Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi niin monet suomalaiset ei siedä että ruuassa on mitään makua?

Vierailija
21.09.2015 |

Monet tutut käyttää ruuanlaitossa suunnilleen vain suolaa ja mustapippuria. Syitä ovat sanoneet mm. että mausteet aiheuttaa allergiaa ja maha turpoaa ja on pahaa. Joo, ymmärrän, allergioita voi tosiaan olla, tiedän erään mausteallergisen joka saa lievästikin maustetusta ruuasta pahimmillaan niin kovat vatsanväänteet että joutuu lähtemään päivystykseen. Mutta tuskin näitä allergioita ja mahan turvotusta niin monella on kuin jotkut väittää.

Maustettu ruoka on hyvää jos se on hyvin tehty. Eikä maustetun ruuan tarvitse aina olla tulista, niinkuin jotkut olettaa. Maailmassa on vaikka mitä mausteita joiden avulla saa kotiruokaankin loihdittua vaikka mitä makuja.

Niin monet suomalaiset elintarvikkeet on täysin mauttomia. Nämä tutut jotka eivät siedä että ruuassa on yleisesti mitään makua, ovat ihan ihmeissään kun tarjoaa niille vaikka jotain ulkomaalaista juustoa. Mitä ihmettä? Tämähän ei maistu yhtään Valion Arkijuustolle. No ei varmasti!

Uutta SUOMALAISEEN MAKUUN tehtyä Oltermanni Tilsit juustoa en halua edes maistaa. Jos se on tehty suomalaiseen makuun niin siinä ei ole silloin mitään halua.

Muistampa lukeeneeni myös joskus tapauksesta jossa suomalainen vanha pariskunta valitteli Thaimaanlomalla ettei hotellin aamiaisella ollut kaurapuuroa....

Kommentit (58)

Vierailija
1/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

korjaus, *ei ole silloin mitään makua....

Tyhmä minä, en osaa kirjoittaa enää. :D

Vierailija
2/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottumiskysymys. Samasta syystä suomalaisen mielestä on tosi kuuma ilma, kun lämpömittari näyttää +27.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onpa nurja asenne ap:llä. Miten tuolta pohjalta voisi lähteä järkevästi keskustelemaan?

Vierailija
4/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samaa olen ihmetellyt minäkin.

Liittyykö samaan asiaan kun kaikki sisustukset Suomessa ovat valkoisia tai hyvin vaaleita korkeintaa puulla ja mustalla terästettyjä. Mitään yllätyksiä ei harrasteta missään. 

Thaimaassa muuten ei juuri ole ruoka-aine allergioita vaikka keitokset ovat täynnä kalaa,mausteita,eksoottisia vihanneksia, pähkinöitä yms. Yhdessä ruokalajissa  on aina ainakin viittä eri ainesosaa.

Vierailija
5/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus teininä olin ostanut palan aurajuustoa. Kun isä meni jääkaapille niin hän katsoi että mikä mytty tämä on ja totesi pian että "hyi helvetti mitä tää on, tää on ihan homeessa" ja oli heittämässä sitä pois, kunnes vieressä oleva äitini sanoi että se on homejuustoa, sen kuuluu näyttää tuollaiselta eikä se ole pilalla. Aurajuustoa on valmistettu pian sata vuotta, mutta se oli silti eksoottinen uutuus 60v ukolle joka on aina syönyt vain pelkkää perunaa ja jauhelihakastiketta.

Vierailija
6/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hirveää yleistystä taas. Suomesta löytyy yhtä monia makuja kuin on suomalaisia. Elätkö jossain 50-luvulla ap?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalaisilla jokin ihme päähänpinttymä että mausteinen on yhtäkuin tulinen. 

Vierailija
8/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haluan maistaa syömäni lihan, kalan ja kasvikset. Sen, että ne ovat tuoreita. Mausteilla voidaan peittää hieman vanhaa ja luontaisia makuja. Arvostan puhdasta ja vähän käsiteltyä ruokaa, kuten moni muukin suomalainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.09.2015 klo 13:40"]Haluan maistaa syömäni lihan, kalan ja kasvikset. Sen, että ne ovat tuoreita. Mausteilla voidaan peittää hieman vanhaa ja luontaisia makuja. Arvostan puhdasta ja vähän käsiteltyä ruokaa, kuten moni muukin suomalainen.
[/quote]

Arvostan sitä että ruoka myös maistuu jollekkin, mausteiden tarkoitus on tuoda esiin raaka-aineen parhaat maut tai korostaa makuja. Mikäli, et mausta lihaa, et kunnioita myöskään sitä raaka-aineena, sama kun söisit vaikkapa tumppusi.

Vierailija
10/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

On täysin mahdollista, että yliherkkä makuaisti on suomalaisilla yleisempi ominaisuus kuin useimpien muiden maiden ihmisillä. Onhan tällaisia kansallisesti vaihtelevia geneettisiä taipumuksia muitakin vaikka kuinka paljon. Sille ei sitten mitään voi, jos esim. tuore basilika tai soijakastike korventaa suuta ja saa veden valumaan silmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

MaKu aSia

Vierailija
12/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niinpä. Juuri tänään työpaikkaruokalassa oli koominen tapaus. Ruokana oli chili con carneta riisin kanssa. Kun menin ottamaan ruokaa, kassalla oli naishenkilö valittamassa, että ruoka oli SYÖMÄKELVOTTOMAN TULISTA. Hän oli erittäin tuohtunut kun sellaista tarjotaan ihmisille, ja vaati rahojaan takaisin. Itsehän tykkään tulisesta ruoasta ja ajattelin että kiva, jos se tällä kertaa maistuisi edes vähän sitten chilille, kun yleensä on olltu "suomalaiseen makuun tehtyä" eli mautonta. Vaan ei, ihan yhtä mautonta oli kuin aina. En usko että siinä oli edes chiliä yhtään, pelkkää paprikajauhetta vaan vähän makua antamassa. Ja että se oli jonkun mielestä syömäkelvottoman tulista :D (Sitäkin ihmettelen, että miksi pitää ottaa ruokaa jonka nimessä on sana CHILI, jos inhoaa tulista)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.09.2015 klo 13:49"]

