Voiko kesäkurpitsaa syödä raakana?
Yleensä olen paistanut pannulla, mutta nyt ajattelin tehdä täytettyjä voileipiä uunissa, täytteenä mm. kesäkurpitsaa. Ovat uunissa kuitenkin niin vähän aikaa, ettei kesäkurpitsa kerkeä varmaankaan kypsyä.
Koitin googlailla, löytyi aika ristiriitaista tietoa - mitään virallista tietoa en löytänyt, vain vauvapalstan ym vanhoja keskusteluja. Suuri osa sanoi että voi syödä, muutamassa kommentissa sanottiin että aiheuttaa raakana syötyn kramppeja vatsassa?
Kellään kokemusta? Kannattaako suosiolla paistaa pannulla ennen kuin laittaa leivän päälle ja uuniin?
Kommentit (11)
Voi syödä raakana. Ei mulle ainakaan mitään kramppeja ole tullut.
Voi, mutta mulla tulee raa'asta vatsakipua.
Kiitos kaikille kommenteista! :)
Ap
Voi, mutta IMO se on pahaa raakana. :x Ei ole itselleni tullut mahakipuja, joskus tuli syötyä salaatissa. Ihan maun ja rakenteen takia paistaisin.
SYön päivittäin kesäkurpitsaa raakana.
Siivuina leivän päällä, lohkottuna salaatissa, välipalana siltään. Jos ei lounaalle jaksa muuta lisukesalaattia tehdä, pätkä kesäkurpitsaa ja porkkana on ihan riittävä ja terveellinen salaatti (sen normaalin lounaan lisukkeena).
Voi, mutta eihän se hyvää ole. Terveisiä vain kouluruokailuihin joissa tätä herkkua oli usein silputuna tarjolla :D
Ei voi syödä. Saatiin kerran kurpilli, kun syötiin vodkalla marinoitua raakaa kesäkurpitsaa salaatissa. Seuraavana päivänä oksenneltiin ja päätä särki. En suosittele, kurpilli oli kamalaa.
Vierailija kirjoitti:
Voi, mutta eihän se hyvää ole. Terveisiä vain kouluruokailuihin joissa tätä herkkua oli usein silputuna tarjolla :D
Vaikea päättää, onko kaaliraaste + purkkiananas vai porkkanaraaste + rusinat pahempaa...
Voi syödä.