Kasvissyöjät, mitä syötte arkena?
Jakakaapa kasvissyöjät vinkkinne, mitä arkiruokia yleensä teette? Ja toki myös juhlina! Terveisin kaipaan ideoita
Kommentit (20)
Ihan tavallista arkiruokaa. Juuri tein sienirisottoa. Eilen söin pizzaa ja huomenna on vuorossa soijabolognese.
Esim. tomaattikeitto+patonki, shahi paneer+pasta, itse tehdyt pinaattiletut, linssicurry+riisi, minestrone-keitto, suolaiset kasvispiirakat. Jos tykkää lihankorvikkeista niin niistä saa tehtyä kaikenlaista. Itse käytän muu-jauhismurua. Salaattia tai kasviksia aina lisäksi. Laitan joskus salaattiin pähkinöitä ja fetaa, etenkin jos ruoka on proteiiniköyhää. Ulkona syödessä nepalilainen ruoka on hyvää, samoin monet kasvispizzat, mozzarellatikut ja jalapenotikut. Valmisruoista hyviä esim. feta-kasviskiusaus. käytän muroissa makeuttamatonta mantelimaitoa, kahvissa kauramaitoa ja syön jonkin verran soija- ja kaurapohjaisia jugurtteja/vanukkaita. Aika paljon syön ihan perus välipaloja. Leivän päälle ei tietenkään lihaa, mutta kasviksilla ja juustolla tulee hyvä mielestäni.
Yksin kotona asuvana tällä hetkellä valitettavan paljon täysruisleipää ja keittoja (linssikeitto, sienikeitto, hernekeitto) Perunaa ja porkkanaa, kaaleja. Omenoita nyt, yleensä hedelmiä satokauden mukaan. Herkkuina joskus avokado, viinirypäleet, banaani, suolapähkinät, vaalea paistopisteleipä.
Maustan suomalaisittain, intialaisittain, korealaisittain, kiinalaisittain, thai - mauin...
Nykyään on todella helppoa vaihtaa jauheliha linsseihin ja papuihin, koska niitä ei tarvi edes pestä tai keittää kun sekoittaa mukaan kuten jauhelihan. Leivän päälle teen erilaisia humuksesta muunnettuja tahnoja. Sen lisäksi kotimainen härkäpapurouhe on erinomainen jauhelihankorvike laatikkoruoissa. Se imee itseensä liian vetisyyden ruoasta.
Kaikki kasvissyöjät eivät välttämättä edes pidä samanlaisesta ruoan makumaailmasta.
Kasvissyöjä voi syödä raejuustoa ja kananmunia.
Arkena käyn kebabilla tai hampurilaisella.
Takapihalta syön nurmikkoa enimmäkseen.
Vierailija kirjoitti:
Esim. tomaattikeitto+patonki, shahi paneer+pasta, itse tehdyt pinaattiletut, linssicurry+riisi, minestrone-keitto, suolaiset kasvispiirakat. Jos tykkää lihankorvikkeista niin niistä saa tehtyä kaikenlaista. Itse käytän muu-jauhismurua. Salaattia tai kasviksia aina lisäksi. Laitan joskus salaattiin pähkinöitä ja fetaa, etenkin jos ruoka on proteiiniköyhää. Ulkona syödessä nepalilainen ruoka on hyvää, samoin monet kasvispizzat, mozzarellatikut ja jalapenotikut. Valmisruoista hyviä esim. feta-kasviskiusaus. käytän muroissa makeuttamatonta mantelimaitoa, kahvissa kauramaitoa ja syön jonkin verran soija- ja kaurapohjaisia jugurtteja/vanukkaita. Aika paljon syön ihan perus välipaloja. Leivän päälle ei tietenkään lihaa, mutta kasviksilla ja juustolla tulee hyvä mielestäni.
😂😂😂😂😂😂🐒
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esim. tomaattikeitto+patonki, shahi paneer+pasta, itse tehdyt pinaattiletut, linssicurry+riisi, minestrone-keitto, suolaiset kasvispiirakat. Jos tykkää lihankorvikkeista niin niistä saa tehtyä kaikenlaista. Itse käytän muu-jauhismurua. Salaattia tai kasviksia aina lisäksi. Laitan joskus salaattiin pähkinöitä ja fetaa, etenkin jos ruoka on proteiiniköyhää. Ulkona syödessä nepalilainen ruoka on hyvää, samoin monet kasvispizzat, mozzarellatikut ja jalapenotikut. Valmisruoista hyviä esim. feta-kasviskiusaus. käytän muroissa makeuttamatonta mantelimaitoa, kahvissa kauramaitoa ja syön jonkin verran soija- ja kaurapohjaisia jugurtteja/vanukkaita. Aika paljon syön ihan perus välipaloja. Leivän päälle ei tietenkään lihaa, mutta kasviksilla ja juustolla tulee hyvä mielestäni.
😂😂😂😂😂😂🐒
Kuka olet?
Vierailija kirjoitti:
Takapihalta syön nurmikkoa enimmäkseen.
