Hauskoja tai kamalia muistoja ruoan suomettumisesta
Kuten tiedämme, kansainvälisillä merkkiruoilla on tapana saada eri piirteitä eri maissa. Onko teillä hauskoja tai kamalia muistoja jonkin klassikkoruoan suomettumisesta? Tässä pari omaa kokemustani joukkoruokailusta:
Chili con carne, jossa emäntä oli korvannut pavut makaroneilla ja jättänyt chilin ja tomaatin pois.
Kreikkalainen salaatti - horiatiki - jossa oliivit oli korvattu purkkiananaksen paloilla.
Kommentit (32)
Vierailija kirjoitti:
Kuten tiedämme, kansainvälisillä merkkiruoilla on tapana saada eri piirteitä eri maissa. Onko teillä hauskoja tai kamalia muistoja jonkin klassikkoruoan suomettumisesta? Tässä pari omaa kokemustani joukkoruokailusta:
Chili con carne, jossa emäntä oli korvannut pavut makaroneilla ja jättänyt chilin ja tomaatin pois.
Kreikkalainen salaatti - horiatiki - jossa oliivit oli korvattu purkkiananaksen paloilla.
Eihän tuo ole edes chili jos se on vain sekoitus makaronia ja jauhelihaa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuten tiedämme, kansainvälisillä merkkiruoilla on tapana saada eri piirteitä eri maissa. Onko teillä hauskoja tai kamalia muistoja jonkin klassikkoruoan suomettumisesta? Tässä pari omaa kokemustani joukkoruokailusta:
Chili con carne, jossa emäntä oli korvannut pavut makaroneilla ja jättänyt chilin ja tomaatin pois.
Kreikkalainen salaatti - horiatiki - jossa oliivit oli korvattu purkkiananaksen paloilla.
Eihän tuo ole edes chili jos se on vain sekoitus makaronia ja jauhelihaa
No ei ole, mutta toisaalta jauhelihakastiketta tarjotaan Suomessa monilla nimillä: chili con carne, vorsmack, bolognese...
Kaiken uusia makuja sisältävän ruoan laimentaminen "suomalaiseen makuun" on ärsyttänyt aina. Käytännössä kaikki mausteet ja makua antavat raaka-aineet korvataan suunnilleen vedellä tai jätetään kylmästi pois. Sitten jauhetaan että eipä ollut kummoista, kyllä äidin tekemä makaronilaatikko on parempaa, ehe ehe.
Yliopistoruokalan "mukailtu lasagne" 1980-luvulla sisälsi spagettia ja jauhelihakastiketta.
K-kaupan pizzaohjevihkosessa 70-luvulta oli toinen toistaan kummallisempia pizzareseptejä, mm. savusilakkatäyte ja murotaikinapohja.
Kouluruokalan risotto, huhhuijaa, kukahan tuon nimen riisisotkulle on ikinä antanut... Kuivaa riisiä, sitkeää broileria ja he-ma-paa, siinäpä vasta risotto.
Eihän tässä ole edes mainittu montaa suomettunutta ruokaa. Suurin osa mainituista on jonkun random äitylin omia mukaelmia. Suomettuneiksi ruuaksi laskisin juuri esim risoton joka tehdään uncle benistä ja siihen lykättään jauhelihaa ja hemapaa tai esim porosta pitsassa
Tortillat kouluruokalan mukaan - Jauhelihakastike kylmiin taikinalättyihin.
Käsitys lasagnesta on monilla myös lähinnä knorr-paketin mukainen, eli taas jauhelihakastiketta ja pastaa.
En olekaan aiemmin kuullut tästä termistä. Cross-kitchenin tiedän.
Bouillabaisse suomalaiseen tapaan oli elämys: kalakeitto pakastekalasta ja keittojuureksista. Eksoottinen nimi kaiketi napattiin siitä, että keittoon ei ollut lurutettu yhtään maitoa.
Vierailija kirjoitti:
Eihän tässä ole edes mainittu montaa suomettunutta ruokaa. Suurin osa mainituista on jonkun random äitylin omia mukaelmia. Suomettuneiksi ruuaksi laskisin juuri esim risoton joka tehdään uncle benistä ja siihen lykättään jauhelihaa ja hemapaa tai esim porosta pitsassa
Jos kokki tahtoo ruokalistaansa vaihtelua, hän voi tarjota sen saman "risoton" paellana.
Pizza jossa homejuustoa ja ananasta.
