Annatko lapselle esim. risottoa tms. alkoholia sisältävää ruokaa?
Eli annatko pienille alle kouluikäisille lapsille ruokia, jonka valmistuksessa on käytetty alkoholia? Ruoat ovat kypsennettyjä eli alkoholia sinänsä ei valmiissa ruoassa ole. Esim. risotot, padat, kastikkeet jne.
Kommentit (76)
Teen itse esim. risotot enkä kyllä käytä alkoholia sen teossa?
Annan, kun sitä alkoholia ei kerran enää ole.
Sen sijaan en anna esim sellaisia jälkkäreitä, joissa alkoholia on. Eivät tosin kyllä sitä söisikään, näähän on yleensä aika ärhäkän makuisia.
lapsen ollessa pieni käytin esim. Burgundinpadassa alkoholitonta viiniä.
Vierailija kirjoitti:
Teen itse esim. risotot enkä kyllä käytä alkoholia sen teossa?
No sitä ruokaa et kyllä risotoksi voi kutsua. Ehkä tarkoitat jotain mössöä, johon keität riisit ja laitat sekaan hemapa-pussin?
Tietenkin. Jälkiruokia (kypsentämättömiä) missä on enempää kuin pikkiriikkinen liraus alkoholia, en antaisi. En myöskään liköörikonvehteja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen itse esim. risotot enkä kyllä käytä alkoholia sen teossa?
No sitä ruokaa et kyllä risotoksi voi kutsua. Ehkä tarkoitat jotain mössöä, johon keität riisit ja laitat sekaan hemapa-pussin?
Risotto nimellä se keittokirjassa kuitenkin on, joten ihan hyvin voin kutsua ja kutsunkin ;)
Kun ruoka kiehautetaan niin alkoholi siitä haihtuu. Alkoholia on kyllä hammastahnoissakin ja tuskin kukaan niitä kovin kyttää millaista lapsille ostaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen itse esim. risotot enkä kyllä käytä alkoholia sen teossa?
No sitä ruokaa et kyllä risotoksi voi kutsua. Ehkä tarkoitat jotain mössöä, johon keität riisit ja laitat sekaan hemapa-pussin?
Risotto nimellä se keittokirjassa kuitenkin on, joten ihan hyvin voin kutsua ja kutsunkin ;)
Ihan keittokirjaa sitte tarvit sen tekemiseen?
Miten voi antaa sellaista mitä ei ole?
Eli tietysti annan. En ymmärrä miksi edes olla antamatta. Miksi?
Alkoholia oikeasti sisältävät ruuat on sitten asia erikseen.
Kyllä. Jopa liköörikonvehteja ovat muutaman saaneet alle kouluikäisenäkin syödä. Jälkkäreihin en ole laittanut alkoholeja... paitsi niihin lettuihin, mutta nekin liekitetään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen itse esim. risotot enkä kyllä käytä alkoholia sen teossa?
No sitä ruokaa et kyllä risotoksi voi kutsua. Ehkä tarkoitat jotain mössöä, johon keität riisit ja laitat sekaan hemapa-pussin?
Risotto nimellä se keittokirjassa kuitenkin on, joten ihan hyvin voin kutsua ja kutsunkin ;)
Ihan keittokirjaa sitte tarvit sen tekemiseen?
No sillonko olen ekaa kertaa sitä tehnyt niin kyllä: ihan keittokirjaa tarvin avuksi. So?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen itse esim. risotot enkä kyllä käytä alkoholia sen teossa?
No sitä ruokaa et kyllä risotoksi voi kutsua. Ehkä tarkoitat jotain mössöä, johon keität riisit ja laitat sekaan hemapa-pussin?
Risotto nimellä se keittokirjassa kuitenkin on, joten ihan hyvin voin kutsua ja kutsunkin ;)
Ihan keittokirjaa sitte tarvit sen tekemiseen?
Onko risoton tekotaito synnynnäinen ominaisuus jollain ihmisillä?
Minulla se ei ole, joten jouduin ensimmäisen kerran katsomaan ohjeet keittokirjasta.
Ei kai niissä liköörikonvehdeissa ole alkoholia kuin nimeksi, yskänlääkkeessä on enemmän. Ja annan juu risottoa, burgundinpataa yms. En anna alkoholilla kostutettuja kakkuja, rommiaromi kyllä käy lapsillekkin. Annan myös simaa.