Niinpä. Juuri tänään työpaikkaruokalassa oli koominen tapaus. Ruokana oli chili con carneta riisin kanssa. Kun menin ottamaan ruokaa, kassalla oli naishenkilö valittamassa, että ruoka oli SYÖMÄKELVOTTOMAN TULISTA. Hän oli erittäin tuohtunut kun sellaista tarjotaan ihmisille, ja vaati rahojaan takaisin. Itsehän tykkään tulisesta ruoasta ja ajattelin että kiva, jos se tällä kertaa maistuisi edes vähän sitten chilille, kun yleensä on olltu "suomalaiseen makuun tehtyä" eli mautonta. Vaan ei, ihan yhtä mautonta oli kuin aina. En usko että siinä oli edes chiliä yhtään, pelkkää paprikajauhetta vaan vähän makua antamassa. Ja että se oli jonkun mielestä syömäkelvottoman tulista :D (Sitäkin ihmettelen, että miksi pitää ottaa ruokaa jonka nimessä on sana CHILI, jos inhoaa tulista)

[/quote]

Itselläni on chiliviljelmä ja naureskelen tuollaisille nirppanokille myöskin.

Vierailija
14/58 |
21.09.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.09.2015 klo 13:51"][quote author="Vierailija" time="21.09.2015 klo 13:49"]

Niinpä. Juuri tänään työpaikkaruokalassa oli koominen tapaus. Ruokana oli chili con carneta riisin kanssa. Kun menin ottamaan ruokaa, kassalla oli naishenkilö valittamassa, että ruoka oli SYÖMÄKELVOTTOMAN TULISTA. Hän oli erittäin tuohtunut kun sellaista tarjotaan ihmisille, ja vaati rahojaan takaisin. Itsehän tykkään tulisesta ruoasta ja ajattelin että kiva, jos se tällä kertaa maistuisi edes vähän sitten chilille, kun yleensä on olltu "suomalaiseen makuun tehtyä" eli mautonta. Vaan ei, ihan yhtä mautonta oli kuin aina. En usko että siinä oli edes chiliä yhtään, pelkkää paprikajauhetta vaan vähän makua antamassa. Ja että se oli jonkun mielestä syömäkelvottoman tulista :D (Sitäkin ihmettelen, että miksi pitää ottaa ruokaa jonka nimessä on sana CHILI, jos inhoaa tulista)

[/quote]

Itselläni on chiliviljelmä ja naureskelen tuollaisille nirppanokille myöskin.
[/quote]PaPPaNoKa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/58 |
12.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei olevaan kyse on uteliaisuuden puutteesta. Eihaluta edes maistaakun se on nsepäilyttävää. 

itseolen aina halunnut maistaa ja niin äitinikin . 

en van ymmärrä mitä suomalainen pelkää???kuuta taivaaltako?? Täysin epärealistiset pelot. 

Vierailija
16/58 |
12.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höpönlöpö. Jotkut ihan oikeasti rlävät tynnyrissä.

eräs professori sanoi että jos ruoassapitää olla mausteit niin makuaisti on mennyt pilalle. Jotkut sitten näitä tyhmiä.

vauvakin totukellaan makuihin ja suomalaisten makuaisti vauvantasolla.  .sen jälken ei ola maistettu mutään uttaa. Kuulemma tunna suklaakin on se että makuisti pilalla jos ei riitä maidolla lntrattu suklaa. 

Vierailija
17/58 |
12.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei nyt tätä keittiöpsykologiaa. Suomalaiset ihan samanlaisia kiin muutkin . Muu on narsismia. 

Vierailija
18/58 |
12.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noinhan se oli 1950 luvulla ja paikoin vielä 1970 luvulla maaseudulla.

Nykyään suomalaiset osaavat maustaa hyvin ruokiaan ja kaupoissa on maaseudullakin hyvät valikoimat.

Useat kasvattaa kesällä yrttejä ja kasvihuoneessa chilejä. Chileissäkin alkaa olemaan lajike tiedot näkyvillä jopa sooseissa. On valkosipulifestivaaleja ja chilifestejä. Ruuan mauttomuus taitaa riippua kovasti siitä, millaisessa seurassa aikaasi vietät.

Mulla ainakin maustekaappi on todellakin maustekaappi ja maustamatonta ruokaa täällä ei syödä.

Vierailija
19/58 |
12.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monen suomalaisen pitäisi vähentää suolan käyttöä ruuanlaitossa ja se onnistuisi helposti jos opettelisivat käyttämään suolaa korvaavia muita mausteita ruuanlaitossa ja totuttelisivat myös syömään maustettuja ruokia. Itse opin korvaamaan ruokani suolan muilla mausteilla yli 60-vuotiaana joten se onnistuisi varmasti myös sinulta. Ruokaan ilman lisättyä suolaa tottuu parissa viikossa ja sen määrän minkä kehomme tarvitsee päivittäin suolaa saamme kyllä muista syömistämne elintarvikkeista kuten esim. leivästä  juustoista, levitteistä jne.

Vierailija
20/58 |
12.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monen suolisto ja vatsa ei kestä tulisuutta, lisäaineita ja mausteita. Valmistajien pitäisi myös tajuta tämä. Ne jotka haluavat mausteita ja tulisuutta niille oma osasto.