Vierailija kirjoitti:
Eihän tässä ole edes mainittu montaa suomettunutta ruokaa. Suurin osa mainituista on jonkun random äitylin omia mukaelmia. Suomettuneiksi ruuaksi laskisin juuri esim risoton joka tehdään uncle benistä ja siihen lykättään jauhelihaa ja hemapaa tai esim porosta pitsassa
Mun mielestä poro ei tosin pitsaa pahenna. Sen sijaan löytyy kyllä aivan järkyttäviä pitsaviritelmiä. Oma suosikkini on yleensä Quatro Formaggi, jonka neljä juustoa täällä pohjolassa ovat tyypillisesti halvimmat kökköjuustot, joita toivoa saattaa.
"Tortillat" kun tarkoitetaan tacoja ja meksikolaiseen ruokaan tungetaan kreikkalaista fetaa. Huh.
Vierailija kirjoitti:
"Tortillat" kun tarkoitetaan tacoja ja meksikolaiseen ruokaan tungetaan kreikkalaista fetaa. Huh.
Onko tää nyt siis hauska vai kamala muisto? Tacot on hyvää + feta on hyvää = simsalabim HYVÄÄ!
Kyllä ruokia saa ja pitää sekottaa, eikä se ole vain suomalainen ilmiö. Huippukokit ja -ravintolat nimenomaisesti etsivät makuja ympäri maailman, joita sitten yhdistellään. Ei moni ole pitkään aikaan saanut esim. Michelin-tähtiä jollain tyylipuhtaalla keittiösuuntauksella. Maailma pienenee, joten on hyvä, että siitä saadaan etuja myös keittiössä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuten tiedämme, kansainvälisillä merkkiruoilla on tapana saada eri piirteitä eri maissa. Onko teillä hauskoja tai kamalia muistoja jonkin klassikkoruoan suomettumisesta? Tässä pari omaa kokemustani joukkoruokailusta:
Chili con carne, jossa emäntä oli korvannut pavut makaroneilla ja jättänyt chilin ja tomaatin pois.
Kreikkalainen salaatti - horiatiki - jossa oliivit oli korvattu purkkiananaksen paloilla.
Eihän tuo ole edes chili jos se on vain sekoitus makaronia ja jauhelihaa
No ei ole, mutta toisaalta jauhelihakastiketta tarjotaan Suomessa monilla nimillä: chili con carne, vorsmack, bolognese...
Köksän tunnilla oli vapaavalintainen ruoka tehtävänä. Olimme etukäteen valinneet lasagnen. Pettymys oli suuri kun opettaja oli vaihtanut hintasyistä bechamel-kastikkeen munamaitoon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
"Tortillat" kun tarkoitetaan tacoja ja meksikolaiseen ruokaan tungetaan kreikkalaista fetaa. Huh.
Onko tää nyt siis hauska vai kamala muisto? Tacot on hyvää + feta on hyvää = simsalabim HYVÄÄ!
Kyllä ruokia saa ja pitää sekottaa, eikä se ole vain suomalainen ilmiö. Huippukokit ja -ravintolat nimenomaisesti etsivät makuja ympäri maailman, joita sitten yhdistellään. Ei moni ole pitkään aikaan saanut esim. Michelin-tähtiä jollain tyylipuhtaalla keittiösuuntauksella. Maailma pienenee, joten on hyvä, että siitä saadaan etuja myös keittiössä.
Ei ruoka suometu fetaa lisäämällä.
Pitsa tuli useimpiin keittiöihin marttojen touhuissa paksut pannupitsat, joissa oli tomaattia ja jauhelihaa sekä ihan nimeksi juustoa.
Muita tänne tulleita ruokia ei ole pilattu jo alkuunsa, paitsi avokadopasta.
Juustojen suometus.. kun oltermannilta tuli se cheddar-juusto, niin muistan nauraneeni sille mainokselle "otimme suositun cheddar-juuston ja teimme siitä oman versiomme". Mietin vaan, että noniin, maku lähti :D
Klassikko tietty "risotto", joka on tehty riisistä ja hemapasta ja sekaan jauhelihaa tai paistettua kanaa...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
"Tortillat" kun tarkoitetaan tacoja ja meksikolaiseen ruokaan tungetaan kreikkalaista fetaa. Huh.
Onko tää nyt siis hauska vai kamala muisto? Tacot on hyvää + feta on hyvää = simsalabim HYVÄÄ!
Kyllä ruokia saa ja pitää sekottaa, eikä se ole vain suomalainen ilmiö. Huippukokit ja -ravintolat nimenomaisesti etsivät makuja ympäri maailman, joita sitten yhdistellään. Ei moni ole pitkään aikaan saanut esim. Michelin-tähtiä jollain tyylipuhtaalla keittiösuuntauksella. Maailma pienenee, joten on hyvä, että siitä saadaan etuja myös keittiössä.
Hys hys, kaikkialla muualla saa, paitsi Suomessa, jolloin se on "suomettumista"..
Fish and Chips, joka oli kalapuikkoja ja perunalastuja.