Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Osaisko joku vastata?

Vierailija
26.04.2016 |

Viikonloppuna istuttiin iltaa. Ystäväpariskunnan mies sätti taas tapaansa nykynuoria, kun niistä ei ole mihinkään.
Huutia sai 12 vuotias poikansa, kun tämä ei osaa ruskistaa jauhelihaa oikein.

Ihmettelin, että mikä menee pieleen. Kun jätkä yrittää ruskistaa 800 grammaa jauhelihaa yhtä aikaa samalla pannulla ja vaan survoo sen ihan silpuksi.

Kysyin, että miksi? Eikö pannuun mahtunut? Ei se siitä kiinni ole, vaan siitä, ettei niin vaan tehdä! Öö, miksi? Voitko perustella, mä haluan oikeasti tietää. Koska teen saman virheen..
Oletko säkin niin avuton, ettet vittu tajuu mitään?! Nähtävästi. Voitko nyt kertoa, että opin jotain? "pitääkö vängätä ja haastaa riitaa!?" Ok, en kysele enää.

Mä en edelleenkään tiedä, miksei 800 grammaa jauhelihaa voi ruskistaa kerralla.

Olisin kiitollinen vastauksesta. Teen harvoin lihasta ruokaa, niin haluaisin tietää, että miksi se on väärin.

Toki ihmetetty myös se, miksei isä opeta. Ei puutu ja kerro mikä menee vikaan. Sitten seläntakana haukkuu. :( Siitä en viittinyt enää sanoa, kun mies oli niin kiukkusella tuulella. Ei me siellä pitkään tuon jälkeen enää oltu.

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
26.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täh? Eikö jauheliha sellaisenaan paistettuna ole tarkoituskin tökkiä pieneksi paistinlastalla?

Vierailija
2/3 |
26.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Normihellalla on 800g jauhelihan ruskistaminen tuskaa koska liesien heikon tehon vuoksi se on käytännössä aluksi keittämistä.

Kait oikeaoppisesti pitäisi ruskistaa niin pienissä erissä kerralla että hellan tehot riittää sen oikeasti ruskistamaan heti ilman että menee samantien ulos tirsuneiden lihamehujen keittämiseksi kunnes ne on haihtuneet ja liha alkaa taas ruskistua.

Yksi kunnon kaasupoltin pitäisi hommata mistä kilowatit ei lopu kesken :/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
26.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Normihellalla on 800g jauhelihan ruskistaminen tuskaa koska liesien heikon tehon vuoksi se on käytännössä aluksi keittämistä.

Kait oikeaoppisesti pitäisi ruskistaa niin pienissä erissä kerralla että hellan tehot riittää sen oikeasti ruskistamaan heti ilman että menee samantien ulos tirsuneiden lihamehujen keittämiseksi kunnes ne on haihtuneet ja liha alkaa taas ruskistua.

Yksi kunnon kaasupoltin pitäisi hommata mistä kilowatit ei lopu kesken :/

Jep, just noin! Noinkin iso määrä, eli 800 g, pitää ruskistaa useammassa erässä, koska riittävän isoja pannuja ja riittävän tehokkaita/isoja helloja tuskin on olemassa kotitalouksissa! Keittäessä lihoista tulee nesteet ulos ja lihoista, jauhelihoistakin, tulee kuivia kokkareita!

Mutta toinen juttu tietenkin on, että onko oikea tapa haukkumalla saada lapsi oppimaan vai pitäisikö sen tapahtua perustellen ja opettamalla!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan kolme