, salaattia. Tarkoituksella tuhdimpi annos, jos perhe kaipaa vähän juhlavampaa. Lohkopotut teet niin, että pesen kuoriperunat hyvin, leikkaat huonot kohdat pois, mutta älä kuori. Lohko, sivele kauttaaltaan mausteöljyssä, jossa on suolaa, paprikajauhetta, timjamia ja haluamasi määrä cayennea tai mustapippuria. Paista uunissa 200 asteessa kypsiksi.

Lehtipihvin saa hyvin sisäpaististakin, avainjuttu on nuijia pihvit ihan ohueksi ja paistaa vain n. 15 sekuntia per puoli eli saa jäädä sisältä roseeksi, niin on mehevää! Säästä lihasta osa lauantain kastikkeeseen.

6) LA 

Lounaaksi: janssonin kiusaus, nopea tehdä uuniin siksi aikaa, kun huushollaatte tai käytte kaupassa tms. 

Päivälliseksi: Mausteinen naudanlihakastike ja couscous. Kastikekin hautuu omia aikojaan...

Paista kuutioitu liha niin, että saa paistopintaa. Siirrä kannelliseen uunipataan. Paista sipulisilppua, siirrä pataan. Kaada pannulle vähän kiehuvaa vettä, pyörittele, ja siirrä liemi pataan. Mausta tomaattipyreellä, valkosipulilla, pippureilla, timjamilla, laakerinlehdellä, suolalla. Voit lisätä silputtua porkkanaa tai paprikaa. Hauduttele 150 asteessa kolmisen tuntia, tarkista maku ja syökää couscousin ja salaatin kera.

7) SU

- Lounaaksi: Salaatti, koska la syötiin tukevasti. Vaikka Caesarin salaatti, helppo kasata mistä perhe tykkää...

- Päivälliseksi: Riisiä, currykastike ja uunibroileri. Säästä broikusta jääneet jämät ja liemi maanantain lounaskeittoon.

Vierailija
10/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

ysi lisää, että nuo safkat syntyvät noin kympillä per päivä.

kannattaa ostaa esim. linssit, riisit ja couscousit entisistä ruokakaupoista. Sieltä saa hyvää ja halpaa teetä ja mausteitakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tee vaihdellen kanaa, kalaa, punaista lihaa, kasvisruokaa. Valitse ensin pääraaka-aine, sitten valmistustapa: keitto, kastike, uuniruoka, pataruoka, wokki, ruokaisa salaatti jne. Sitten valitse lisäke pasta, peruna, riisi, juurekset, nuudeli, couscous... Salaattia vielä mukaan ja muutenkin kannattaa ujuttaa pääruokaankin kasviksia. Esim. lihaa voi jatkaa porkkanalla jne. Vielä jos haluat miettiä vaihtelua/idealähteitä, voit valita jonkin ruokakulttuurin: italialaista, aasialaista, suomalaista... Mieti myös, minä päivänä haluat tehdä pitemmän kaavan kautta, vaikka jonkun pitkään haudutetun padan ja milloin pitää olla nopeaa, esim. joku wokki.

Itsellä tuntuu, että ruokalista on monipuolinen eikä ideat lopu kesken, kun käytän tällaista kiertävää systeemiä!

Suosittelet punaista lihaa? Oli puhe terveellisestä ruoasta.

Vierailija
12/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tee vaihdellen kanaa, kalaa, punaista lihaa, kasvisruokaa. Valitse ensin pääraaka-aine, sitten valmistustapa: keitto, kastike, uuniruoka, pataruoka, wokki, ruokaisa salaatti jne. Sitten valitse lisäke pasta, peruna, riisi, juurekset, nuudeli, couscous... Salaattia vielä mukaan ja muutenkin kannattaa ujuttaa pääruokaankin kasviksia. Esim. lihaa voi jatkaa porkkanalla jne. Vielä jos haluat miettiä vaihtelua/idealähteitä, voit valita jonkin ruokakulttuurin: italialaista, aasialaista, suomalaista... Mieti myös, minä päivänä haluat tehdä pitemmän kaavan kautta, vaikka jonkun pitkään haudutetun padan ja milloin pitää olla nopeaa, esim. joku wokki.

Itsellä tuntuu, että ruokalista on monipuolinen eikä ideat lopu kesken, kun käytän tällaista kiertävää systeemiä!

Suosittelet punaista lihaa? Oli puhe terveellisestä ruoasta.

Punainen liha on terveellistä ravintoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tee vaihdellen kanaa, kalaa, punaista lihaa, kasvisruokaa. Valitse ensin pääraaka-aine, sitten valmistustapa: keitto, kastike, uuniruoka, pataruoka, wokki, ruokaisa salaatti jne. Sitten valitse lisäke pasta, peruna, riisi, juurekset, nuudeli, couscous... Salaattia vielä mukaan ja muutenkin kannattaa ujuttaa pääruokaankin kasviksia. Esim. lihaa voi jatkaa porkkanalla jne. Vielä jos haluat miettiä vaihtelua/idealähteitä, voit valita jonkin ruokakulttuurin: italialaista, aasialaista, suomalaista... Mieti myös, minä päivänä haluat tehdä pitemmän kaavan kautta, vaikka jonkun pitkään haudutetun padan ja milloin pitää olla nopeaa, esim. joku wokki.

