Tarjoilijat! Kuulostavatko nämä vaatimukset kohtuuttomilta?
Uudessa työpaikassani asemajakoni on usein sellainen, että "parhaimmillaan" joudun huolehtimaan 12:ta pöydästä. Olin ennen tätä työpaikkaa sitä mieltö, että 8 pöytää on ehdoton max, joista pystyn huolehtimaan, mutta pakon edessä on ollut näitä jopa 12 pöytää samaan aikaan työn alla! Eikä siinä vielä kaikki, sen lisäksi, että jokainen asiakas pitäisi ehtiä toivottaa tervetulleeksi, suositella aperitiivit, ruokajuomat, jälkkärikahvit, alku-,pää- ja jälkiruoat niin on ehdittävä kiikutella niitä juomia ja ruokia pöytiin, tiskata, siivoilla pöytiä, jaella laskuja jopa 20:een osaan, selvitellä ongelmatilanteita jne. Syöminen/juominen/ vessassa käyminen on tosi harvinaista herkkua vuoron aikana.
Eikö oikeesti työnantajakaan ymmärrä sitä, että ne tärkeimmät eli asiakkaat siitä kärsii kun tarjoilija kirjaimellisesti hukkuu töihin, on joka vuorossa hiestä märkä eikä saa taukoja? Kuinka monta pöytää teillä muilla yleensä on normi työvuorossa (omassa asemajaossanne?). Teettekö muita töitä siinä lomassa vai huolehditteko vain asiakkaista?
Niin ja pääkaupunkiseudulla sijaitsee ks. ravintola ja asiakkaita on aina paljon, kellonajasta riippumatta.
Kommentit (8)
Eihän tuo pöytämäärä kerro vielä mitään. 12 kahden hengen pöytää? 26 asiakasta?
Ei ollenkaan paha, jos olet ammattitaitoinen eikä välimatkat ole älyttömiä.
Aika kohtuuttomalta kuulostaa, omissa vakipaikoissa on asemissa ~8-10 pöytää ja kymmenenkin alkaa olla jo tosi äärirajoilla.... :/
Tuntuu täysin uskomattomalta, että olisi vain yksi pöytä hoidettavana kerrallaan. Olisi kyllä ihanaa. Tai sanotaan, että alle 5 ois mulle jo luksusta.Tä 12 pöytää meininki on ihan yhtä hulluutta. Ap
Vierailija kirjoitti:
Eihän tuo pöytämäärä kerro vielä mitään. 12 kahden hengen pöytää? 26 asiakasta?
Ei ollenkaan paha, jos olet ammattitaitoinen eikä välimatkat ole älyttömiä.
Tuskin on 2h pöytiä kaikki jos lasku on jaettava 20:lle
Vierailija kirjoitti:
Eihän tuo pöytämäärä kerro vielä mitään. 12 kahden hengen pöytää? 26 asiakasta?
Ei ollenkaan paha, jos olet ammattitaitoinen eikä välimatkat ole älyttömiä.
Ei ole kahden hengen pöytiä, mukaan mahtuu jopa 20 hengen pöytä, aloitusviestissä kirjoitinkin, että 20:een osaan on tullut jaettua laskuja. Ap
Vierailija kirjoitti:
Eihän tuo pöytämäärä kerro vielä mitään. 12 kahden hengen pöytää? 26 asiakasta?
Ei ollenkaan paha, jos olet ammattitaitoinen eikä välimatkat ole älyttömiä.
Niin ja todellakin pidän itseäni ammattitaitoisena (melkein 10v alalla), mutta tosiaan jos jokainen asemani pöytä on täynnä, asiakkaita on 66. En ole sentään mikään yli-ihminen. Ap
Ap, onko lapsesi päiväkodissa? Jos, niin kysypä pk:n tädiltä huviksesi, montako "pöytää sillä on hoidettavana" ja onko se kohtuullista.
En ole käynyt itse jenkeissä, mutta mies aina muistelee kaiholla, kuinka jokaiselle pöydälle oli oma tarjoilija. Tosin he kai saavat palkkansa lähinnä tipeistä?