Talvellakin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esim. tomaattikeitto+patonki, shahi paneer+pasta, itse tehdyt pinaattiletut, linssicurry+riisi, minestrone-keitto, suolaiset kasvispiirakat. Jos tykkää lihankorvikkeista niin niistä saa tehtyä kaikenlaista. Itse käytän muu-jauhismurua. Salaattia tai kasviksia aina lisäksi. Laitan joskus salaattiin pähkinöitä ja fetaa, etenkin jos ruoka on proteiiniköyhää. Ulkona syödessä nepalilainen ruoka on hyvää, samoin monet kasvispizzat, mozzarellatikut ja jalapenotikut. Valmisruoista hyviä esim. feta-kasviskiusaus. käytän muroissa makeuttamatonta mantelimaitoa, kahvissa kauramaitoa ja syön jonkin verran soija- ja kaurapohjaisia jugurtteja/vanukkaita. Aika paljon syön ihan perus välipaloja. Leivän päälle ei tietenkään lihaa, mutta kasviksilla ja juustolla tulee hyvä mielestäni.
😂😂😂😂😂😂🐒
En ole huvikseen täällä
Tietenkin kun kukaan ei ole näkemässä syödään hampurilaisia, jauhelihakastiketta, naudan- ja sianlihapihvejä. Kanaa myös. Kasvissyönti on vai statussymboli viherpellekavereille.
Vierailija kirjoitti:
Tietenkin kun kukaan ei ole näkemässä syödään hampurilaisia, jauhelihakastiketta, naudan- ja sianlihapihvejä. Kanaa myös. Kasvissyönti on vai statussymboli viherpellekavereille.
Älä yleistä.
Esim tämän viikon menu:
Ma: lämmintä salaattia jossa linssejä, fetaa ja uunissa paahdettuja kasviksia
Ti: kasvislasagne
Ke: tacoja
To: hernekeittoa ja pannaria ja mansikkahilloa.
Pe: pizzaa (täytteenä mozzarellaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, pestoa ja pinaattia)
La: Intialainen teema ja kavereita kylässä, aloo gobhi, kikhernecurry, kasvisbalti ja lisukkeina kasvissamosat, poppadums, naan-leipää, mango chutneytä, raitaa jne. Jälkkärin tuo kaverit.
Su: Varmaan lauantain jämät tai sitten spaghetti aglio e olio.
Lounaaksi usein edellisen illan tähteitä, aamiaseksi tähän vuodenaikaan puuroa, maapähkinävoita ja marjoja.
No kaikenlaista. Sosekeittoja, wokkeja, risottoja, riisi- tai pastasalaatteja, kasvispiirakoita, kasvissushia, uunissa usein erilaisia laatikoita tai vaikka uunijuureksia. Yritän käyttää nyt syksyllä enemmän linssejä ja papuja, tulee tuhdimpaa. Kesällä lapset tykkää mm pizzarullista, pitaleivistä, tortilloista ja hampurilaisista.
Siitä vaan reseptejä googlailemaan. Mulla on paljon keittokirjoja, niistä haen ideoita. Aasiasta, lähi-idästä ja pohjoisafrikasta löytyy erityisen hyviä reseptejä.
Vierailija kirjoitti:
Esim tämän viikon menu:
Ma: lämmintä salaattia jossa linssejä, fetaa ja uunissa paahdettuja kasviksia
Ti: kasvislasagne
Ke: tacoja
To: hernekeittoa ja pannaria ja mansikkahilloa.
Pe: pizzaa (täytteenä mozzarellaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, pestoa ja pinaattia)
La: Intialainen teema ja kavereita kylässä, aloo gobhi, kikhernecurry, kasvisbalti ja lisukkeina kasvissamosat, poppadums, naan-leipää, mango chutneytä, raitaa jne. Jälkkärin tuo kaverit.
Su: Varmaan lauantain jämät tai sitten spaghetti aglio e olio.
Lounaaksi usein edellisen illan tähteitä, aamiaseksi tähän vuodenaikaan puuroa, maapähkinävoita ja marjoja.
Intialaiset pöperöt on herkkua! Kiva lista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Takapihalta syön nurmikkoa enimmäkseen.
Talvellakin?
Jees, mulla on katos. Talvella nurtsi maistuu myös
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esim tämän viikon menu:
Ma: lämmintä salaattia jossa linssejä, fetaa ja uunissa paahdettuja kasviksia
Ti: kasvislasagne
Ke: tacoja
To: hernekeittoa ja pannaria ja mansikkahilloa.
Pe: pizzaa (täytteenä mozzarellaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, pestoa ja pinaattia)
La: Intialainen teema ja kavereita kylässä, aloo gobhi, kikhernecurry, kasvisbalti ja lisukkeina kasvissamosat, poppadums, naan-leipää, mango chutneytä, raitaa jne. Jälkkärin tuo kaverit.
Su: Varmaan lauantain jämät tai sitten spaghetti aglio e olio.
Lounaaksi usein edellisen illan tähteitä, aamiaseksi tähän vuodenaikaan puuroa, maapähkinävoita ja marjoja.
Intialaiset pöperöt on herkkua! Kiva lista.
Niin on ja monesti ihan luonnostaan kasvisruokia joten reseptejä ei tarvitse edes muokata.
Perunoita, porkkanoita, punajuuria, kaaleja, salaatteja, kurpitsoita, banaania, omenoita, tomaattia, paprikaa, papuja, herneitä, sitrushedelmiä, sipulia, valkosipulia, aprikooseja, persikkaa jne. Ihan mitä hevi -osastolta löytyy. Yleensä syön kauden mukaan. Juhliin teen vain hieman monimutkaisempaa ruokaa ihan samoista aineksista.