Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi Suomessa syödään vanhaa leipää?

Vierailija
28.09.2015 |

Monissa paikoin maailmaa leivän tulee olla samana päivänä tehtyä. Täällä mussutetaan viikkojen vanhaa pussileipää.
Mistähän johtuu?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ymmärrys hyvästä ruuasta puuttuu.

Vierailija
2/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Markettiin ajetaan vain kerran viikossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipäteollisuuden trolli liikenteessä. Kato kun kaikki suuret ketjut teettävät ne leipänsä Virossa ja tuovat pakasteena tänne. Tosin tuoreemmalta se vastapaistettu pakasteleipä maistuu kuin se muovipussiin lähileipomolla pakattu. Oikeasti leivän iällä ei ole väliä jos maussa ei ole eroa verrattuna samana aamuna leivottuun.

Vierailija
4/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="28.09.2015 klo 20:04"]

Monissa paikoin maailmaa leivän tulee olla samana päivänä tehtyä. Täällä mussutetaan viikkojen vanhaa pussileipää. Mistähän johtuu?

[/quote]

Täällä syöminen ei ole nautintoa vaan se on stigmatisoitunut. Ruoasta nauttimista ei saa näyttää mudien nähden. Elämä ei voi olla pieniä nautintoja. Suomalainen syö huonolaatuista ja vanhaa ruokaa ja lihoo.

Vierailija
5/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska kepu. Suomalaisen maataloustuottajan ahneudella ei vaan ole rajoja.

Vierailija
6/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täällä syödään paljon ruisleipää, joka säilyy maukkaana muutaman päivän ajan. Etelä-Euroopassa syödään taas paljon vaaleaa vehnäleipää, joka ei maistu hyvältä enää leipomista seuraavana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska meillä on köyhän ja pihin identiteetti. Mitään ei saa heittää hukkaan, ja oikeastaan vanhan ruuan syömisestä saa jopa luterilaista mielihyvää. Kunnon ihminen syö aina kaiken eikä heitä mitään pois. Kyllä se ihan hyvää vielä on.

Vierailija
8/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helpompaa ostaa kerralla isompi pussillinen leipää kuin käydä joka päivä kaupassa hakemassa sitä vastaleivottua. Enkä mä ainakaan syö kokonaista leipää päivässä (paitsi noh sämpylöitä), eikä tee mieli heittää loppuja roskiinkaan eteläeurooppalaiseen tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska en ole löytänyt leipomoa, josta saa ostaa aamulla klo 7.00 tuoretta leipää. Vien silloin lapset hoitoon ja ärsyttää todella, että leipomot ei tajua pitää myymälöitään silloin auki. Iltapäivällä kaupassa ei ole koskaan tuoretta leipää ja leipomon puoti on jo suljettu.

Vierailija
10/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun syö homeista leipää, saa kauniin lauluäänen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="28.09.2015 klo 20:21"]

Kun syö homeista leipää, saa kauniin lauluäänen. 

[/quote]Ja peräsuolisyövän.

Vierailija
12/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="28.09.2015 klo 20:17"]

Täällä syödään paljon ruisleipää, joka säilyy maukkaana muutaman päivän ajan. Etelä-Euroopassa syödään taas paljon vaaleaa vehnäleipää, joka ei maistu hyvältä enää leipomista seuraavana päivänä.

[/quote]

Kuinkahan moni syö ruisleipää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi leipomot menevät kiinni niin aikaisin? Jokaisessa kaupungin korttelissa pitäisi olla oma leipomo.

Vierailija
14/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnäsämpylä jonka päälle kinkku/juusto, tomaattia. Tai makea: päälle marmeladi tai Nutella.

Maitokahvi ja tuoremehu.

Ei kiitos puuroille ja velleille, kuka sellasia syö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="28.09.2015 klo 20:23"]

[quote author="Vierailija" time="28.09.2015 klo 20:17"]

Täällä syödään paljon ruisleipää, joka säilyy maukkaana muutaman päivän ajan. Etelä-Euroopassa syödään taas paljon vaaleaa vehnäleipää, joka ei maistu hyvältä enää leipomista seuraavana päivänä.

[/quote]

Kuinkahan moni syö ruisleipää?

[/quote]

Meidän perheessä ainakin kaikki. Vai saivarteletko nyt siitä, että jos leivässä on 72 % jauhoista ruista ja loput vehnää! niin sitä ei saisi sinusta sanoa ruisleiväksi? Joka tapauksessa myös tällainen sekaruisleipä säilyy hyvänmakuisena muutaman päivän toisin kuin jokin vehnäpatonki.

Vierailija
16/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saksassa ei syödä mitään vehnäpatonkeja vaan monenlaisia (täys)jyväleipiä, myös paljon ruisleipää. Ostavat leivän tuoreena leipomosta. Suomalainen pussileipä ei enää maistunutkaan kun takaisin tulin.

Vierailija
17/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eurooppalaisia aamiaisia:

 

Nam, Espanjan churrot ja suklaakaakao

tai Italian brioche <3

http://bistrochic.net/foodwine/breakfast-around-the-world/

Vierailija
18/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="28.09.2015 klo 20:23"]

[quote author="Vierailija" time="28.09.2015 klo 20:17"]

Täällä syödään paljon ruisleipää, joka säilyy maukkaana muutaman päivän ajan. Etelä-Euroopassa syödään taas paljon vaaleaa vehnäleipää, joka ei maistu hyvältä enää leipomista seuraavana päivänä.

[/quote]

Kuinkahan moni syö ruisleipää?

[/quote]

Aika harva.

Vierailija
19/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa melkein kaikki leivät on ämpätty täyteen lisäaineita, niin kyllähän ne säilyvät päivätolkulla. Melkein mieluummin ostaisin lähileipomosta lisäaineetonta vehnäleipää joka päivä kuin krt viikkoon E-koodeilla kyllästettyä ruisleipää, vaikka jälkimmäinen on terkkarin mielestä terveellisempää.

Jännä, että mulla menee siitä terveellisestä suoli ihan mutkalle..

Vierailija
20/23 |
28.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="28.09.2015 klo 20:38"]

Suomessa melkein kaikki leivät on ämpätty täyteen lisäaineita, niin kyllähän ne säilyvät päivätolkulla. Melkein mieluummin ostaisin lähileipomosta lisäaineetonta vehnäleipää joka päivä kuin krt viikkoon E-koodeilla kyllästettyä ruisleipää, vaikka jälkimmäinen on terkkarin mielestä terveellisempää. Jännä, että mulla menee siitä terveellisestä suoli ihan mutkalle..

[/quote]Mua ärsyttäis jos joku terkkari alkais neuvomaan mua miten pitää syödä. Ihan kuin ei itse tajuaisi ottaa asioista selvää. Puhua nyt kuin lapselle :D

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä kuusi