Onko kukaan muu ollut välittmättä raskauden ruokasuosituksista?
Muita?
Lääkärikin sanoi että kaikkea saa syödä paitsi viinaa ja samasta järvestä kalaa kovin usein.
Ensimmäinen kolmas ohi. Vointi ollut 10+ kokoajan.
.
Kommentit (24)
Tuoretta inkivääriä laitoin teehen, kun flunssa iski. Ja muutaman kerran olen syönyt maksalaatikkoa, joka ei kyllä täysin kielletty ole. Aurajuustoa laitan pastan päälle.
Järvikalaa en ole syönyt vaikka mieli on tehnyt, enkä graavilohta. Alkoholia en ollenkaan. 9kk on lyhyt aika välttää muutamaa juttua :)
No oletko juonut viinaa? Ehkä olo on 10+ jos olet niin päissään.
Apllakin kesti 2 v tulla raskaaksi, mutta silti.. Suomessa hyvä ruokahygienia, ja syntyy niitä lapsia muuallakin.
Plus kaikilla on oikeus arvostella odottavan graavikalan syöntiä, mutta kun baby on tässä maailmassa sille saa syöttää mitä tahansa moskaa, eikä kerää kiinnosta :)
Ap vielä. En ole juonut viinaa. Vähän maistoin viiniä rapujuhlissa kun kohotettiin malja, ja miehen saunaolutta, mutta tuo ei ole juomista kyllä.
En nyt ollut välittämättä, mutta kun kerran tai kaksi söin "vältettäviä" ruoka-aineita niin en kokenut sitä maailmanlopuksi. Tervettä järkeä käyttämällä ja olemalla ilman viinaa ei voi mennä kauheasti metsään.
Noudatin kyllä ruokasuostiuksia viinassa vähän lipsui ja huumeista ei edes suosituksia annettu.
No nyt menossa neljäs raskaus enkä edelleenkään noudata noita ruokaohjeistuksia. Maalaisjärkeä käyttämällä pärjää.
Lakritsia syön joka päivä neuvolan suosituksesta alhaisen verenpaineen vuoksi (2-3 palaa). Ja inkivääriä, sen pitäisi olla ok mausteena, en käyttäisi luontaistuotteena myytäviä inkiväärivalmisteita. Maassa missä asun, tuoretta inkivääriä jopa suositellaan raskauspahoinvointiin.
En ollut välittämättä. Ainoa suositusten vastainen juttu oli flunssan aikana kahdesti käyttämäni nenäsuihke. Ainakin sen tuoteselosteessa luki, että ei raskaana oleville eikä imettäville. Luin selosteen vasta käytön jälkeen. Ihan terveenä vauva syntyi.
[quote author="Vierailija" time="03.10.2015 klo 15:22"]En uskaltanut ottaa riskejä, ei raskaaksi tuleminenkaan tapahtunut ihan helpolla.
[/quote]
Munkin raskaus sai alkunsa IVF-hoidoilla ja silti olen mennyt ruokailun suhteen aika löysin rantein. Olen myös todennut, etten oikein nauti raskaanaolosta, niin paljon kuin tätä odotinkin. Onneksi aletaan olla jo aika lähellä laskettua aikaa. Ja kunnon kännit, niitä on ikävä!
Synnytin viimeksi vuonna 2011 ja siitä oli jo ruokasuositukset muuttuneet: eli en kyllä orjallisesti mitään noudata. Itse syntynyt 80-luvulla ja vieläkin elossa ollaan ilman kummempia ongelmia. En toki ota kiellettyjen listalta mitään mitä pitää välttää sairastumisen tms takia, mutta joku "voit saada liikaa vitamiineja" -niin en välitä, syön silloin tällöin jos tulee vastaan.
Käytän järkeä. Vakuumipakattuja tuotteita en syö, ne kuvottaa jo muutenkin kun säilyvät muovissa niin kauan. Juustoja syön aika huoletta. Graavi- ym lohia toki itse tehtynä. Maksaa en nyt muutenkaan syö ikinä. Viiniä aion pienen tilkan ottaa pari kertaa raskauden puolen välin jälkeen hyvän ruoan yhteydessä. Raakaa lihaa en aio syödä. Näillä mennään!
Mielenkiintoista on nicen uusi suositus alkoholinkäytön suhteen: Odottajaa, joka haluaa käyttää alkoholia, pitäisi ohjata juomaan max 1-2 annosta kerrallaan max 1-2 kertaa viikossa, tällä määrällä ei ole voitu osoittaa olevan haittaa sikiön kehitykselle.
