Kauanko ulkofile pihviä pitää hauduttaa, että hammas pystyy?
Kommentit (11)
Olisi kovasti auttanut, jos olisit kertonut, minkä elukan ulkofileestä on kyse...
Jos se on nautaa, niin se olis pitänyt riiputtaa eikä hauduttaa.
Jos naudasta puhut, niin hyvä vaihtoehto on tehdä ohut lehtipihvi ja nuijia se lihanuijalla oikein mureaksi. Sitä ei tarvitse kuin käyttää pannulla, siis jätät sen sisältä veriseksi. Puoli minuuttia max per puoli. On mureaa ja hyvää!
Ulkofileestä en tekisi ollenkaan paksua pihviä, koska liha ei ole niin mureaa kuin sisäfile. Eli mieluummin lehtipihviksi TAI sitten teet sen vaikkapa stroganoffin kaltaiseksi kastikkeeksi, jossa tapauksessa hauduttelet kastikkeessa pari h. Tosin lihakastikkeeseen parasta lihaa olisi vähän rasvaisemmat ja halvemmat ruhon osat, mutta siihen VOI käyttää ulkofilettäkin.
t. ammattikokki
Se on possua mutta pannulla paistoin ja nyt ollut uunissakin pian tunnin. Sitkeää edelleen.
Aaa, no possun ulkofile onkin aika epätoivoista valmistettavaa. Siitäkin olisin tehnyt mieluummin lehtipihvin tapaisia ohuita pihvejä tai kastiketta. Possussa pitäisi olla rasvaa, että siitä saisi mureaa ja mehevää. Ulkofileessä ei juuri ole, jos ei nyt sitten jätä siihen sitä rasvakerrosta - jolloin sittenkin se on mehevää vain siitä rasvan vierestä.
Mitäpä jos ottaisit sen nyt sieltä uunista ja panisit syvälle paistinpannulle tai kannelliseen pannuun muhimaan liemessä, johon laitat vaikkapa lihalientä, valkosipulia, sipulia, inkivääriä ja mustapippuria ja laakerinlehtiä pari kpl. Muhittele toinen tunti vielä. Ei se uunissa enää mureaksi muutu, vaan kuivuu lisää.
7
On se liemissä uunissa. Taidan laittaa folion päälle ja kohta syödään, oli mitä oli.
Pitää tästä lähin nuijia, jos erehtyy ostamaan.
Ei mene yli tuntia.