Voiko tätä kalaa vielä syödä?
viimmmeinen käyttöpäivä oli 4.3 ja laitoin sen pakastimeen 3.3 ja nostin sen eilen illalla sulamaan jääkaappiin ja paistoin sen nyt aamulla , kun se oli vielä puolijäässä. Uskallanko syödä sen tänään?
Kommentit (5)
Jos haluat saikkua ja sairaalakäyntikokemusta, syö toki.
Vakavasti ottaen, oliko paistaessa paha tai imelä haju? Jos oli, roskiin. Jos ei ollut, niin voi syödä, mutta kuumenna kunnolla. Kala (ja jauheliha!) on pahamainenen siitä, että se voi pilaantua jo ennen viimeistä käyttöpäivää, jos kylmäketju on katkennut hetkeksikin.
ok jätän väliin.. palasin just saikulta.
En nyt ymmärtänyt, miksi et voisi syödä, koska
A) olet pakastanut sen = on pysäyttänyt vanhenemisen siksi aikaa ja
B) sinä kypsennät sen, eli tapat kaikki mahdolliset mikrobit.
Haista ensin, sillä kala ilmaisee melkein yhtä helposti pilaantumisen kuin kananmuna.
En söisi enää. Olisin paistanut ja syönyt viimeistään 4.3.