Miksi ravintolat tarjoilevat aivan liian isoja annoksia?
Istun tassa lounaalla tyopaikkaruokalassa, ja edessani toisessa poydassa istuu mies, jolla on lounaana subway-ateria. Sokerilimppari, pussi sipseja ja ylitsepursuava voileipa. Paljonhan noissa olisi kaloreita? 250 + 250 + 500 varmaankin, eli puolet paivan tarpeesta. Mies vaikuttaa jo kyllaiselta vaikka onkin syonyt vasta leivan, sipsit ja limu ovat auki poydalla.
Itsekin olen joskus ottanut saman aterian. Leipa oli itsessaan riittava, mutta kuitenkin soin sipsit ja join limun, vaikka en niita itse asiassa tarvinnut tai edes halunnut. Sama kiinalaisissa ravintoloissa - kaikki annokset riittavat kahdelle hengelle, ja grillilta saa vaikka kahdentuhannen kalorin "annoksia".
Miksi ravintolat pahoinpitelevat asiakkaitaan? Eiko olisi mukavaa jos ravintolastakin saisi normaalin kokoisen annoksen eika tarvitse jattaa puolia roskiin ettei liho? Olo tuntuu oikein syottopossulta kun kaikki pakkauskoot ovat megamaxi-isoja ja vaikka ei ole mikaan pakko syoda niita loppuun, usein tulee kuitenkin tehtya niin.
Itse soin tanaan voileivan rucolalla ja kaksi mandariinia. Ihan riittava lounas toimistotyolaiselle joka harrastaa kohtalaisesti liikuntaa.
Kommentit (32)
Mene joskus oikeaan ravintolaan, niin huomaat kuinka pieniä annokset ovat. Juuri siksi, että voit nauttia kokonaisen aterian alku- ja jälkiruokineen.
Subway nyt on ihan verrattavissa johonkin mäkkäriin.
Siksi syönkin vain ja ainoastaan eväitä töissä. Pysyy määrät ja kalorit hallinnassa.
Älä sitten syö kaikkea tai pyydä mukaan loput.
Subway ei ole ravintola :D
Voit myös avata suusi, ravintolassa voi pyytää pienempää annosta tai esimerkiksi korvaamaan ranskalaiset kasviksilla tai salaatilla. Samoin leivän. Ja oikeissa ravintoloissa sitten harvemmin on ruokalistalla ranskalaisia saati tarjoillaan mättöannoksia.
Vierailija kirjoitti:
Istun tassa lounaalla tyopaikkaruokalassa, ja edessani toisessa poydassa istuu mies, jolla on lounaana subway-ateria. Sokerilimppari, pussi sipseja ja ylitsepursuava voileipa. Paljonhan noissa olisi kaloreita? 250 + 250 + 500 varmaankin, eli puolet paivan tarpeesta. Mies vaikuttaa jo kyllaiselta vaikka onkin syonyt vasta leivan, sipsit ja limu ovat auki poydalla.
Itsekin olen joskus ottanut saman aterian. Leipa oli itsessaan riittava, mutta kuitenkin soin sipsit ja join limun, vaikka en niita itse asiassa tarvinnut tai edes halunnut. Sama kiinalaisissa ravintoloissa - kaikki annokset riittavat kahdelle hengelle, ja grillilta saa vaikka kahdentuhannen kalorin "annoksia".
Miksi ravintolat pahoinpitelevat asiakkaitaan? Eiko olisi mukavaa jos ravintolastakin saisi normaalin kokoisen annoksen eika tarvitse jattaa puolia roskiin ettei liho? Olo tuntuu oikein syottopossulta kun kaikki pakkauskoot ovat megamaxi-isoja ja vaikka ei ole mikaan pakko syoda niita loppuun, usein tulee kuitenkin tehtya niin.
Itse soin tanaan voileivan rucolalla ja kaksi mandariinia. Ihan riittava lounas toimistotyolaiselle joka harrastaa kohtalaisesti liikuntaa.
