Jugurtti, päiväys 28.12, maustamaton
En uskalla enää syödä kun on ollut avattuna, mutta vaikuttaa ihan hyvältä vielä. Kun olen nyt sokerittomalla dieetillä, niin mitäs tuosta lopusta tekisi? Normaalisti tekisin soveltaen piimäkakun reseptiä maustekakun. Hiukka vaille puoli purkkia. Jäi syömättä reissun takia, unohtui ennen reissua käyttää pois.
Kommentit (11)
Mantelileipä.
Käy karppaajien reseptejä kurkkimassa.
Siitä vaan vetelet kitusiis, ei hapanmaitotuote mee tuossa ajassa miksikään.
Jos olet sokerittomalla, et voi syödä jogurttia, sen laktoosi (maitoSOKERI) muuttuu glukoosiksi (SOKERI) ja galaktoosiksi (SOKERI sekin).
Ps. On muutenkin jo pilaantunut jogurtti. Heitä pois.
Hapanmaitotuotteet säilyvät todella pitkään kylmässä jääkaapissa avaamisenkin jälkeen. Jos tuote vaikuttaa täysin käyttökelpoiselta, niin syö ihan rauhassa vain.
Olen syönyt pari viikkoa vanhoja viilejä ja ei mitään vikaa.... Hätävarjelun liioittelua nämä "parasta ennen" -päivämäärät useissa tuotteissa. Omiin aisteihin luottaminen on pääasia.
Tuo mantelileipä löytyi, kiitos siitä. On muuten hyvä, jopa seesaminsiemeniä lukuunottamatta aineksetkin löytyy, mutta siihen tulee jugurttia aika vähän. ap. Mutta se on toki hyvä vaihto yhtenä, vaikuttaa noin muuten hyvältä.
Vierailija kirjoitti:
Jos olet sokerittomalla, et voi syödä jogurttia, sen laktoosi (maitoSOKERI) muuttuu glukoosiksi (SOKERI) ja galaktoosiksi (SOKERI sekin).
Ps. On muutenkin jo pilaantunut jogurtti. Heitä pois.
Se on laktoositonta ja maustamatonta.
Vierailija kirjoitti:
Tuo mantelileipä löytyi, kiitos siitä. On muuten hyvä, jopa seesaminsiemeniä lukuunottamatta aineksetkin löytyy, mutta siihen tulee jugurttia aika vähän. ap. Mutta se on toki hyvä vaihto yhtenä, vaikuttaa noin muuten hyvältä.
Lisää jogurttia ja vähennä 1 muna? En nyt muista ulkoa miten tuo resepti meni... jos on liian löysää niin paista muffinivuokiin.
Taidanpa tehdä siitä tosiaan jotain leipää, kiitos vastanneille. Kyllä sen varmaan syödäkin voisi.
Vierailija kirjoitti:
Hapanmaitotuotteet säilyvät todella pitkään kylmässä jääkaapissa avaamisenkin jälkeen. Jos tuote vaikuttaa täysin käyttökelpoiselta, niin syö ihan rauhassa vain.
Olen syönyt pari viikkoa vanhoja viilejä ja ei mitään vikaa.... Hätävarjelun liioittelua nämä "parasta ennen" -päivämäärät useissa tuotteissa. Omiin aisteihin luottaminen on pääasia.
Juuri näin. Eilen totesin avstin piimäpurkin ylittäneen kuukaudella parasta ennen päivän. Kun koostumus, haju ja maku oli normaalit niin join pois. Tänään olo mitä mainioin.
Jauhelihan ja kanan suhteen on oltava tarkkana. Kalan syötävyyden tunnistaa hajusta. Samoin maidon. Maitoa voi kokeilla myös kuumaan veteen kaatamalla. Jos kokkaroitui niin ehkä ei kannata enää juoda.
Ei ole pitkääkään aikaa siitä kun täällä kerroin lapioineeni naamaani viime toukokuussa vanhentunutta maustamatonta jogurttia enkä huomannut mitään ennenkuin vaimokkeeni asiasta sanoi, silloin oli jo myöhäistä. Purkit tosin olivat avaamattomia. Niitä jäi vielä jokunen, taidanpa syödä pari iltapalaksi, on vähän ummetustakin näin joulun jälkeen.
Tuorepuuroa. Sekoita kaurahiutaleita tms. marjoja, hedelmiä palasina, mitä vaan keksit ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Aamulla syöt sitten.