Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi omenapiirakan omenat jää raaoiksi?

Vierailija
28.08.2016 |

Pari kertaa nyt jo käynyt niin, että omenapiirakkaa leipoessa omenat on jääneet ihan rapeiksi, vaikka olen tehnyt piirakan aivan ohjeen mukaan ja leikannut omenat hyvin ohuiksi. Eri reseptejä kokeiltu samalla tuloksella. Muu piirakka kypsyy hyvin, mutta omenat ei, vaikka paistaisin niin pitkään että taikina alkaa jo kärtsätä. Onko kellään muulla samaa ongelmaa tai ideaa siitä, mikä menee pieleen? Kaikki vinkit tervetulleita!

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
28.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omenat ovat kovaa ja huonosti pehmenevää lajiketta. Kokeile toista omenalaatua, jotkut taas menevät paistaessa melkein soseeksi.

Vierailija
2/9 |
28.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos ideasta! Onko mitään ehdotusta, mikä lajike olisi sopiva? Pariakin eri lajiketta olen kokeillut, mutta lopputulos on aina aika samanlainen :(

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
28.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkaa seuraavan kerran omenat, mausta ja pidä 5min mikrossa enne piirakan päälle laittamista.

Vierailija
4/9 |
28.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei lainkaan tota ongelmaa, poimin omenat piirakoihin ja uuniomeniin omasta puutarhasta. Vaatimattoman näkösiä luomuja, mutta kyllä onnistuu!

Vierailija
5/9 |
28.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap, onko käyttämäsi omenat kotimaisia. Kaupan omenat joskus kovia, pitää säilyä hyvinä pitkään huoneenlämmössä...

Vierailija
6/9 |
28.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

On ihan yleinen ongelma omenapiirakoissa. Vanhan kansan konsti tuohon ongelmaan on sulattaa 200 grammaa voita, johon lisätään kolme ruokalusikallista etikkaa ja kaadetaan seos uunista otetun omenapiirakan päälle. Tämän jälkeen laitetaan uuniin jälkilämmölle (n. 100 astetta) pieneksi hetkeksi, minkä jälkeen omenat ovat silkinpehmeitä. Voi kuulostaa erikoiselta, mutta toimii piirakkaan kuin piirakkaan ja joka kerta, vaikka olisi kuinka kovaa omenalajiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
28.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kaikille vinkeistä! Olen kokeillut joskus kaupasta ostetuilla kotimaisillakin omenoilla (ei ole omaa omenatarhaa), mutta nekin oli kyllä aika kovia. Ehkä pitää ens kerralla kokeilla sitä esikypsytystä, ja jos sekään ei toimi, niin etikkaa kehiin sitten, vaikka aika hurjalta kyllä kuulostaa... :D

ap

Vierailija
8/9 |
28.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omenathan on piirakassa just parhaita kun ne on vähän rapsakoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
28.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Väärä lajike leivontaan.