"Tiettyihin ruokiin lisätään alkoholia siinä uskossa, että alkoholi haihtuu välittömästi sen jälkeen kun keitos on riittävän kuumaa. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että alkoholin haihtuminen vaatii aina sekä tietyn keittoajan että riittävän lämpötilan. Tästä syystä ei kannata täysin luottaa siihen, että alkoholi on täysin haihtunut ruoasta – ainakaan ihan hetkessä."
http://www.makuja.fi/artikkelit/4271844/ajankohtaista/5-ruokauskomusta-…
Kuinkahan kauan se sitten oikeasti vie, netistä löytyy kyllä taulukoita, mutta pitävätkö oikeasti paikkansa?
Vierailija kirjoitti:
"Tiettyihin ruokiin lisätään alkoholia siinä uskossa, että alkoholi haihtuu välittömästi sen jälkeen kun keitos on riittävän kuumaa. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että alkoholin haihtuminen vaatii aina sekä tietyn keittoajan että riittävän lämpötilan. Tästä syystä ei kannata täysin luottaa siihen, että alkoholi on täysin haihtunut ruoasta – ainakaan ihan hetkessä."
http://www.makuja.fi/artikkelit/4271844/ajankohtaista/5-ruokauskomusta-…
Kuinkahan kauan se sitten oikeasti vie, netistä löytyy kyllä taulukoita, mutta pitävätkö oikeasti paikkansa?
Turha lähteä hiuksia halkomaan. Jos se lapsi ei juo jotain ruuan lientä kuppikaupalla niin ei siitä alkoholia tule enempää kuin jostain ylikypsän hedelmän syömisestä, vaikka kaikki alkoholi ei olisikaan haihtunut.
Vierailija kirjoitti:
Teen itse esim. risotot enkä kyllä käytä alkoholia sen teossa?
Oma äitini teki samalla lailla, ei alkoholia ainoastaan maitoa, sokeria ja kanelia. Eipä tiennyt äiti ettei pienille lapsille pitäisi kanelia antaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
"Tiettyihin ruokiin lisätään alkoholia siinä uskossa, että alkoholi haihtuu välittömästi sen jälkeen kun keitos on riittävän kuumaa. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että alkoholin haihtuminen vaatii aina sekä tietyn keittoajan että riittävän lämpötilan. Tästä syystä ei kannata täysin luottaa siihen, että alkoholi on täysin haihtunut ruoasta – ainakaan ihan hetkessä."
http://www.makuja.fi/artikkelit/4271844/ajankohtaista/5-ruokauskomusta-…
Kuinkahan kauan se sitten oikeasti vie, netistä löytyy kyllä taulukoita, mutta pitävätkö oikeasti paikkansa?
Turha lähteä hiuksia halkomaan. Jos se lapsi ei juo jotain ruuan lientä kuppikaupalla niin ei siitä alkoholia tule enempää kuin jostain ylikypsän hedelmän syömisestä, vaikka kaikki alkoholi ei olisikaan haihtunut.
Totta appelsiini mehussa on alkoholia ja juuri hedelmissä sekä marjoissa.
Vierailija kirjoitti:
Eli annatko pienille alle kouluikäisille lapsille ruokia, jonka valmistuksessa on käytetty alkoholia? Ruoat ovat kypsennettyjä eli alkoholia sinänsä ei valmiissa ruoassa ole. Esim. risotot, padat, kastikkeet jne.
Annan lapsille ruokaa, jossa on sopivia makuja. Meillä ei esimerkiksi väkiviinaetikassa liuenneet maustekurkut tai vastaavat ole kiellettyjä, vaikka niitä ei ole kypsennetty. Samoin lapsemme saa majoneesia ja monia muita ruokia, joiden valmisuksessa käytetään alkoholia. Joskus jopa punaviinikastiketta.
Kun olen katsonut uutisia alkoholituotteiden myynnin kieltämisestä lapsille, olen miettinyt, että milloinkohan hampurilaiset kielletään heiltä. Niissä on melkein poikkeuksetta majoneesia, jonka valmistukseen tarvitaan etikkaa. 14 vuotiaamme sai jopa ostettua viivietikkaa kaupasta, joka tunnetaan tiukkuudesta alkoholia sisältävien tuotteiden myymisessä alaikäisille.
Ei meillä käytetä alkoholia juuri muuhun kuin simpukoiden keittämiseen. Tai no tölkkipersekana on toinen. Lapsi on jo kouluikäinen, mutta kyllä noita voi hyvin pienemmillekin antaa. En näe miksi niitä ei voisi antaa, kun eihän niissä alkoholia ole.