No eipä olis mulle riittäny. Syön aina lämpimän aterian päivällä. Ja nyt täytyy sanoa että jokainen itse päättää mitä syö. Ensinnäkään tuohan ei ole mikään ateria vaan välipala. Aterian käsite on muuttunu vuosien varrella. leipä, sämpylä ja salaatti ei ole ateria vaan välipala. Mutta jokainen syököön mitä haluaa.
Minua harmittaa näin jälkeenpäin, etten aikoinaan mennyt kokeilemaan täällä Tampereella El Toron ateriaa, johon kuulemma sisältyi kilon painoinen häränpihvi.
Vierailija kirjoitti:
Mene joskus oikeaan ravintolaan, niin huomaat kuinka pieniä annokset ovat. Juuri siksi, että voit nauttia kokonaisen aterian alku- ja jälkiruokineen.
Subway nyt on ihan verrattavissa johonkin mäkkäriin.
Hyvissa ravintoloissa annoskoot alkavatkin olla kohdallaan. Sanoin aika huonosti aloituksessa, tarkoitinkin juurikin naita lounaspaikkoja/alemman tason ravintoloita. Noissa tulee kaytya enemman kuin useamman ruokalajin illallisella.
Nain etta alapeukkuja satelee... en voi uskoa etta olen ainoa, joka mieluummin maksaa 8 euroa liian isosta annoksesta kuin vaikka 4 euroa sen puolikkaasta, joka muutenkin olisi riittava maara. Ja miksi lounaalla ylipaataan tarjoillaan sipseja tai kekseja? Terveellisesti syodakseen on mietittava vaihtoehtoja, mutta epaterveelliset tuotteet ovat ensimmaisena tyrkylla.
-ap
Vierailija kirjoitti:
Minua harmittaa näin jälkeenpäin, etten aikoinaan mennyt kokeilemaan täällä Tampereella El Toron ateriaa, johon kuulemma sisältyi kilon painoinen häränpihvi.
Älä hitossa puhu tollasia. Ap pahoittaa mielensä
Aijai, nyt alkoi tehdä mieli Suppiveita. Pitääpä käydä siellä heti, kun pääsen paikkakunnalle, josta sellainen löytyy. Mutta en kyllä pystyisi syömään sipsejä leivän lisäksi, usein mulla jää se loppuleipä myöhemmäksi.
Ai että joku mies hakee ensin Subista eväänsä ja tulee sitten varta vasten syömään ne työpaikkaruokalaan?
Niin varmaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mene joskus oikeaan ravintolaan, niin huomaat kuinka pieniä annokset ovat. Juuri siksi, että voit nauttia kokonaisen aterian alku- ja jälkiruokineen.
Subway nyt on ihan verrattavissa johonkin mäkkäriin.
Hyvissa ravintoloissa annoskoot alkavatkin olla kohdallaan. Sanoin aika huonosti aloituksessa, tarkoitinkin juurikin naita lounaspaikkoja/alemman tason ravintoloita. Noissa tulee kaytya enemman kuin useamman ruokalajin illallisella.
Nain etta alapeukkuja satelee... en voi uskoa etta olen ainoa, joka mieluummin maksaa 8 euroa liian isosta annoksesta kuin vaikka 4 euroa sen puolikkaasta, joka muutenkin olisi riittava maara. Ja miksi lounaalla ylipaataan tarjoillaan sipseja tai kekseja? Terveellisesti syodakseen on mietittava vaihtoehtoja, mutta epaterveelliset tuotteet ovat ensimmaisena tyrkylla.
-ap
Subwayssa tarjoillaan sipsejä ja keksejä, koska se ketju on Amerikasta ja siellä ruokailutottumukset on mitä on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mene joskus oikeaan ravintolaan, niin huomaat kuinka pieniä annokset ovat. Juuri siksi, että voit nauttia kokonaisen aterian alku- ja jälkiruokineen.
Subway nyt on ihan verrattavissa johonkin mäkkäriin.
Hyvissa ravintoloissa annoskoot alkavatkin olla kohdallaan. Sanoin aika huonosti aloituksessa, tarkoitinkin juurikin naita lounaspaikkoja/alemman tason ravintoloita. Noissa tulee kaytya enemman kuin useamman ruokalajin illallisella.
