Paistetaanko koko kana pelkälleen muka uunissa?
Karvoinen päivineen.. Näin mies väittää, että uuniin vaan koko kana. Asumme maalla ja ensimmäinen kana mikä veti veivit.
Kommentit (10)
Minkälainen kana teillä on, jos siinä on karvat?
Vierailija kirjoitti:
Tottakai. Suolineen silmineen päineen perseineen uuniin vaan. Silleen ne on kautta aikojen paistetu.
Eikä :( mä oisin niin halunnu pistää koko kanan hautaa!
Vierailija kirjoitti:
Minkälainen kana teillä on, jos siinä on karvat?
:D sulat siis!
Kynit ja suolistat sen tietysti, veretkin ois hyvä valuttaa pois. Maustat makusi mukaan ja sitten kokonaisena uuniin...
Koska kana on höyheneläin ja läheistä sukua jauheneläimelle kannattaisi tutustua jauhenlihan käsittelyohjeisiin, siellä on kattavat neuvot ja niksit vaativallekin kokille.
Ite en lähtis omia aikojaan kuollutta kanaa syömään, koska todennäkösesti joko ollut sairas tai vanha (ja vanha kana ei kuulemma ole kovin hyvää, ainakin esivanhempien mukaan eron huomaa).
Ei itsestään kuollutta kanaa saa syöttää ihmisille. Kanalla voi olla vakava sairaus. Ei niitä ennevanhaan syönneet muut kuin kerjäläiset. Mun mummo on kertonut, ettei kuollutta kanaa saa syödä, vaan itse pitää se terve kana tappaa. Vaikka kanoja kehitysmaissa kasvatetaan kotipihalla, ei niitä tauteihin tai vanhuuteen kuolleita ainakaan oma väki syö.
salmonellakin on ikävä tauti. Suomessakin on aivan endeemisenä. Siis pese huolella kaikki välineet ja alustat missä raakaa kanaa käsittele.
Haudatkaa tosiaan se karvanen kana. Sen jos noilla taidoilla kokkaatte, niin voitte itse päätyä hautaan.
Tottakai. Suolineen silmineen päineen perseineen uuniin vaan. Silleen ne on kautta aikojen paistetu.