Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vakuumipakattu LÄMMINsavulohiraskaana... Miten on?

Vierailija
27.04.2016 |

Hei mammat,

taistellaan tässä ystävän kanssa siitä, että saako lämminsavulohta syödä jos se on ollut vakuumissa. Hänen mielestään ei koska vakuumipakattuja ei saa syödä. Itse olen ymmärtänyt, että listerian kuollessa 70 asteessa, ei vakuumipakatussa lohessa ole vaaraa jos se on KYPSÄÄ vakuumipakattua kalaa. Kylmä- ja graavilohet tottakai ovat asia erikseen. Miten on?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
27.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tuo otsikon kirjoittaminen meni sitten aivan putkeen :D 

Lämminsavulohiraskaana.... Lämminsavulohi on tullut raskaaksi.

Ap.

Vierailija
2/9 |
27.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun mielestä sun pitää uudestaan kuumentaa se kala 70 asteeseen, jotta ei listeria vaaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
27.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käy ennemmin kalassa saat raitista ilmaakin vakuumiisi.

Vierailija
4/9 |
27.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten siihen kypsään kalaan se listeria yhtäkkiä tulee? 

Vierailija
5/9 |
27.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vakuumissa voi se listieria kasvaa. Eli lämmitettynä ok.

Vierailija
6/9 |
27.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalat eivät lisäänny raskauden kautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
27.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli vakuumissako se listeria raa'an kalan lisäksi kasvaa myös kypsään kalaan? Onko tosiaan näin? Se lämminsavulohi ei varmaan oo ihan herkkua kun sen jossain vielä kuumentaa...

Vierailija
8/9 |
27.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vakuumissa säilötty kala saattaa sisältää aina listeriaa. Todennäköisyys on pieni, mutta jos huono säkä käy, saattaa sen saada. Aikuiselle se voi olla jopa oireeton, sikiölle tappava. Siinä on aina riski. Listeriabakteeri on aika heikko eli kuolee uudelleenlämmitettäessä. Pakkasessa se ei kuole.

Eli tärkeintä on se pakkaaminen vakuumiin ja suojakaasuun. Ei kalan kypsennystapa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
27.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

On herkkua kuumennettuna. Kokeile vaikka. Meillä kuumennetaan aina lapsille, ja itsekin olen alkanut syödä kuumennettuna, maistuu silloin juuri valmistetulta kalalta.