Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Söin äsken raakaa/raa'ahkoa kalaa. Mitä seurauksia?

Vierailija
08.10.2016 |

Ei ollut lohi ihan kypsää, oli haaleaa ja "limaista". Oli niin nälkä että tajusin vasta ahmittuani sen olevan raakaa. Mitä tästä voi seurata?

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sä muutut japanilaisen näköiseksi.

Vierailija
2/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nälän tunne poistuu?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni sen lohen voi syödä hyvinkin raakana, jos on tuoretta, eikä kuulu riskiryhmiin ja syö vakuumikalaa.

Vierailija
4/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sä muutut japanilaisen näköiseksi.

Tämä olisikin iso muutos :)

Vierailija
5/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mielestäni sen lohen voi syödä hyvinkin raakana, jos on tuoretta, eikä kuulu riskiryhmiin ja syö vakuumikalaa.

Se oli semmoisessa muovissa, ei ollut vielä viimeinen käyttöpäivä. Oliko siis tuoretta?

Vierailija
6/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vatsalaukkuusi syntyy pikkukaloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkaa lapamatoa pukkaamaan sisälles, vartoo vaan mikä kaunis päivä pytyllä i stuessas peräaukostas mato kurkkii...😃

Vierailija
8/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muutaman loisen olet saattanut saada, ja elohopeaa elimistöösi. Ei sen kummempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos suomalaista lohta niin voit saada lapamadon.

Vierailija
10/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim sushissa käytetään raakaa kalaa, ja onhan graavikalakin tavallaan raakaa. Eli ei haittaa mitään. t. Kokki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohi nyt on sieltä turvallisimmasta päästä. Suomalaiset syö sitä aivan liian kypsänä ja kuivana.

Vierailija
12/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Alkaa lapamatoa pukkaamaan sisälles, vartoo vaan mikä kaunis päivä pytyllä i stuessas peräaukostas mato kurkkii...😃

Lapamadon voi saada vain makean veden kaloista. Norjalainen lohi kasvatetaan meressä ja on turvallista vaikka sushina.

Kirjolohet kasvatetaan Suomessa yleensä meressä jolloin ovat turvallisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se oli norjalainen lohi varmaan, joku tarjous.. onneksi niissä ei siis ole lapamatoja? Huoh, taisin selvitä säikähdyksellä. Hyvää se kyllä oli vähän raakanakin.

Vierailija
14/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Esim sushissa käytetään raakaa kalaa, ja onhan graavikalakin tavallaan raakaa. Eli ei haittaa mitään. t. Kokki

Sushista ja graavikalasta voi saada lapamadon ja myös mateen mädistä, jos kala on pyydetty järvestä. Järvimatikan mäti ja kaikki kypsennettämättä syötävä järvikala kannattaa pakastaa vähintään vuorokaudeksi.

Suolakin tuhoaa lapamadon munat, mutta graavikalassa suolaa ei ole tarpeeksi ja mädistä tulee aivan liian suolaista, jos suolaamalla aikoo päästä lapamadon munista.

Silakka lienee ainoita kaloja, joita Suomessa voi syödä raakana, koska se ei elä samoissa vesissä lapamadon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pohjanlahden ja suomenlahden suolapitoisuus on aika vähänen joten epäilen että on sitä heisimatoa.

Vierailija
16/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kihomatoja. ;)

Vierailija
17/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mitään vaaraa. Jotkut tykkää jättää lohen hieman roseeksi. Hyvää on.

Oletko syönyt lohipastramia? 

Vierailija
18/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei mitään vaaraa. Jotkut tykkää jättää lohen hieman roseeksi. Hyvää on.

Oletko syönyt lohipastramia? 

En, mutta pistetään bucket-listalle :D

Vierailija
19/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
20/24 |
08.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lohi nyt on sieltä turvallisimmasta päästä. Suomalaiset syö sitä aivan liian kypsänä ja kuivana.

Lohi on parhaimmillaan kun valkuaisaineet tulee pihalle uunissa ja se narskuu hampaissa, eli on vielä kosteutta jäljellä. Vitut kokkien mielipiteistä.