Mitä suomalaista tai 'local specialities' ostan jääkaappiin ranskalaisia vieraita varten?
Ollaan vuokrattu mökki ranskalaisperheelle, jotka tulevat ensimmäistä kertaa ikinä Suomeen. Haluttaisiin jättää jääkaappiin (ja kuivakaappiin) jotain, josta tehdä helposti vaikka ilta- tai aamupalaa, jos eivät ensimmäisenä iltana ehdi tai jaksa lähteä etsimään ruokakauppaa.
Meillä syödään kaurapuuroa ja ruisleipää. Mitä perusruokatarvikkeita jätän heille ja mikä olisi sellaista, joka olisi suomalaista tai paikallista? Ei nyt siis skyriä tai mustaleipää, jotka eivät ole suomalaista, vaikkei noita Ranskassa syödäkään.
Joudutaan ostamaan tarvikkeet 2 päivää ennen kuin he saapuvat, joten pitäisi säilyäkin pari päivää.
Kommentit (58)
Ranskalaisia ja valion french fraichea kastikkeeksi.
Jättäisin ehkä hilla-hilloa tai mustikka hilloa. Monet ranskalaiset tykkää saada marmeladia tai hilloa aamupalalla leivilleen. Ehkä leipäjuuston ja jotain hyvää näkkileipää (ei nyt sovi ehkä aamupalaksi).
Ruisleipää, yougurttia ja kahvimaito olisi kiva, jos eivät kerkeä käydä kaupassa (ei toki niin suomalaista).
Salmiakkia, ohraryynejä, ruisnäkkäriä, saaristolaisleipää, fazerin sinistä, tuoreita herneitä, leipäjuustoa, lakkahilloa.
Ranskalaiset on melkosia sokerihiiriä aamuisin. Eli lataa kaappi täyteen hilloja ja keksejä. Eivät todellakaan mistään puurosta välitä.
Vierailija kirjoitti:
Salmiakkia, ohraryynejä, ruisnäkkäriä, saaristolaisleipää, fazerin sinistä, tuoreita herneitä, leipäjuustoa, lakkahilloa.
Ei ihme, että suomalaista ruokaa pidetään huonona. Tuossako koko ateria?
Kaurapuuro, ruisleipää, maitoa ja mansi- sekä mustikoita.
Vierailija kirjoitti:
Salmiakkia, ohraryynejä, ruisnäkkäriä, saaristolaisleipää, fazerin sinistä, tuoreita herneitä, leipäjuustoa, lakkahilloa.
Ohis kyselee, mitä ranskalaiset tekevät ohraryyneillä? Puuroako siis?
No.. herneistä olisin kiitollinen.
Jos eivät saa muuta syötävää niin varmaan suomalaisia sämpylöitä ja hilloa (lakka/omena..) voisi sisällyttää aamupalaan.
Suomalaiset syö kotona karkkia ja herneitä. Jihuu!
Kiitos erinomaisista ehdotuksista! Lisää saa laittaa, ollaan illalla menossa kauppaan.
Ei laiteta kuitenkaan jääkaappia täyteen, jotta voivat itse ostaa haluamiaan tarvikkeita.
ap
Haluavatko he syödä outoja suomalaisia juttuja? Vai olisiko parempi pysyä tutusssa ja turvallisessa. Oletko kertonut heille, että varaat heille ruokaa? Mitä jos heillä on itsellään mukana.
Jätkäsaari-Tilsitiä tai muuta suomalaista juustoa, ruisnappeja, voita, suomalaisia tomaatteja (pöydälle kulhoon), avomaankurkkuja, siemetöntä lakkahilloa, paahtoleipäpaketti, suklaalevy, sokeripaketti, maito, maustamatonta jukurttia, keksipaketti, mysliä ja vadelmahilloa. Pakastimeen suomalaisia korvapuusteja.
Vierailija kirjoitti:
Jos eivät saa muuta syötävää niin varmaan suomalaisia sämpylöitä ja hilloa (lakka/omena..) voisi sisällyttää aamupalaan.
Nyt huomasinkin että pitäisi säilyä pari päivää. Jos on uuni niin voisiko olla esipaistettuja leipiä? Entä ihan maitoa ja paria eri merkkiä muroja, kai niitäkin on suomalaisia.
Kanttarellejä, uusia perunoita ja lohta.
Croissanteja/sämpylöitä ja lakkahilloa, rasvaista hyvää jugurttia ja mustikoita/mansikoita. Kahvia ja teetä. Kivennäisvettä, tuoremehua. Ranskalaisille on turha yrittää päteä täkäläisellä muovipussileivällä eikä etenkään ruisleivällä, josta useimmat siihen tottumattomat saa mahakipuja ja ilmavaivoja. Myös meikäläiset juustot on varmaan heikäläisistä lähinnä muovailuvahaa.
Ranskalaistyyppistä kahvia ja siihen sopivaa maitoa, että päivä lähtee kotoisasti käyntiin. Sitten jaksaa tutustua vieraimpiinkin ruoka-aineisiin.
Ranskalaiset syö vain tuoretta leipää. Samanpäiväistä. Joten ei leipää.
Voita ja hilloa ja juustoa
Tummaoaahtoista kahvia
Unohda leipä kun tuoretta ei saa
Jugurttia?
Mysliä?
Marjahilloa
Mustikoita?