[quote author="Vierailija" time="03.10.2015 klo 15:49"]Mielenkiintoista on nicen uusi suositus alkoholinkäytön suhteen: Odottajaa, joka haluaa käyttää alkoholia, pitäisi ohjata juomaan max 1-2 annosta kerrallaan max 1-2 kertaa viikossa, tällä määrällä ei ole voitu osoittaa olevan haittaa sikiön kehitykselle.
[/quote]
Ja siis tämä vasta 1. trimesterin jälkeen.
Maksan syönnissä kannattaa noudattaa rajoituksia, koska a-vitamiini on ihan tutkitusti vahingollista sikiölle. Ja samoin tiettyjä kaloja kannattaa välttää tai syödä vain rajoitusten mukaan elohopean ym. takia.
Monen muun ruokakiellon kanssa on vähän sattuman kauppaa, että tuleeko jotain ongelmia vai ei. Ei ole siis kyse siitä, kuinka paljon syö jotain riskituotetta, kun sen listerian tai toksoplasmoosin voi saada jo ihan pienestäkin määrästä. Siinä ei siis paljon maalaisjärki auta, ja tätä monet eivät tunnu tajuavan.
[quote author="Vierailija" time="03.10.2015 klo 15:52"]Maksan syönnissä kannattaa noudattaa rajoituksia, koska a-vitamiini on ihan tutkitusti vahingollista sikiölle. Ja samoin tiettyjä kaloja kannattaa välttää tai syödä vain rajoitusten mukaan elohopean ym. takia.
Monen muun ruokakiellon kanssa on vähän sattuman kauppaa, että tuleeko jotain ongelmia vai ei. Ei ole siis kyse siitä, kuinka paljon syö jotain riskituotetta, kun sen listerian tai toksoplasmoosin voi saada jo ihan pienestäkin määrästä. Siinä ei siis paljon maalaisjärki auta, ja tätä monet eivät tunnu tajuavan.
[/quote]
Listerioosiakin on n30-60 tapausta vuodessa ja yleisin sairastaja on yli 70v vanhus.
Suositukset muuttuu tämän tästä eikä suurin osa niistä perustu mihinkään todelliseen tutkimukseen. Jos rotta (noin 500 g?) saa 200 g jotain ainetta syötyään epämuodostuneita poikasia, en todellakaan jätä noin 55 kg painoisena syömättä leikkelettä, jossa ko. ainetta on alle 0.1 g vain siksi, että on keksitty rottakokeiden perusteella suositus, että älä sitä syö.
Omassa lapsuudessani raskaana olevat söivät appelsiineja urakalla, raudanpuuteanemiaan maksapihvejä ja vauvan aivojen kehitystä ajatellen järvikaloja. Onko meistä 80-luvulla syntyneistä yli 50% jotenkin vammaisia?
En noudattanut mitään muuta kuin omaa järkeäni, ei tulis mieleenkään juoda kännejä tai polttaa kun ne on selvästi myrkkyä ilman sitä raskauttakin. Kaikki muut ohjeet on kauheeta hysteriaa, syön mitä haluan
[quote author="Vierailija" time="03.10.2015 klo 15:55"]
[quote author="Vierailija" time="03.10.2015 klo 15:52"]Maksan syönnissä kannattaa noudattaa rajoituksia, koska a-vitamiini on ihan tutkitusti vahingollista sikiölle. Ja samoin tiettyjä kaloja kannattaa välttää tai syödä vain rajoitusten mukaan elohopean ym. takia. Monen muun ruokakiellon kanssa on vähän sattuman kauppaa, että tuleeko jotain ongelmia vai ei. Ei ole siis kyse siitä, kuinka paljon syö jotain riskituotetta, kun sen listerian tai toksoplasmoosin voi saada jo ihan pienestäkin määrästä. Siinä ei siis paljon maalaisjärki auta, ja tätä monet eivät tunnu tajuavan. [/quote] Listerioosiakin on n30-60 tapausta vuodessa ja yleisin sairastaja on yli 70v vanhus.
[/quote]
Yleisin tiedetty sairastaja on vanhus, koska nuoremmilla aikuisilla listeriatartunnan oireet on niin lievät ja flunssan kaltaiset ettei kukaan osaa niiden takia hakeutua lääkäriin. Ei välttämättä huomaa edes ihmetellä. Odottavalle äidille itselleen listerian saaminen on siis pikku juttu, mutta kohdussa köllivälle vauvalle saattaa koitua kuolemaksi.
En uskaltanut ottaa riskejä, ei raskaaksi tuleminenkaan tapahtunut ihan helpolla.