Epäonnistuneimmat kokkauksenne?
Minä päätin tehdä linssi-bataattisosekeiton. Ensinnä toinen bataateista oli mätö sisältä, no ei mitään laitetaan porkkanaa sen tilalta.
Suola oli liian suolaista joten lopputulos oli ettei tätä syö pirukaan. Mietin, että sanovat että peruna imee liikasuolaa, kuorin kolme perunaa jo soseutettuun keittoon, jota oli tässä vaiheessa vakava 2 litraa. Keitellään, no ehkä vähän parempi ajattelin. Sanotaan, että kaikki missä on kunnon kermaa on hyvää, purkki kuohukermaa sekaan siis. Maistelua, jotenkin vieläkin väkevää ja suolaista, millä tota peittäs? Yrtithän on hyviä, hups, timjamia meni ehkä vähän liikaa.
No laitetaan lisää kasviksia niin maku laimenee. Pilkoin sekaan reilusti porkkanaa, parsa- ja kukkakaalia, lisätään vielä nestettäkin. Nyt keittoa on jo vajaa 5 litraa.
Taas keitellään. Jotain makeutta tää kaipaus ja jotain potkua, laitanpa sweet chiliä. Se oli viimeinen niitti nyt jo aavistuksen pohjaanpalaneelle keitolle 😈.
En yleensä ole nirso ruoasta, mutta täytyy sanoa etten ole pahempaa maistanut.
Tilasin pizzat.
Kommentit (24)
Savusilakkakastike pastalle.... Rakastan savusilakoita, mutta ihan omakeksimä kastike niistä oli jotain aivan käsittämättömän hirveän makuista! Olen aina ollut haka keittiössä, ja saanut ns. kengänpohjistakin herkkua aikaiseksi, mutta tuossa meni joku pahasti pieleen. Nooh, vähän lisää nöyryyttä ei ole kenellekään haitaksi :)
Vuosia sitten tein ekaa kertaa pannukakkua. En tajua vieläkään mikä siinä meni pieleen kun lopputuloksena oli vain ohut rapiseva kuori.
Lasagne ilman juustokastiketta. Aattelin et mihin sitä tarvitsee, kun tein jo jauhelihakastikkeen ja heitin juustoraastetta päälle.
Tein joskus parikymppisenä jotain intialaisittain maustettua ruokaa ja heitin sinne sekaan jonkun homejuustonlopun kaapista (kun se piti käyttää, ettei mene pahaksi). Lopputulos maistui ihan helvetin pahalta. Toissapäivänä päätin tehdä perunaröstin tyylillä pihvejä perunasta, fetasta ja kesäkurpitsasta. Joo, olisi pitänyt olla jonkinlainen taikina mukana, tarttui ärhäkästi pannuun. Maku oli kuitenkin hyvä.
Vierailija kirjoitti:
Savusilakkakastike pastalle.... Rakastan savusilakoita, mutta ihan omakeksimä kastike niistä oli jotain aivan käsittämättömän hirveän makuista! Olen aina ollut haka keittiössä, ja saanut ns. kengänpohjistakin herkkua aikaiseksi, mutta tuossa meni joku pahasti pieleen. Nooh, vähän lisää nöyryyttä ei ole kenellekään haitaksi :)
Jostain syystä lämminsavukala ei sovikaan useimmiten lämpimiin ruokiin, i feel you ; )
Toinen joka ei sovi hetkeäkään lämmitettäväksi , on suuret jättikatkaravunpyrstöt suolaliemessä.
Niihin tuli omassa pastakastikkeessa se sama metallinen ja pistävä maku, kuin savukalan kohdalla.
Pakastetuista kastike on aina onnistunut, mutta ei noista suolaliemessä olevista. Pätee muihinkin rapusäilykkeisiin.
Vuohenjuustopasta, johon innostuin laittamaan liikaa vuohenjuustoa. Lopputuloksena oksennuksen hajuinen ja makuinen kiinteä kappale. Vitutti, mutta otin opikseni.
Tein jotain currykanan tyylistä. Innolla tuputtelin reippaasti currya ruokaan ja sitten syödessä ihmettelin, että miltä ihmeeltä tää maistuu. Olin curryn sijasta laittanut kanelia... Eipä tullut syötyä.
Vierailija kirjoitti:
Tein joskus parikymppisenä jotain intialaisittain maustettua ruokaa ja heitin sinne sekaan jonkun homejuustonlopun kaapista (kun se piti käyttää, ettei mene pahaksi). Lopputulos maistui ihan helvetin pahalta. Toissapäivänä päätin tehdä perunaröstin tyylillä pihvejä perunasta, fetasta ja kesäkurpitsasta. Joo, olisi pitänyt olla jonkinlainen taikina mukana, tarttui ärhäkästi pannuun. Maku oli kuitenkin hyvä.