Itsellä tuntuu, että ruokalista on monipuolinen eikä ideat lopu kesken, kun käytän tällaista kiertävää systeemiä!

Suosittelet punaista lihaa? Oli puhe terveellisestä ruoasta.

Mikäs vika siinä punaisessa lihassa on?

Vierailija
14/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Parsakaalirisotto, tofu-kasviskeittoa, lasagnette valkoisista pavuista, kik-hernecurry ja riisiä.

Meidän 1v 4 kk vetelisi näitä enemmän kuin mielellään. Kaapissa on aina GoGreen -purkkeja, siis niitä papuja ja herneitä jne., joita voi läntätä mukaan ruokaan. Viimeksi eilen oli linssicurrya ja riisiä ja kuusivuotias kyselee, että milloin tehdään papukeittoa. Käytetään paljon kasviksia.

Jos kaipaa ruokalistavinkkejä, niin kannattaa katsoa mitä kaupungin päiväkotien ruokalistalla on. Sieltä voi vaikka suoraan printata listat käyttöön, ovat yleensä 3-4 viikon sykleissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

9/11 kiitti hyvistä vinkeistä. Heti itsekkin kokeilemaan😊

Vierailija
16/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täällä puhutaan linssejä, saako ne suoraan vaan lisätä paketista ruokaan? Eikös pavuista ja hereille pidä ensin tehdä jotai... 9/11 hyvät vinkit. Ja kerrankin ohjeet ruoan tekoon hyvä!

Vierailija
17/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tee vaihdellen kanaa, kalaa, punaista lihaa, kasvisruokaa. Valitse ensin pääraaka-aine, sitten valmistustapa: keitto, kastike, uuniruoka, pataruoka, wokki, ruokaisa salaatti jne. Sitten valitse lisäke pasta, peruna, riisi, juurekset, nuudeli, couscous... Salaattia vielä mukaan ja muutenkin kannattaa ujuttaa pääruokaankin kasviksia. Esim. lihaa voi jatkaa porkkanalla jne. Vielä jos haluat miettiä vaihtelua/idealähteitä, voit valita jonkin ruokakulttuurin: italialaista, aasialaista, suomalaista... Mieti myös, minä päivänä haluat tehdä pitemmän kaavan kautta, vaikka jonkun pitkään haudutetun padan ja milloin pitää olla nopeaa, esim. joku wokki.

Itsellä tuntuu, että ruokalista on monipuolinen eikä ideat lopu kesken, kun käytän tällaista kiertävää systeemiä!

Suosittelet punaista lihaa? Oli puhe terveellisestä ruoasta.

Punainen liha on terveellistä ravintoa, jos sitä ei mätä menemään älyttömiä määriä. Lihassa on esim. runsaasti hyvänlaatuista proteiinia ja rautaa (joka imeytyy hyvin, toisin kuin kasvisten sisältämä rauta). Lihan terveysriskit liittyvät liian runsaaseen käyttöön, esim. joka päivä vetää puoli pakettia jauhelihaa. Tällöin suolistosyövän riski kasvaa. Pari kertaa viikossa on ok syödä punaista lihaa ja siitä saa riittävät ravintoaineet ilman että tarvisee erikseen miettiä ruokavalion koostamista.

Ylipäätään osoittaa vähäistä ymmärrystä syyttää mitään yhtä ruoka-ainetta terveelliseksi tai epäterveelliseksi. Ruokavalio on aina kokonaisuus ja sen voi muodostaa monella tapaa. Yhtä lailla voit syödä terveellisesti/epäterveellisesti sekasyöjänä tai kasvissyöjänä tai vaikka gluteenitonta ruokavaliota noudattavana tai viljoja syövänä.

Vierailija
18/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä, 34-vuotias en vieläkään ole oppinit pitämään useimpien kasvisten mausta ja oletan, että lapsiperheessä tämä on vaikeutena myös, tosin yleisemmin varmaan lasten puolelta kuin vanhempien :D mulla on kyllä asperger, se siis johtunee siitä. Tässä tapoja, miten itse saan kasvikset maistumaan:

Jauhelihakastikkeen sekaan raastettua (yleensä vedän monitoimikoneella) porkkanaa, parsakaalia ja kukkakaalia. Pakastepinaattikin menee hyvin.

Possunsuikalekastikkeen teen yleensä niin, että paistan lihoja ihan minuutin pinnasta kattilassa, jonka jälkeen laitan sen puolilleen vettä. Lihat siellä hautuvat noin tunnin, mutta puolen tunnin jälkeen lisään kasvikset, yleensä paprikaa, porkkanaa ja sipulia.

Wokeista en tykkää niiden tekstuurin takia, mutta kun sekaan heittää riisin tai makaronin jämät jääkaapista ja 500g paketin tonaattimurskaa, siitä tuleekin kivan pehmeää.

