Pitääkö karjalanpaistilihat paistaa pannulla ennen kuin laittaa uuniin?
Kommentit (10)
Ruskista pannussa sen verran että tuskia tuk. Mutta voi laittaa suoraan on uuniin.
Kypsyy ne. Ei tartte paistaa. Pidä vaan uunissa useita tunteja.
Uuniin, siellä ne haudutetaan hitaasti kypsäksi.
Totta kai ne uunissakin kypsyy, mutta pintaa ei tule, jos ei kärväytä pannulla nopeasti.
Kokkikaverini opasti, että maku paranee, jos ruskistaa ennen uuniin laittoa. Oikeassa on, mutta pakkohan ei ole.
Kunnon pinta tosiaan tulee käyttämällä pannulla ja siihen pannulle kun lopuksi heittää veden, kiehauttaa ja heittää lihojen sekaan pataan, tulee ihan eri tavalla makua ruokaan.
Ei tarvitse paistaa, mutta käytä kuumaa vettä kun kaadat nesteen sekaan. Se sulkee lihansyyt.
Ruskistan pannulla nopeasti. Lopuksi vettä pannulle, kiehautus ja lihojen päälle pataan. Heti lämpimään uuniin.
Mun Pohjois-Karjalasta oleva anoppi tekee niin, että latoo kaikki ainekset uunipataan (eli lihat, suola, sipuli ja mausteet) ja paahtaa niitä uunissa kovalla lämmöllä ensin n. 10 minuuttia. Kaataa sitten kiehuvan veden systeemin päälle niin, että kaikki lihat peittyvät reilusti. Sitten uunissa pitkään ja hartaasti, välillä käännellen.
Vapaa.ajan asunnolla tekee leivinuunissa, kaupungissa ihan sähköuunissa.
Kypsyy uunissa, koska patahan hautuu siellä tuntikausia.