Voiko jauhenlihan pakastaa?
Ja jos voi niin kauan säilyy? Ja onko sillä merkitystä, että mistä tehtyä jauhenlihaa kyseessä?
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Jos on joutsenen sukuisen jauhenen lihasta kyse, niin ei suositella pakastamista. Lihassa isompi molekyylirakenne, kuin esim. naudan jauhelihassa. Pakastaminen rikkoo solukon ja sulaessaan lihasta tulee löysää ja vetistä.
Täh?
En ymmärtänyt mitään!
Voisko joku normaali ihminen antaa sellaisen vastauksen, jonka tulkitsemiseen ei tarvitse yliopistotutkintoa.
Ei KUKAAN sivistysvaltiossa puhu jauhenlihasta. Lähiöjuntti.
Vierailija kirjoitti:
Hohhoijaa, mikä provo tyyppi.
Voisitko mennä hohhoijattelujes kanssa jonnekin muualle jossei sulla oo mitään sanottavaa! Kuulikko?? Sulla ei oo enää mitään asiaa tänne jos et osaa käyttäyttyä!
Vierailija kirjoitti:
Ei KUKAAN sivistysvaltiossa puhu jauhenlihasta. Lähiöjuntti.
Kyllä se vaan jauhelinhaa on, ottaako koville lähiöjuntti???????
Voi pakastaa. Kannattaa pakata sen kokoisia satseja kun käyttää/ ruoanvalmistuskerta.
Voi myös pakastaa valmiiksi ruskistettuna+maustettuna.
Ööö? Itse harkitsen juuri jauhelihan pakastamista. Ostan Lidlistä aina tuon 700 g rasian, jota saa edullisimmin. Tärkeää on vain käyttää se jauhenliha mahdollisimman äkkiä, ettei mene vanhaksi jääkaapissa, ja sitten laittaa pakastimeen loppuosa. Sellainen peli ei esim. vetele että ensin säilyttää sen jauhenlihan 3 päivää jääkaapissa, ja vasta sitten rupeaa tekemään jotakin. Mutta jos laiskottaa pahasti niin näin voi käydä! Ja sitten syö vaikka suklaakeksejä, ja voileipiä, kun ei viitsi oikeaa ruokaa laittaa.
T. Lidl-mies!
Raa'an jauhelihan kotipakastamista ei suositella. Itse pakastan vain kypsää jauhelihaa. jauhelihan säilymisaika pakasteessa on max 3 kk. Mutta parempi pakastaa jauheliha heti kuin säilyttää sitä raakana jääkaapissa.
Kaupan ns.syväpakastetut säilyy paremmin kuin kotipakastetut.
Ja tiedän, että moni ei ole niin nokonuuka säilytysten ja pakastusaikojen kanssa. Eli varmasti saat toisenlaisiakin neuvoja.
Eikun ap on metsästänyt Jauhen Hutarovitsin, tuon Valko-Venäjän lahjan pyöräilymaailmalle. Älä pakasta Jauhenia!
Kyllä voi pakastaa. Liha säilyy pakasteessa noin 3-6kk, riippuen lihan rasvaisuudesta. Rasvainen liha (esim. sian jauheliha) säilyy vähemmän aikaa hyvänä pakkasessa kuin vähempirasvainen (esim. naudan jauheliha) säilyy pitempään.
Hyi kamalaa!
Jauhen on mulla kotona lemmikkinä.
Nyt on kuulkaas taas herkku valmistumassa, teen jauhelihakeittoa, ja laitoin sipulia ja lihaliemikuutionkin mukaan. Perunoita, lanttua ja porkkanaa ja jauhelihaa.
T. Lidl-mies.
Jos on joutsenen sukuisen jauhenen lihasta kyse, niin ei suositella pakastamista. Lihassa isompi molekyylirakenne, kuin esim. naudan jauhelihassa. Pakastaminen rikkoo solukon ja sulaessaan lihasta tulee löysää ja vetistä.