Salaatit myös ongelma tekstuurin vuoksi. Syön kurkut, tomaatit ja paprikat ennemmin dippikasviksina.

Vierailija
19/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tee vaihdellen kanaa, kalaa, punaista lihaa, kasvisruokaa. Valitse ensin pääraaka-aine, sitten valmistustapa: keitto, kastike, uuniruoka, pataruoka, wokki, ruokaisa salaatti jne. Sitten valitse lisäke pasta, peruna, riisi, juurekset, nuudeli, couscous... Salaattia vielä mukaan ja muutenkin kannattaa ujuttaa pääruokaankin kasviksia. Esim. lihaa voi jatkaa porkkanalla jne. Vielä jos haluat miettiä vaihtelua/idealähteitä, voit valita jonkin ruokakulttuurin: italialaista, aasialaista, suomalaista... Mieti myös, minä päivänä haluat tehdä pitemmän kaavan kautta, vaikka jonkun pitkään haudutetun padan ja milloin pitää olla nopeaa, esim. joku wokki.

Itsellä tuntuu, että ruokalista on monipuolinen eikä ideat lopu kesken, kun käytän tällaista kiertävää systeemiä!

Suosittelet punaista lihaa? Oli puhe terveellisestä ruoasta.

Punainen liha on terveellistä ravintoa, jos sitä ei mätä menemään älyttömiä määriä. Lihassa on esim. runsaasti hyvänlaatuista proteiinia ja rautaa (joka imeytyy hyvin, toisin kuin kasvisten sisältämä rauta). Lihan terveysriskit liittyvät liian runsaaseen käyttöön, esim. joka päivä vetää puoli pakettia jauhelihaa. Tällöin suolistosyövän riski kasvaa. Pari kertaa viikossa on ok syödä punaista lihaa ja siitä saa riittävät ravintoaineet ilman että tarvisee erikseen miettiä ruokavalion koostamista.

Ylipäätään osoittaa vähäistä ymmärrystä syyttää mitään yhtä ruoka-ainetta terveelliseksi tai epäterveelliseksi. Ruokavalio on aina kokonaisuus ja sen voi muodostaa monella tapaa. Yhtä lailla voit syödä terveellisesti/epäterveellisesti sekasyöjänä tai kasvissyöjänä tai vaikka gluteenitonta ruokavaliota noudattavana tai viljoja syövänä.

Miksi se suolistosyövän riski kasvaa jos syö puoli pakettia jauhelihaa päivässä? Mikä sen syövän siis aiheuttaa? Asia kiinnostaa niin siksi kysyn.

Vierailija
20/26 |
20.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tee vaihdellen kanaa, kalaa, punaista lihaa, kasvisruokaa. Valitse ensin pääraaka-aine, sitten valmistustapa: keitto, kastike, uuniruoka, pataruoka, wokki, ruokaisa salaatti jne. Sitten valitse lisäke pasta, peruna, riisi, juurekset, nuudeli, couscous... Salaattia vielä mukaan ja muutenkin kannattaa ujuttaa pääruokaankin kasviksia. Esim. lihaa voi jatkaa porkkanalla jne. Vielä jos haluat miettiä vaihtelua/idealähteitä, voit valita jonkin ruokakulttuurin: italialaista, aasialaista, suomalaista... Mieti myös, minä päivänä haluat tehdä pitemmän kaavan kautta, vaikka jonkun pitkään haudutetun padan ja milloin pitää olla nopeaa, esim. joku wokki.

Itsellä tuntuu, että ruokalista on monipuolinen eikä ideat lopu kesken, kun käytän tällaista kiertävää systeemiä!

Suosittelet punaista lihaa? Oli puhe terveellisestä ruoasta.

Punainen liha on terveellistä ravintoa, jos sitä ei mätä menemään älyttömiä määriä. Lihassa on esim. runsaasti hyvänlaatuista proteiinia ja rautaa (joka imeytyy hyvin, toisin kuin kasvisten sisältämä rauta). Lihan terveysriskit liittyvät liian runsaaseen käyttöön, esim. joka päivä vetää puoli pakettia jauhelihaa. Tällöin suolistosyövän riski kasvaa. Pari kertaa viikossa on ok syödä punaista lihaa ja siitä saa riittävät ravintoaineet ilman että tarvisee erikseen miettiä ruokavalion koostamista.

Ylipäätään osoittaa vähäistä ymmärrystä syyttää mitään yhtä ruoka-ainetta terveelliseksi tai epäterveelliseksi. Ruokavalio on aina kokonaisuus ja sen voi muodostaa monella tapaa. Yhtä lailla voit syödä terveellisesti/epäterveellisesti sekasyöjänä tai kasvissyöjänä tai vaikka gluteenitonta ruokavaliota noudattavana tai viljoja syövänä.

Miksi se suolistosyövän riski kasvaa jos syö puoli pakettia jauhelihaa päivässä? Mikä sen syövän siis aiheuttaa? Asia kiinnostaa niin siksi kysyn.

Punainen liha ei mitään syöpää aiheuta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme viisi