Terveystietoiset hohoi! Mikä suomalaisten ravitsemuksessa on pielessä?
Kommentit (62)
Runsas maitotuotteiden kulutus ja jatkuva leivänmussuttaminen sekä peruna/riisi/pasta joka lämpimällä aterialla.
Määrät lähinnä ja liian tiheään. Mut kukin tyylillään.
Ihmiset syövät liikaa sellaisia tuotteita, joiden tuoteselosteessa on enemmän kuin kolme ainetta.
Vähäkaloriset tuotteet esimerkiksi mehukeitot, jotka ovat kuin myrkkyä elimistölle. Light tuotteet, ja kevytmargariinit jotka eivät ole luonnollista ruokaa lainkaan.
Leipä, leipä ja leipä. Ei ole mitään järkeä lisätä sitä lämpimille ateriolle ja tuplata kalorit. Maitotuotteiden huima käyttö, esim. maidon juominen aterialla veden sijaan.
Vierailija kirjoitti:
Runsas maitotuotteiden kulutus ja jatkuva leivänmussuttaminen sekä peruna/riisi/pasta joka lämpimällä aterialla.
No jos muihin maihin vertaa, muualla syödään paljon enemmän sitä viljaa. Esim. Italiassa pastan pääraaka-aine on pasta ja kastiketta vain vähän tai pitsassa on tosi vähän täytettä. Suomessa taas se kastike on pääraaka-aine siinä ruuassa ja ruoka lilluu siinä kastikkeessa. Suomessa keskitytään liikaa ruokaympyrään ja syödään mallin mukaan. Pitäisi syödä sillon kun on nälkä ja sitä mitä nyt sattuu maistumaan. Tosin parempi näin kuin vaikka Amerikanmalliin.
Ja maidon juominen on turhaa, siitä ei saa edes kalsiumia uusimpien tutkimusten mukaan. Itseään ei myöskään pitäisi koskaan mättää täyteen vaan syödä pienempiä annoksia ja lähinnä syödä se nälkä pois.
Itse en saa tarpeeksi d-vitamiinia ja muitakin vitamiineja on ihan hyvä nauttia lisänä.
Ei ole mitään muuta yksittäistä tekijää kuin se, että n. 60% aikuisista suomalaista nauttii liian paljon energiaa ruoan ja juoman muodossa.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole mitään muuta yksittäistä tekijää kuin se, että n. 60% aikuisista suomalaista nauttii liian paljon energiaa ruoan ja juoman muodossa.
...ja näin ollen ovat ylipainoisia.
Liian vähän kasviksia. Täällä kevyt tarkoittaa aina kevyttuotteita (light tuotteet yms prosessoitu), vaikka se kevyt voisi tarkoittaa kasviksien lisäämistä ruokaan.
No italialaisten ja saksalaisten ruokavalio vasta onkin huono, niin paljon valkoista vehnää että! Ei ole kumpikaan maa helppo keliaakikolle.
Lue uusimmat ravitsemussuositukset.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Runsas maitotuotteiden kulutus ja jatkuva leivänmussuttaminen sekä peruna/riisi/pasta joka lämpimällä aterialla.
No jos muihin maihin vertaa, muualla syödään paljon enemmän sitä viljaa. Esim. Italiassa pastan pääraaka-aine on pasta ja kastiketta vain vähän tai pitsassa on tosi vähän täytettä. Suomessa taas se kastike on pääraaka-aine siinä ruuassa ja ruoka lilluu siinä kastikkeessa. Suomessa keskitytään liikaa ruokaympyrään ja syödään mallin mukaan. Pitäisi syödä sillon kun on nälkä ja sitä mitä nyt sattuu maistumaan. Tosin parempi näin kuin vaikka Amerikanmalliin.
Ja maidon juominen on turhaa, siitä ei saa edes kalsiumia uusimpien tutkimusten mukaan. Itseään ei myöskään pitäisi koskaan mättää täyteen vaan syödä pienempiä annoksia ja lähinnä syödä se nälkä pois.
Boldattu ei todellakaan pidä paikkaansa.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25862323
"However, milk and dairy products constitute the best dietary source thanks to the bioavailability of the calcium they contain."
Maitotuotteiden kalsiumin bioaktiivisuus tekee niistä parhaimman kalsiumin lähteen.
Ja sama löydös käy ilmi n. 100 %:ssa kontrolloiduista tutkimuksista.
Höpöhöpö-tutkimukset on sitten erikseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Runsas maitotuotteiden kulutus ja jatkuva leivänmussuttaminen sekä peruna/riisi/pasta joka lämpimällä aterialla.
