Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko kovettuneen tuorehiivan pehmeästä sisuksesta leipoa sämpylöitä – kohoaako?

Vierailija
08.04.2016 |

Minulla on jääkaapissa melkein kokonainen tuorehiiva (pienen kulman nakersin vain pizzataikinaan viikkoja sitten). Sen parasta ennen -päiväys oli 16.3. Hiiva on ulkopinnoiltaan kuivunut, tummunut ja kovettunut, mutta sen sisältä löytyi ihan normaalin näköistä, vaalea, hiivan tuoksuista hiivaa! Alkoi tehdä mieli sämpylöitä. Voinko leipoa "sisushiivalla" onnistuneet sämpylät? Vai onko hiivan nostatusteho heikentynyt? Leipoisin puolikkaan annoksen, joten "sisushiivaa" olisi riittävästi...

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
08.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Vierailija
2/4 |
09.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi, itse asiassa kaupoissakin myydään kuivahiivaa. Hiiva on elävää, ja voit kasvattaa sitä lisää tekemällä taikinaan juuren, eli lämpimään nesteeseen liotetaan hiivaa , ja lisätään suolaa, sokeria ja osa jauhoista, että jää vellimäiseksi. Siinä näkee, vieläkö hiiva on toimivaa vai ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
09.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi käyttää.

Vierailija
4/4 |
09.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi. Ne kuivat reunat on vaikea saada liukenemaan, joten kannattaa käyttää sisusta.