Ihan ohiksena, tässä Hesarissa aikanaan ollut kaalipihvien ohje, jota olen soveltanut kaikkiin kasvispihveihin tätä kokeiltuani. Ja ohjeen kaalipihvit oli erittäin buenot myös, toimii mainiosti sinällään tai lihan/makkaroiden lisukkeena.
Karjalanpaisti 20 minuutissa. Oli VÄHÄN sitkeää.... Ostin kun oli tarjouksessa ja ajattelin että liha kuin liha, äkkiäkös ton pannulla paistaa :D
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaisti 20 minuutissa. Oli VÄHÄN sitkeää.... Ostin kun oli tarjouksessa ja ajattelin että liha kuin liha, äkkiäkös ton pannulla paistaa :D
Voi luoja. Itse tein saman virheen toisen lihan kanssa 15-vuotiaana teinipoikana , paljonko sinulla on ikää?
Ihan netistä jonkun oisko ollut pirkkareseptin mukaan tehty broilerifetakastike pastalle. Lopputulos oli aivan kuvottavaa, makuyhdistelmä purjo, feta, broileri toi välittömästi oksennuksen kurkkuun. Roskiin meni. En käsitä miten joku on kehitellyt tuollaisen herkun tai mikä muka meni pieleen. Kaikki muu ollut aina ihan syötävää tai edes tuunattavaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaisti 20 minuutissa. Oli VÄHÄN sitkeää.... Ostin kun oli tarjouksessa ja ajattelin että liha kuin liha, äkkiäkös ton pannulla paistaa :D
Voi luoja. Itse tein saman virheen toisen lihan kanssa 15-vuotiaana teinipoikana , paljonko sinulla on ikää?
Nyt 30 ja tuo tapahtui vähän päälle parikymppisenä. En vain yhtään ajatellut, järkeilin että samahan tuo kuin jotkut lihasuikaleet. No, ei ollut.... :D Moottorisaha olisi tarvittu.
Kun aloittelin kasvisruokien laittamista, minulla oli vaikeuksia saada pyörykät ja pihvit pysymään koossa. Joskus oli pakko antaa periksi ja todeta, että ihan hyvää muhennoskin on. Sitten löysin gramin eli kikhernejauhon, jolla tekee pyörykät vaikka kurkkuraasteesta.
Hasislevyä koitin kerran kokata. Vituiks meni.
Laitoin vahingossa paprikajauheen sijaan chilijauhetta. Oli vähän turhan tulista, kun sitä parikaa ei ollut reseptissä säästelty.
Vierailija kirjoitti:
Vuosia sitten tein ekaa kertaa pannukakkua. En tajua vieläkään mikä siinä meni pieleen kun lopputuloksena oli vain ohut rapiseva kuori.
Unohditko turvottaa taikinan? Pannaritaikinan pitää antaa seistä ainakin puoli tuntia ennen paistamista, sillä muuten rakenne ei onnistu ollenkaan.
Vierailija kirjoitti:
Kun aloittelin kasvisruokien laittamista, minulla oli vaikeuksia saada pyörykät ja pihvit pysymään koossa. Joskus oli pakko antaa periksi ja todeta, että ihan hyvää muhennoskin on. Sitten löysin gramin eli kikhernejauhon, jolla tekee pyörykät vaikka kurkkuraasteesta.
Tuttavani teki ulkomailla gram-jauhosta sämpylöitä, kun luuli sitä graham-jauhoksi. Tuli kuulemme aika ruokaisia.
Tein kerran ihan hirveällä vaivalla moussakaa. Aloitin metsästämällä lampaan jauhelihaa yms. Ihan koko päivän homma ja lopputulos oli pahaa. Ei sentään itkettänyt, mutta vitutti. Päätin, että tästä lähtien tyydyn syömään moussakaa Kreikan matkoilla.
Sitruunakana a la Jamie Oliver. Mitään niin hirveää en ole koskaan syönut, kuivaa ja kitkerää. Ja vika ei varmasti ollut reseptissä vaan aineissa ja tekijässä. Tilattiin pizzat..
Kokonainen broileri uunissa. Tuoreena vaimona tarjosin tunnin päästä raakaa kanaa. Ei kaatunut liitto siihen, mutta en ole koskaan tehnyt uudelleen.
-22v naimisissa