No jos muihin maihin vertaa, muualla syödään paljon enemmän sitä viljaa. Esim. Italiassa pastan pääraaka-aine on pasta ja kastiketta vain vähän tai pitsassa on tosi vähän täytettä. Suomessa taas se kastike on pääraaka-aine siinä ruuassa ja ruoka lilluu siinä kastikkeessa. Suomessa keskitytään liikaa ruokaympyrään ja syödään mallin mukaan. Pitäisi syödä sillon kun on nälkä ja sitä mitä nyt sattuu maistumaan. Tosin parempi näin kuin vaikka Amerikanmalliin.
Ja maidon juominen on turhaa, siitä ei saa edes kalsiumia uusimpien tutkimusten mukaan. Itseään ei myöskään pitäisi koskaan mättää täyteen vaan syödä pienempiä annoksia ja lähinnä syödä se nälkä pois.
Boldattu ei todellakaan pidä paikkaansa.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25862323
"However, milk and dairy products constitute the best dietary source thanks to the bioavailability of the calcium they contain."
Maitotuotteiden kalsiumin bioaktiivisuus tekee niistä parhaimman kalsiumin lähteen.
Ja sama löydös käy ilmi n. 100 %:ssa kontrolloiduista tutkimuksista.
Höpöhöpö-tutkimukset on sitten erikseen.
Jep.
Ja lisäksi maitotuotteet ovat myös se paras proteiininlähde:
Liian vähän lihaa! Nauta on myös kallista. Pihvejä ja rasvaisia patoja, jotka tarjoavat runsaasti energiaa talvipäiviin, on aivan liian vähän. Ruoka on nautinto. Hörhöt pakottamalla pakottavat syömään ei-ravitsevaa "ruokaa".
minun mielestäni pääongelmat:
- Ateriat liian usein ja liian monta päivässä. Aikuinen ranskalainen, sanotaan työssäkäyvä 40-v nainen syö aamiaisen, lounaan n klo 13 ja illallisen joka on n klo 20 illalla. Suomalainen syö samassa ajassa aamiaisen, aikaisen lounaan, välipalan, "illallisen" klo 17-18 ja vielä iltapalan ennen nukkumaanmenoa. tämä näkyy katukuvassa ja ihmisten keskimääräisessä vaatekoossa.
- Ateriointi on "mättöä", meillä on todella nuori ruokakulttuuri, ruokailuun ei keskitytä, meillä on paljon hyviä kotimaisia raaka-aineita (esim kala) mutta niitä ei oikein arvosteta ja ruuasta ei nautita.
- liiallinen maitotuotteiden käyttö. Aikuisetkin vetää maitoa lasista, illalliseksi jugurtteja ym mikä monissa Euroopan maissa olisi lähinnä lastenruokaa.
- leivän liiallinen syönti joka aterialla. Jos syö lounaaksi munakkaan ja salaattia, ei sen lisäksi ole tarkoitus nauttia muutamaa juustovoileipää.
- Lapsia ei opeteta kunnon ruokakulttuuriin, mikä näkyy väärinä ruokatottumuksina vielä aikuisiälläkin. Lapsilla pitäisi olla säännölliset ruoka-ajat, turhat välipalat ja makean mussutukset pois.
Se että ei noudateta lautasmallia on jo yksi iso syy miksi homma kusee monella. Jos laittaa lautaselle yli puolet salaattia ja muita rehuja ja iskee sitten sille yhelle neljännekselle hiilarinlähteen ja toiselle sen protskun niin oltaisiin jo hyvällä mallilla. Aterian seurana ei tartte syödä leipää, mutta jos nyt syö pari viipaletta leipää vaikka aamulla niin ei se ketään lihotan. Suomalaisten suurin ongelma on se, että ei ymmärretä käsitettä kohtuus.
Vierailija kirjoitti:
Ihmiset syövät liikaa sellaisia tuotteita, joiden tuoteselosteessa on enemmän kuin kolme ainetta.
http://media.vocativ.com/photos/2014/01/Banana-Chemical-Compounds-04431156370.jpg
Ja vielä lisäyksenä, erilaisten light-tuotteiden syönti ja markkinointi on todellakin pielessä, Pohjois-Karjala-projektin 70-lukulaisiin muinaiskaikuihin perustuva älytön rasvakammo, jonka perusteella koko kansakunta on opetettu syömään kevyttä kumijuustoa ja sokerilla höystettyjä light-jugurtteja sun muuta skeidaa. ei ihme että suomalaiset ei osaa arvostaa kunnon ruokaa.
Huolehdi sinä vain omista syömisistäsi.