Huippuhyvä jauhelihakastike by Sinkkumies
1 Vanhentunut jauheliha
3 lehtisellerin vartta +lehdet
1 porkkana
1 Sipuli
1 Kokonanen valkosipuli, 3/4 osaa laitetaan paistovaiheessa, loput kastikkeeseen
Lihalientä 0,8 l / tai kuutio
Viherpippuria
Mustapippuria
Kashmir chiliä
Timjamia
Paprikaa (+ voit laittaa mitä vain mistä pidät)
Kuivattuja sieniä antamaan pyöreyttä
+umamia, maustesekoitus metsä, sisältää herkkutattia, yrttejä, pippuria
Laitetaan lihat ruskistumaan, Kun lihat alkavat ruskistumaan lisätään soijaa
Kun lihat ruskistuneet sopivasti lisätään:
tomaattikastike
konjakkisinappia
ketsuppia (ketsupin viinietikka tuo happamuutta)
Lisätään:
Laakerinlehtiä
Liperiä
Kesäkynteliä
Mäkimeiramia
Basilikaa
Ripaus oreganoa.
Nam. Hyvä on! Sitten palstaillaan ja jätetään keitos kuplimaan 2:lle.
Lopussa voidaan sakeuttaa haluttaessa maizenalla, lisätään pastalle juustoa.
Kommentit (29)
Mikä hel-vet-in umami,kasmirchili ja kesäkynteli. Kas kun ei afrikansahrami.
Tuohan on kuin suoraan jostain nigellanihmeainesosayllättöäenkeittokirjat
T. Luolamies
Vierailija kirjoitti:
Miksi odottelet vanhentumista?
Ihmettelen samaa. Jauheliha alkaa vanheta ja bakteereita vilisee heti kun se otetaan pakkasesta ulos. Jauheliha on siitä erittäin herkkä raaka-aine. Hyvä ruoka menee hukkaan, jos liha on vanhaa ja täynnä bakteereita. Vatsatauti uhkaa
Vierailija kirjoitti:
Mikä hel-vet-in umami,kasmirchili ja kesäkynteli. Kas kun ei afrikansahrami.
Tuohan on kuin suoraan jostain nigellanihmeainesosayllättöäenkeittokirjat
T. Luolamies
Laitoin myös toista mietoa chiliä. Sitä saapi aivan tavallisista kaupoista. Muut chilit tilaan kasvattajilta tai ulkomailta. Kesäkynteliä on tuommoinen 300g purkillinen. Itse kasvatettua, ja aivan yleinen mauste maustekaupoissa liperin ohella.
Sahramia mulle on tuote välillä ulkomailta. Mun mielestä se ei maistu oikein millekkään ja maksaa yli 5 euroa pieni pussi, niin en ole viitsinyt ostella, kun en ole sen hienouksiin päässyt vielä sisään. Ja näillä hinnoilla tuskin koskaan pääsenkään.
Tämä ei ole mitään sotkua sitten, vaan kaikki ainesosat ovat oikeassa suhteessa ja tukevat toisiaan. On muuten hyvää. Jauheliha menossa tänään umpeen, mutta maistoin sitä ja oli hyvää, sekä aivan punaista.
Sinkkumies
Unohdinko mainita suolattoman kasvismausteen :)
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi odottelet vanhentumista?
Ihmettelen samaa. Jauheliha alkaa vanheta ja bakteereita vilisee heti kun se otetaan pakkasesta ulos. Jauheliha on siitä erittäin herkkä raaka-aine. Hyvä ruoka menee hukkaan, jos liha on vanhaa ja täynnä bakteereita. Vatsatauti uhkaa
Olen ollut vähän laiska. Alkuperäisesti tein kanaa ja tuon otin vain kaupassa käydessä mukaan, että tehdäänpä nyt jokupäivä jotain. Yleensä nuo "heräteostoksien" päiväykset menevät vähän tiukille.
Mutta muuten olette täysin oikeassa. Juuri jauhettu paistijauheliha se parasta on.
(tykkään myös tehdä lampaasta, sitä saa yleensä tuoreena jauhettuna CM)
Sinkkumies
Ei ainakaan halvalla lähde. Taitavat mausteet maksaa enemmän kuin itse jauheliha?
T. Lidl-mies.
Vierailija kirjoitti:
mäkimeirami my aass
Paskalla ne onkin itse kasvatettu.
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Ei ainakaan halvalla lähde. Taitavat mausteet maksaa enemmän kuin itse jauheliha?
T. Lidl-mies.
Harrastukset maksaa. Viimeksi kun tilasin ulkomailta niin maksoi 220 euroa.
Yöh. Et sä ainakaan maustamisesta mitään ymmärrä, mutta pointsit yrityksestä.
Vierailija kirjoitti:
Ei ainakaan halvalla lähde. Taitavat mausteet maksaa enemmän kuin itse jauheliha?
T. Lidl-mies.
Joo, ei sen niin väliä vaikka tarjousjauheliha haisee vanhuuttaan, kunhan on umamia , konjakkisinappia ja kasmirchiliä, kesäkynteliä unohtamatta. Ne peittää sen eltaantuneen maun kulinaarisen nautinnon tieltä.
t. siwa-Seppo
Söisin. Jotain muitakin reseptejä tarjolla? :) Ja ihanaa aina kun mies kokkaa.
Vanhentunut (pilaantunut) jauheliha vaiko vanhentunut päivämäärä? Et kai sentään ensin mainittua syö?
Vierailija kirjoitti:
Yöh. Et sä ainakaan maustamisesta mitään ymmärrä, mutta pointsit yrityksestä.
On muuten hyvää ;)
Sinkkumies
Ruoanlaitto on vähän kuin viinit. Makuasioita, mutta hyvästä voidaan kuitenkin sen todeta olevan laadukasta.
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Vanhentunut (pilaantunut) jauheliha vaiko vanhentunut päivämäärä? Et kai sentään ensin mainittua syö?
Ei ole pilaantunut. Aivan syötävää, maistoin raakana, eikä makuvirheitäkään esiintynyt.
Muuten olisin ottanut pakkasesta käypää tavaraa.
Sinkkumies
Intialainen tyyli: jos aines ei ole tuore, hautaa se mausteisiin 😈
Lehtisellerin lehdet siis pilkotaan ja ripotellaan lopuksi päälle.
Sinkkumies