Haluaisin leipoa laskiaispullia mutta asun yksin
Tuli vain mieleeni josko leipoisin vain pienen satsin. Esim. 2.5 dl:n taikinan. Onnistuisiko tällä tehdä muutama laskiaispulla yksin asuvalle? 😄
Kommentit (16)
Onnistuis! Mut mäkin haluun laskiaispullii, joten voinko tulla kylään?
Tee vaan isompi satsi, mä kyllä syön
Vierailija kirjoitti:
Nainen olen. 😄 Ap
Pidättäis laskiaispullabileet!
Mä tein 3dl taikinan ja siitä tuli yhdeksän isoa laskiaispullaa, joka oli määrältään liikaa kahdelle syöjälle. Pullat on omasta mielestäni parhaita niiden leipomispäivänä, ja sen jälkeen alkaa mennä se maku.
Tämän yllä olevan kokeilun jälkeen tein 1,5dl taikinan ja siitä tuli viisi pullaa. Olin ainoa syöjä ja silloinkin olisi voinut olla kaksi syöjää :D. Näin pienessä taikinassa tosin aloin puolittamaan kananmunaa jne (toinen puoli pulliin ja toinen voiteluun).
Tee ihmeessä pullia, ovat ihania!!
Itse käytin tätä ohjetta (kokonaisena ja puolikkaana):
https://www.myllynparas.fi/reseptit/pullataikina
Jos sitä taikinaa on liikaa, niin voihan osasta tehdä jotain tavallisia pullia ja vaikka pakastaa myöhemmin syötäviksi. Tai kutsu naapuri pullalle.
Vierailija kirjoitti:
Jos sitä taikinaa on liikaa, niin voihan osasta tehdä jotain tavallisia pullia ja vaikka pakastaa myöhemmin syötäviksi. Tai kutsu naapuri pullalle.
Vielä parempi kutsu kaikki av-mammat pullalle!!! av-mammojen miittiä ei oo tainnut koskaan ollakaan
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos sitä taikinaa on liikaa, niin voihan osasta tehdä jotain tavallisia pullia ja vaikka pakastaa myöhemmin syötäviksi. Tai kutsu naapuri pullalle.
Vielä parempi kutsu kaikki av-mammat pullalle!!! av-mammojen miittiä ei oo tainnut koskaan ollakaan
Tervetuloa pullalle av-mammat! T. Ap
Tässä ohje hyvään pieneen pullataikinaan ja saat tästä 8-10 pikkupullaa.
1/2 pkt. tuorehiivaa
2,5 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl hienoa sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Lämmitä maito 38 asteeseen, liota siihen hiiva.
Lisää muna,kardemumma, suola ja sokeri.
Lisää vehnäjauhot ja loppupuolella pehmeä voi, vaivaa taikinaksi.
Anna peitetyn taikinan kohota lämpimässä paikassa ( kuumalla vedellä täytetty tiskiallas) n. tunti, leivo pulliksi ja kohota vielä pellillä uunin lämmetessä.
Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 225 asteessa n. 12-15 min.
Halkaise valmiit pullat, täytä mantelimassalla tai hillolla, sekä kermavaahdolla.
Hyvää alkavaa laskiaisviikkoa!
Onnistuu,olen tehnyt yhden laskiaispullan ja vapuksi yhden munkin itselleni.
Tee pieni taikina ja osa pakkaseen. Teet niistä myöhemmin vaikka köyhiä ritareita.
Mä teen aina 2,5dl taikinan kun leivon pullaa, vaikka on neljä syöjää. :) Tuleehan siitäkin yleensä jo pari pullaa per naama. Riittää meidän perheessä ihan hyvin! Pieni taikina onnistuu siis kyllä!
Tottakai