Miten valmistat couscoussin?
Haluaisin vaihtelua ruokapöytään,mutta tenaville ei uppoa tekemäni couscous-ravintolassa syövät sitä.
Miten sinä valmistat cous-cousin?
Kommentit (25)
Laita veteen kasvisliemikuutio (tai osa, riippuen kuinka paljon teet). Maustaa couscousin.
Pakettia ei ole tallella ja tällä kertaa sitä saisi maistaa myös vauva 9kk. Isommat tenavat irvistelevät sille vaikka paikallisessa turkkilaisessa raflassa vetävöt sitä naamaansa intopinkeenä. Viimeksi maustoin appelsiinimehulla,yäk.
Vierailija kirjoitti:
Pakettia ei ole tallella ja tällä kertaa sitä saisi maistaa myös vauva 9kk. Isommat tenavat irvistelevät sille vaikka paikallisessa turkkilaisessa raflassa vetävöt sitä naamaansa intopinkeenä. Viimeksi maustoin appelsiinimehulla,yäk.
appelsiinimehulla? Melko erikoista... Laita nyt ensin suolaa ja sen jälkeen mistä itse tykkäät. Itse laitan juustokuminaa yleensä suolan lisäksi.
Ei 9kk suolaa! Minä laitan curryä tai kuminaa.
Laitan veteen kiehumaan couscosit ja rusinat. Kun vesi on imeytynyt, lisään nokareen voita ja sekoitan. Rusinat korvaan välillä säilötyillä aurinkokuivatuilla tomaateilla, leikkelen saksilla pieniä slicejä ja nokareen voita. Ei muita mausteita.
Itse laitan kanaliemikuution ja vähän kurkumaa antamaan väriä, sekä suolaa ja pienen nokareen voita. Sekotan siihen joskus kasviksia (esim pakaste), eli porkkanaa ja parsakaalia ja paprikaa jne. Todella hyvää 😁
3 dl vedenkeittimestä vettä, sekoitan erilaisia mausteita, riippuen mitä tarkoitusta varten tulee. Viimeksi tein tabbouleh salaattia varten, joten kuumaan veteen laitoin lorauksen rosmariiniöljyä, valkosipulin kynnen pilkottuna, neilikkaa hyppysellinen.. Sitten 3,5 dl couscousia, hyvä sekoitus. Lepääminen ja taas kunnon sekoitus, suola ja pippuri. Lähes pari desiä tuoretta pilkottua persiljaa.
Keitän vedessä kasvisliemikuution ja hauduta sitten couscousin siinä. Lisään sitten oliivioljyä kun haarukalla käyn kypsä couscosin läpi. Yleenstä teen kyllä salaattia ja silloin joukkoon menee kuulotettua punasipulia ja paprikaa. Lisäksi paljon sitruunamehua ja aurinkokuivattua tomaattia. Oliiveja ja fetajuustoa.
Kuullotan voissa kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia, paprikaa, kuullotuksen jälkeen sopiva määrä vettä , lihaliemikuutio ja kun vesi kiehuu couscous sekaan. Pieni sekoitus ja 5min jälkeen nam syötävää:)
Kiehautan suolatun veden tai kasvisliemen ja kaadan sen ryynien päälle (en siis keitä couscousia enkä ole kuullutkaan että joku tekisi sen niin??). Sekoitan varovasti ja annan turvota kannen alla. Kun on valmis rapsutan irtonaiseksi haarukalla. Laitan jäähtyneen sekaan minttua, persiljaa, kurkkua, tomaattia, sitruunamehua, pippuria - mitä sattuu olemaan. Tykkään syödä kylmänä esim tsatsikin kanssa.
Valmistin ensi kertaa eläissäni vihannesten kanssa, oli hyvää.
Cousen riisiin ja keitän liedellä.
kuumennan veden,laitan "ryynit" sekoitan ja annan muhia,sitten öljyä,ei muuta,suhde on 1:1 eli samanverran vettä ja samanverran ryynejä
Tiedättehän että jälkimmäinen cous sanaan couscous lisättiin vuonna 1997.
Kun tahdotte tehdä makean jälkiruoan, miten menettelette?
Kaadan ryynien päälle kasvislientä ja annan turvota muutaman minuutin. "Rikon" ryynit haarukalla irtonaisiksi.
Silppuan esim kurkkua, tomaattia, persiljaa ja minttua ja sekoitan jäähtyneen couscousin srkaan. Onko tuo nyt sitten taboulehia vai mitä mutta hyvää kuitenkin
Vierailija kirjoitti:
Kiehautan suolatun veden tai kasvisliemen ja kaadan sen ryynien päälle (en siis keitä couscousia enkä ole kuullutkaan että joku tekisi sen niin??). Sekoitan varovasti ja annan turvota kannen alla. Kun on valmis rapsutan irtonaiseksi haarukalla. Laitan jäähtyneen sekaan minttua, persiljaa, kurkkua, tomaattia, sitruunamehua, pippuria - mitä sattuu olemaan. Tykkään syödä kylmänä esim tsatsikin kanssa.
On helmicouscousta jota keitetään. Se on oikeastaan ihan hyvää, tuota korppujauhoa en ole oppinut syömään.
Juuri tein niin, että paistoin ensin normaalisti öljyssä ja mausteissa sipulia, paprikaa, kirsikkatomaatteja herkkusieniä. Sitten lisäsin couscousin kasaksi keskelle ja kaadoin päälle keitettyä vettä. Sekoitin kaikki ja lisäsin vähän kookosmaitoa, fetaa ja oliiveja, sitruunamehua. Tuli hyvää!
Ohjeen mukaan, eiköhän se riipu siitä minkä kanssa sitä syödään. Itse teen useimmiten taboullahia tai sekoitan erilaisiin salaatteihin. Mausta se kunnolla, jos pelkästään syötte.