Tein aivan ihanaa pätkiskakkua ensimmäistä kertaa!
Siis voisiko enää makeampaa suklaakakkua olla :D Täytyy laittaa teillekin tämä resepti, jos joku vaikka juhannuksena haluaa herkutella :P
Minä käytin vähän vähemmän sokeria ja vehnäjauhoja. Maustamattoman jogurtin sijasta käytin Valion vaniljajogurttia ja pätkiksiä laitoin 5 kpl.
PÄTKISKAKKU
5 (4) dl vehnäjauhoja
3 (2) dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia
4-6 patukkaa pätkistä
3 (1) munaa
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.
Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa.
Kuorrutus:
200 g Fazerin sinistä
100 g margariinia
1 dl kermaa
Sulata voi vesihauteessa ja lisää kerma joukkoon. Lisää suklaa ja sekoita kunnolla tasaiseksi. Anna jäähtyä ja valuta kakun päälle, kun kuorrutus on hieman jähmettynyt. Voit koristella kakun valkosuklaalla, suklaahipuilla, mariannerakeilla tai ranskanpastilleilla.
kokeillaan juhannukseksi. Minä muuten teen kakunkuorrutuksen kermasta ja suklaasta, tuon rasvan jätän pois.