Nain etta alapeukkuja satelee... en voi uskoa etta olen ainoa, joka mieluummin maksaa 8 euroa liian isosta annoksesta kuin vaikka 4 euroa sen puolikkaasta, joka muutenkin olisi riittava maara. Ja miksi lounaalla ylipaataan tarjoillaan sipseja tai kekseja? Terveellisesti syodakseen on mietittava vaihtoehtoja, mutta epaterveelliset tuotteet ovat ensimmaisena tyrkylla.
-ap
Alapeukut satelee ihan tasan sen takia, ettei kukaan pakota ketään syömään keksejä tai sipsejä millään aterialla koskaan. Jos otat sitkeästi vertailukohteeksi Subwayn tai Mäkin tai vastaavaa - sinun täytyy muistaa, ette ne pikäruokapaikkoja. Ne tilaa valmiit tuotteet tukusta ja myy ne eteen päin. Ja ihan saltisti se puolikas patonki maksaa Subwayssä vähemmän kuin sipsit ja kokonainen patonki limulla - eli voit valita taas kerran ihan vapaasti.
Ja noin yleisesti - annoksen puolittaminen ei puolita hintaa, koska raaka-ainekustannukset eivät edellenkään ole puolia ravintolan kuliusta (tsekkaan se ketju, miksei aikuin saa lasten annoksia).
Vai ajatko ihan yleisesti kontrolliyhteiskuntaa, jossa sipsien myyminen olisi yksiselitteisesti kiellyttyä - ainakin ravintoloissa lounasaikaan?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mene joskus oikeaan ravintolaan, niin huomaat kuinka pieniä annokset ovat. Juuri siksi, että voit nauttia kokonaisen aterian alku- ja jälkiruokineen.
Subway nyt on ihan verrattavissa johonkin mäkkäriin.
Hyvissa ravintoloissa annoskoot alkavatkin olla kohdallaan. Sanoin aika huonosti aloituksessa, tarkoitinkin juurikin naita lounaspaikkoja/alemman tason ravintoloita. Noissa tulee kaytya enemman kuin useamman ruokalajin illallisella.
Nain etta alapeukkuja satelee... en voi uskoa etta olen ainoa, joka mieluummin maksaa 8 euroa liian isosta annoksesta kuin vaikka 4 euroa sen puolikkaasta, joka muutenkin olisi riittava maara. Ja miksi lounaalla ylipaataan tarjoillaan sipseja tai kekseja? Terveellisesti syodakseen on mietittava vaihtoehtoja, mutta epaterveelliset tuotteet ovat ensimmaisena tyrkylla.
-ap
Subway on mielestäni hyvä esimerkki nimenomaa halvasta paikasta, jossa PYSTYY vaikuttamaan annoksensa kalorimäärään/terveellisyyteen. Ei ole pakko tilata kokonaista leipää vaan voi pyytää puolikkaan jonka saa halvemmalla, ei ole pakko edes ostaa leipää vaan täytteistä saa myös koota haluamansa salaatin. Leivän sisällön saa vapaasti päättää eli ei ole pakko ottaa suolapommeja kuten oliiveja tai maustekurkkua ja kastikkeen voi joko jättää pois tai ottaa kevyemmästä päästä tai esimerkiksi vain tilkan oliiviöljyä. Juomavaihtoehtona on vesi/kahvi (tai mehu joka on kuitenkin parempi kuin limu) ja sipsejä/keksejä ei ole pakko ottaa ollenkaan vaan niiden tilalle voi pyytää jogurtin jotka ovat aivan yhtä esillä, vain kylmässä.
Suurin syy suomalaisille miehille olla käymättä ravintolassa syömässä on kautta aikojen ollut se, että niiden surkean pienistä annoksista ei lähde nälkä. Tämä on perua niiltä ajoilta, kun kunnon miehen ateria alkoi kuorimalla lautaselle 6 isoa perunaa ja voitelemalla viereen puolikas reikäleipää. Siihen vielä puoli litraa maitoa, niin alkoi aterian perusta olla valmis. Sitten vain ottamaan lihapullia tai läskisoosia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mene joskus oikeaan ravintolaan, niin huomaat kuinka pieniä annokset ovat. Juuri siksi, että voit nauttia kokonaisen aterian alku- ja jälkiruokineen.
