Mikä siinä täysjyvässä on "se juttu"
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Käytönössä melkein kaikki viljan ravinteet on siinä just kuoren alla. Siis osassa, joka on töysyjyväviljassa mukana, mutta valkoisesta jauhosta poistettu.
Siis sun mielestä täysjyvä on tummaa viljaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käytönössä melkein kaikki viljan ravinteet on siinä just kuoren alla. Siis osassa, joka on töysyjyväviljassa mukana, mutta valkoisesta jauhosta poistettu.
Siis sun mielestä täysjyvä on tummaa viljaa.
Ei, täysjyvä on täysjyvää, eli siinä on kaikki jyvön osat mukana. Valkoista jauhoa sen sijaan tehdään hiomalla jyvän jyvistä ensin pintaosa (kuoren alta) pois. "Tummaa viljaa" ei ole olemassakaan. Ja tumma leipä tehdään leivontatekniikalla, ts. Täysjyvä voi olla vaaleaa tai tummaa, mutta "valkoinen" ei koskaan ole täysjyvää.
Samanlaista hypetystä kuin esim. gluteenittomuus.
Mikä siinä Googlessa ja wikipediassa on "se juttu"?
Käytönössä melkein kaikki viljan ravinteet on siinä just kuoren alla. Siis osassa, joka on töysyjyväviljassa mukana, mutta valkoisesta jauhosta poistettu.