Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voileipäkakun leipä joka kaupasta loppu, mitä tilalle??

Vierailija
28.05.2016 |

Paahtis tuntuu jotenkin hötöltä. Mitä se vuokaleipä oikein on? Limppua??

Bogenin limppu olis rakenteeltaan oikeanlaista, mutta maistuuko se väärältä??

ja aivan ensimmäistä kertaa olen voileipäkakkua tekemässä.

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

leivo itse?

Vierailija
2/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis miksi ei voi tehdä paahtoleipään??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en edes tiennyt, että on olemassa leipä voileipäkakkua varten. Itse olen käyttänyt paahtoleipää, sitä saa monenlaista.

Vierailija
4/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä voileipäkakun leipä? Tarkoitatko pitkittäinleikattua? Se on ihan tavallista vehnäpaahtoleipää....

Laita vaikka grahsmpaahtoleipää

Vierailija
5/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siis miksi ei voi tehdä paahtoleipään??

No kun se vaalea tuntuu ihan höttöleivältä, hiplisin aiemmin niitä voikkarileipiä ja tuntuivat kyllä erilaisilta, en tiedä sitten.

Graham paahtoa ostin nyt varmuuden vuoksi jos ei mistään kaupasta löydy, tuota ja vaaleaa paahtista vuorotellen???

Vai onko joku toinen nyt sitten vielä parempi vaihtoehto? Kakun muodolla ei ole väliä

Vierailija
6/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ota joku paahtoleipä missä on muutakin kun vehnäjauhoja. Reilussa on paksummat siivut kun muissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita paahtoleipää :)

Vierailija
8/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paahtoleipää, tummempaa ja vaaleampaa kerroksittain. Leikkaa reunat pois, jos haluat hifistellä, ja tee just sen muotoinen kakku kuin itse haluat. Voit myös latoa leivät limittäin, niin, että saumat on aina eri kohdissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä voileipäkakun leipä? Tarkoitatko pitkittäinleikattua? Se on ihan tavallista vehnäpaahtoleipää....

Laita vaikka grahsmpaahtoleipää

Ei joka paikassa ole pitkittäin leikattu leipä vehnäpaahtoa... Meidän paikallisella leipomolta saa ruisleipää pitkittäin leikattuna, ja sekaleipää.

Vierailija
10/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä haen aina paikallisesta leipomosta. Soitan ennakkoon, koska tarvitsen, ja he leipovat minulle sellaisen vuokalimpun, jonka saan kokonaisena. Jos tietty henkilö on siellä silloin töissä, saan leivän siivutettuna pitkittäin. Eli, yritä löytää jostain leipomo-konditoria, jolla voisi olla limppuja hyllyssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruispaahtoa ja vehnäpaahtoa mä oon ainakin käyttänyt. Reunat pois ja latoa vierekkäin ja kostuttaa lihaliemellä, niin hyvä tulee.

Vierailija
12/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä en edes tiennyt, että on olemassa leipä voileipäkakkua varten. Itse olen käyttänyt paahtoleipää, sitä saa monenlaista.

Vuokaleipää meillä on aina käytetty, lähileipomosta sen saa vielä valmiiksi pitkittäin siivutettuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siis miksi ei voi tehdä paahtoleipään??

Kyllä voi. Olen tehnyt lukuisia voileipäkakkuja paahtoleivästä.

Vierailija
14/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalavoileipäkakkuun käytän oivan perunalimppua ja paahtoleipää. Reunat kannattaa leikata pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä käytän taikaruis-paahtoleipää. Leikkaan reunat pois.

Vierailija
16/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Paahtis tuntuu jotenkin hötöltä. Mitä se vuokaleipä oikein on? Limppua??

Bogenin limppu olis rakenteeltaan oikeanlaista, mutta maistuuko se väärältä??

ja aivan ensimmäistä kertaa olen voileipäkakkua tekemässä.

Muistan kun voileipäkakkuja syötiin 80-luvulla. Ei niitä ole tehty kymmeniin vuosiin. Jotain asioita ei kannata herättää uudestaan henkiin.

Vierailija
17/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Paahtis tuntuu jotenkin hötöltä. Mitä se vuokaleipä oikein on? Limppua??

Bogenin limppu olis rakenteeltaan oikeanlaista, mutta maistuuko se väärältä??

ja aivan ensimmäistä kertaa olen voileipäkakkua tekemässä.

Muistan kun voileipäkakkuja syötiin 80-luvulla. Ei niitä ole tehty kymmeniin vuosiin. Jotain asioita ei kannata herättää uudestaan henkiin.

On niitä tehty. Et ole vain sattunut paikalle sellaisiin juhliin.

Vierailija
18/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Real-leipä on ihanaa voileipäkakussa, käytä sitä paahtoleivän kanssa

Vierailija
19/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun mielestä se ruisleipä tuntuu taas liian tiiviiltä ja kovalta kunnon kostutuksesta huolimatta. Meillä sekä leipomosta että työpaikkaruokalasta tilatuissa voileipäkakuissa käytetään vain paahtoleipiä. Itsekin käytän vain ruispaahtoleipää voileipäkakkuihin.

Vierailija
20/24 |
28.05.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan aina joka toisen kerroksen vaaleaa vuokaleipää/paahtoleipää ja joka toisen ruisvuokaleipää. Näitä saa valmiina siivuina joka kaupasta. Ruisleipä jää reunojen leikkaamisen jälkeen hieman pienemmäksi palaksi kuin paahtoleipä, mutta jos tekee pyöreän kakun, niin sillä ei ole mitään väliä.