Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä voisi tehdä mandariineista?

Vierailija
12.11.2016 |

Menin ostamaan kilon pussin mandariineja, eivätkä ne olleetkaan kovin hyviä. En viitsisi roskiinkaan heittää, mitä ihmettä niistä voisi keksiä? Ongelma on vielä se, etten ole mitenkään erityisesti makeiden jälkkäreiden ystävä.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
12.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee posset, se ei ole kovin makeaa, mutta sitrus hyydyttää jälkkärin. 

Vierailija
2/9 |
12.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee lisukesalaatti ruualle, mandariinia viipaleina, ohuita sipuliviipaleita, minitomaatitikin sopii sekaan. Päälle ripsuttelet suolaa, sokeria ja mustapippuria ja liraus jotain etikkaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
12.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mandariinirahka

Vierailija
4/9 |
12.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samaa just meinasin kysyä, sama vaiva itsellä, paitsi mulla 1,5 kg. Ajattelin tehdä ainakin mandariinikanaa, en ole ennen tehnyt mutta kai jostain ohje löytyy sekä ihan vain soppaa. Eiköhän nuo sokerisessa kiisselissä mene. 

Vierailija
5/9 |
12.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit käyttää niitä muiden sitruksien tapaan ruokiin. Purista possunlihan tai kanan marinadiin tai lisää kastikkeeseen. Kokeile salaatinkastikkeeseen viinietikan tai sitruunan sijaan. Voisi olla hyvää sikurisalaatissa? 

Jostakin syystä en laittaisi kalan, naudan tai riistan mausteeksi. Paitsi ehkä lohen. 

Sitryksien paras maku on kuoressa, eli raasta myös kuorta mausteeksi. 

Hedelmäsalaatti ei ole makea jälkiruoka, vaan ihana aamiaisherkku: mandariineja, omenoita, melonia, murskattuja pecanpähkinöitä, ehkä banaania. Purista mandariini- ja sitruunamehua päälle (vähän hunajaa ehkä myös). Anna mehustua. Laita halutessasi kunnon nokare turkkilaista jugurttia päälle ja syö. 

Vierailija
6/9 |
12.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen välillä hedelmien mehusta mehujäätä. Eli purista mandariinit mehuksi ja kaadat mehun mehujäämuottiin ja pakkaseen. Jos mandariinin mehu on kovin hapanta niin voihan siihen mehuun lisätä vähän sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
12.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mandariinirahka on jotenkin eltaantuneen makuista aina. Tee mehua niistä ja jäädytä kuutioiksi, joita voit käyttää myöhemmin juomiin tai ruuanlaittoon tms. 

Vierailija
8/9 |
12.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pese kuoret hyvin, raasta ne varovasti ja liota 80-prosenttisessa viinassa 2-3 viikkoa. Sitten tee sokerisiirappi vedestä ja sokerista, siivilöi kuoret viinan joukosta veks ja lisää viinaan sitä siirappia kunnes makeus on sopiva ja kas sulla on mandariinilikööriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
12.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuori ja pilko ja keitä hillosokerin kanssa hilloksi.

Tai purista mehuksi ja juo sokeroituna

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kolme seitsemän