Miksi rahkan kanssa makeaa?
En ymmärrä, miksi rahkan kanssa monilla on aina marjoja, hedelmäsoseita, jopa hunajaa. Mä sekoitan rahkaan paljon mielummin yrttejä ja muita mausteita, pieniksi pilkottuja kasviksia jne.
Kommentit (16)
Ihan vaan siksi kun se maistuu paremmalta niin. Relax!
Suomesta en tiedä, mutta Keski-Euroopassa on paljon ns. suolaisia rahkavalmisteita, joissa valkosipulia, ruohosipulia ja yrttejä.
Vierailija kirjoitti:
Suomesta en tiedä, mutta Keski-Euroopassa on paljon ns. suolaisia rahkavalmisteita, joissa valkosipulia, ruohosipulia ja yrttejä.
Tosi kiva lisuke kasvisten kanssa syötäväksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä, miksi rahkan kanssa monilla on aina marjoja, hedelmäsoseita, jopa hunajaa. Mä sekoitan rahkaan paljon mielummin yrttejä ja muita mausteita, pieniksi pilkottuja kasviksia jne.
Meillä lätkää pelaava poika sekoittaa rahkaan ihan tavallista perunalastujen dippikastikkeen dippikastikejauhetta ja vetää porkkanatikkuja dippirahkan kanssa. Makeana hän ei rahkaa syö.
Tämäkö vie heiltä puhekyvyn?
Elintarviketeollisuus on opettanut meidät mieltämään monet maitotuotteet makeiksi. Eli niistä on neutraali natural-versio ja maustetut versiot on makeita.
Jotkut vetää hillitömät määrät sokeria vielä niiden hedelmien päälle siihen rahkaan. Mä laitan rahkaan puolukoita ja siinä se. Vois kokeilla jotain yrttejä ja vihanneksia, mutta sitten siitä tulee jotenkin kermaviilikastikkeen tyyppinen, ehkä?
Vierailija kirjoitti:
Elintarviketeollisuus on opettanut meidät mieltämään monet maitotuotteet makeiksi. Eli niistä on neutraali natural-versio ja maustetut versiot on makeita.
Juuri näin! Kaikki valmiiksi maustetut rahkat on makeita, sieltä se ajatus tulee.
Katsos kun rahka on niin hyperterveellistä, että se kanssa voi joskus (joopa joo, joskus...) ottaa hiukan (lue: pari desiä) vaikkapa mansikkahilloa. Rahkan voi kyllä jättää tästä poiskin ja ottaa vaikka pullaa jonkun hienon asian "kunniaksi".
Vierailija kirjoitti:
Jotkut vetää hillitömät määrät sokeria vielä niiden hedelmien päälle siihen rahkaan. Mä laitan rahkaan puolukoita ja siinä se. Vois kokeilla jotain yrttejä ja vihanneksia, mutta sitten siitä tulee jotenkin kermaviilikastikkeen tyyppinen, ehkä?
No niin tulee, se just on ihanaa. Laitan pienen lorauksen vettä tai vissyä joukkoon, niin ei ole niin pöperömäistä. Paljon tuoreita yrttejä ja ruohosipulisilppua ja esim. keitetty pieniksi pilkottu kananmuna joukkoon jne. Lukemattomia versioita. Aivan ihana välipala näin. AP
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jotkut vetää hillitömät määrät sokeria vielä niiden hedelmien päälle siihen rahkaan. Mä laitan rahkaan puolukoita ja siinä se. Vois kokeilla jotain yrttejä ja vihanneksia, mutta sitten siitä tulee jotenkin kermaviilikastikkeen tyyppinen, ehkä?
No niin tulee, se just on ihanaa. Laitan pienen lorauksen vettä tai vissyä joukkoon, niin ei ole niin pöperömäistä. Paljon tuoreita yrttejä ja ruohosipulisilppua ja esim. keitetty pieniksi pilkottu kananmuna joukkoon jne. Lukemattomia versioita. Aivan ihana välipala näin. AP
Pitääpä kehitellä tätä ajatusta. Vaihtelua puolukoille.
Rahkaa syövät eniten tai ainakin näkyvimmin kuntoiluun ja "elämäntaparemonttiin" hurahtaneet naiset, joilla on rasitteenaan sokerikoukku. Silloin juuri makea on konsti koettaa tehdä rahkasta syötävän makuista.
Minä kyllä ihmettelen, miksi ylipäätään syödään niin paljon rahkaa. Miksei vaikka neutraalimpaa raejuustoa?
Mä syön tuorejuustot tuorejuustoina yrtteineen ja rahkan marjojen kanssa (ilman sokeria). Dippikastikkeen teen kermaviiliin tai smetanaan tai ranskankermaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä, miksi rahkan kanssa monilla on aina marjoja, hedelmäsoseita, jopa hunajaa. Mä sekoitan rahkaan paljon mielummin yrttejä ja muita mausteita, pieniksi pilkottuja kasviksia jne.
Meillä lätkää pelaava poika sekoittaa rahkaan ihan tavallista perunalastujen dippikastikkeen dippikastikejauhetta ja vetää porkkanatikkuja dippirahkan kanssa. Makeana hän ei rahkaa syö.
Heh, se dippijauhepussi koostuu pitkälti sokerista.
Meillä lätkää pelaava poika sekoittaa rahkaan ihan tavallista perunalastujen dippikastikkeen dippikastikejauhetta ja vetää porkkanatikkuja dippirahkan kanssa. Makeana hän ei rahkaa syö.