Toimiiko keraaminen lieteni oikein?
Sain vähän aikaa sitten elämäni ensimmäisen ja aivan uuden keraamisen lieden (Gram-merkkinen) asuntoni peruskorjauksen yhteydessä enkä ole aiemminkaan sellaista käyttänyt. Eilen yrittäessäni kytkeä kaksoiskeittoalueen ulompaakin aluetta päälle huomasin, että koko "levy" alkoi napsua päälle..pois..päälle..pois. Luulin sen olevan rikki ja vaihdoin käyttöön toisen saman kokoisen levyn takaoikealta. Sekin alkoi pian napsumaan edestakaisin, ja pian loput kaksi muutakin pikkulevyä tekivät niin. Siis kuuluuko keraamisen keittoalueen vastuksen napsua jatkuvasti päälle ja pois? Mikä järki siinä on? Eikö se vastuskin kulu siitä jotenkin kun jatkuvasti kuumenee ja jäähtyy eikä ole koko ajan tasalämpöisenä?
Kysyn sillä että uskallanko nyt käyttää tuota ilman pelkoa mistään sähköviasta vai soitanko remontoijille takaisin että liesi on rikki. :/
N28
Kommentit (11)
Sopiiko kattilasi induktioliedelle?
Katso se nyt ensin.
Vierailija kirjoitti:
Ettei ole induktio liesi ja laitoit siihen väärän kattilan?
Heh, no ehkä mä nyt kuitenkin sen tiedän kumpi se on. ;)
Ap - N28
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ettei ole induktio liesi ja laitoit siihen väärän kattilan?
Heh, no ehkä mä nyt kuitenkin sen tiedän kumpi se on. ;)
Ap - N28
Niin, no mikä se sitten on? Keraaminen voi olla tavallinen tai induktio.
Kysymys oli nyt KERAAMISTA liettä koskien.
Kuuluuko keraamisen lieden keittoalueiden napsua noin? Ruokaa sillä olen pystynyt kyllä tekemään, ihan normaleilla EI-induktiolle sopivilla kattiloilla ja pannuilla, vesi kiehuu nopeasti jne. Mutta levyt napsuu päälle ja pois.
Ap - N28
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ettei ole induktio liesi ja laitoit siihen väärän kattilan?
Heh, no ehkä mä nyt kuitenkin sen tiedän kumpi se on. ;)
Ap - N28
Mitä ihmisten käyttökokemuksia liittyen eri laitteisiin olen seurannut niin totean että tuollainen ylimielisyys ei todellakaan ole perusteltua.
Kyllä ainakin mulla napsuu. Käsittääkseni se toimii tähän tapaan; joka keittoalueessa on termostaatti. Käyttökatkaisijasta sinä valitset miten kuumaksi keittoalueen haluat. Termostaatti laittaa vastuksen päälle kunnes haluttu lämpötila on saavutettu ja sitten katkaisee tehot. Ja kun keittoalue jäähtyy niin taas uudestaan päälle.
Keittoalueen teho on siis riippuvainen missä suhteessa vastus napsuu päälle ja pois. Vastus on aina joko täysillä tai pois päältä. Teho säädetään sillä onko vastus päällä lyhyen aikaa ja sitten pitkä tauko (pieni teho) vaiko pitkään päällä ja sitten lyhyt tauko (suuri teho).
Näin ainakin AEGn keraaminen liesi toimii.
-m
En tiedä napsumisesta mutta meillä se punaiseksi välillä hälvenee ja välillä sitten taas hohtaa ihan punaisena ja ihan normaalia. Se liesi vain pitää sitä samaa lämpötilaa yllä
Juuri noin sen pitääkin toimia. Siis samaan tapaan kuin uuni: ottaa välillä lisää lämpöä.
Vierailija kirjoitti:
1. Siis kuuluuko keraamisen keittoalueen vastuksen napsua jatkuvasti päälle ja pois?
2. Mikä järki siinä on?
3. Eikö se vastuskin kulu siitä jotenkin kun jatkuvasti kuumenee ja jäähtyy eikä ole koko ajan tasalämpöisenä?
1. Kuuluu
2. On halvempaa ja helpompaa tehdä portaaton tehonsäätö pätkimällä vastusta päälle ja pois kuin koettaa säätää vastuksen läpi kulkevan virran määrää portaattomasti.
3. Ei kulu.
Ettei ole induktio liesi ja laitoit siihen väärän kattilan?