Kuivakakuista
Miten niistä saa sellasia sisältä tiiviitä, sileitä, ehkä vähän "koviakin", helposti leikattavia.. en siis halua sellasta murumaisen pehmeetä sisusta.
Joskus joissain paikoissa on näitä minun mielestäni parempia maistanut, mut miten se tehään?
Kommentit (4)
Vierailija kirjoitti:
Monesti sellaiset perustuu siihen, että ensin vatkataan sokeri ja voi/rasva vaahdoksi, ei sokerikakkumaisesti sokeri ja kananmunat. Muut ainekset vain sekoitetaan taikinaan, ei juuri vatkata. Esim jouluinen taatelikakku on tämmöinen tiivistaikinainen.
Tarkemmin kun ajattelen, taatelikakku ei aloiteta rasvaa ja sokeria vatkaamalla... Mutta siitä kyllä tulee sellainen tiivis. :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monesti sellaiset perustuu siihen, että ensin vatkataan sokeri ja voi/rasva vaahdoksi, ei sokerikakkumaisesti sokeri ja kananmunat. Muut ainekset vain sekoitetaan taikinaan, ei juuri vatkata. Esim jouluinen taatelikakku on tämmöinen tiivistaikinainen.
Tarkemmin kun ajattelen, taatelikakku ei aloiteta rasvaa ja sokeria vatkaamalla... Mutta siitä kyllä tulee sellainen tiivis. :)
Sekoitetaanko siinä vaan kaikki ainekset nopeasti sekaisin? Niitäkin kuivakakkuohjeita nimittäin on (esim. paholaisen suklaakakku (?)).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monesti sellaiset perustuu siihen, että ensin vatkataan sokeri ja voi/rasva vaahdoksi, ei sokerikakkumaisesti sokeri ja kananmunat. Muut ainekset vain sekoitetaan taikinaan, ei juuri vatkata. Esim jouluinen taatelikakku on tämmöinen tiivistaikinainen.
Tarkemmin kun ajattelen, taatelikakku ei aloiteta rasvaa ja sokeria vatkaamalla... Mutta siitä kyllä tulee sellainen tiivis. :)
Sekoitetaanko siinä vaan kaikki ainekset nopeasti sekaisin? Niitäkin kuivakakkuohjeita nimittäin on (esim. paholaisen suklaakakku (?)).
Joo ymmärtääkseni, eikä sekoiteta liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää.
Monesti sellaiset perustuu siihen, että ensin vatkataan sokeri ja voi/rasva vaahdoksi, ei sokerikakkumaisesti sokeri ja kananmunat. Muut ainekset vain sekoitetaan taikinaan, ei juuri vatkata. Esim jouluinen taatelikakku on tämmöinen tiivistaikinainen.