Subway nyt on ihan verrattavissa johonkin mäkkäriin.
Hyvissa ravintoloissa annoskoot alkavatkin olla kohdallaan. Sanoin aika huonosti aloituksessa, tarkoitinkin juurikin naita lounaspaikkoja/alemman tason ravintoloita. Noissa tulee kaytya enemman kuin useamman ruokalajin illallisella.
Nain etta alapeukkuja satelee... en voi uskoa etta olen ainoa, joka mieluummin maksaa 8 euroa liian isosta annoksesta kuin vaikka 4 euroa sen puolikkaasta, joka muutenkin olisi riittava maara. Ja miksi lounaalla ylipaataan tarjoillaan sipseja tai kekseja? Terveellisesti syodakseen on mietittava vaihtoehtoja, mutta epaterveelliset tuotteet ovat ensimmaisena tyrkylla.
-ap
Subway on mielestäni hyvä esimerkki nimenomaa halvasta paikasta, jossa PYSTYY vaikuttamaan annoksensa kalorimäärään/terveellisyyteen. Ei ole pakko tilata kokonaista leipää vaan voi pyytää puolikkaan jonka saa halvemmalla, ei ole pakko edes ostaa leipää vaan täytteistä saa myös koota haluamansa salaatin. Leivän sisällön saa vapaasti päättää eli ei ole pakko ottaa suolapommeja kuten oliiveja tai maustekurkkua ja kastikkeen voi joko jättää pois tai ottaa kevyemmästä päästä tai esimerkiksi vain tilkan oliiviöljyä. Juomavaihtoehtona on vesi/kahvi (tai mehu joka on kuitenkin parempi kuin limu) ja sipsejä/keksejä ei ole pakko ottaa ollenkaan vaan niiden tilalle voi pyytää jogurtin jotka ovat aivan yhtä esillä, vain kylmässä.
Eikä tarvitse ottaa sitä jugurttiakaan. Mä en osta koskaan mitään muuta syötävää sen leivän lisäksi.
Leipää ja mandariinejä syövä paasaa ruuan terveellisyydestä. :D Mikäköhän on leivän lisäarvo ruokavaliossa? Silkaan laiskuutta opittu tapa. Luuletko, että elimistö jotekin erottaa syökö se hedelmäsokeria vai sokeria. :D
Ravintolat haluavat palvella myös isoruokaisia asiakkaita, ja se onnistuu hyvin isoja annoskokoja käyttämällä. Pieniruokainenhan voi jättää osan syömättä ja pyytää loput vaikka mukaan. Näin ollen Isot annoskoot palvelevat paremmin suurempaa asiakaskuntaa kuin annoskoon pienentäminen palvelisi.
En kyllä ymmärrä valitusta sikäli, että jos nyt malttaa siitä Subwaysta luopua, niin valinnanvaraa riittää kyllä. Paljon on esim pastapaikkoja, joissa lautasellinen pastaa maksaa sen 7-8€ ja annos ei kyllä mikään raavaan miehen annos ole.
Istut lounasravintolassa raportoimassa palstalle kuinka joku mies toisessa pöydässä syö. Kaikenlaiseen sitä ihmiset aikaansa käyttää. Saadaanko iltapäivällä liverapsaa viereisessä vessakopissa istuvan törinöistä lennokkaalla IBS-spekulaatiolla höystettynä?
Ei puolikasta annosta saa puoleen hintaan.Ranskalaiset ja juoma (ja subin sipsit ja keksit) on ravintolalle lähes ilmaisia ja joiden annosta suurentamalla saadaan asiakas maksamaan suhteessa enemmän.
Vai saiskohan jostain annoksen puoleen hintaan tai allekkin jos jättäis pihviateriasta pois ranskikset ja vaikka ne tomaatit?
Oliko leivässäsi yks vai peräti kaksi rucolaa