Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Osaisitko tehdä oikean LEIPÄRESSUN?

Vierailija
01.04.2011 |

Minä paistan mummon itsepaistamaa ruisleipää voissa paistinpannulla kunnes vähän ruskistuu. Lisään maitoa ja lisään voita. Annetaan hautua kunnes leivät pehmeää höttöä. Ihanaa vanhanajan ruokaa..nam..



t. savosta kotoisin

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
01.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulin että se on sitä että kuumennetaan kuivia ruisleivänpaloja maidossa.



Tai sitten paistetaan ruisleivänsiivuja ihrassa, ei voissa.

Vierailija
2/21 |
01.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

minullekin. Se oli yksi lapsuusajan herkuista, jota äiti teki kerran pari kuukaudessa. Kuten myös hernetuuvinki, tirripaisti, läskisoosi ym. vanhan hyvän ajan herkut joita ei valitettavasti tule itse enää laitettua kun muksut ei niitä söisi kuitenkaan. Kyllä Savossa on aina osattu ruokaa laittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
01.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äipän leipäressu! Pitikö se paistaa ensin? Muistaakseni äiti käytti ensin maidossa ja paistoi vasta sitten. Ja paljon voita!!!



Tuleeko leipäressua nykyajan ruispaloista?

Vierailija
4/21 |
02.04.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

..

Vierailija
5/21 |
11.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näin minäkin teen leipäressun. Ja hyvän säväyksen antaa jos lisää vielä sipulisilppua sekaan.

Vierailija
6/21 |
11.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mieleen iskän tekemä kampsupaisti. Se oli niin hyvää..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
11.11.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä paistan mummon itsepaistamaa ruisleipää voissa paistinpannulla kunnes vähän ruskistuu. Lisään maitoa ja lisään voita. Annetaan hautua kunnes leivät pehmeää höttöä. Ihanaa vanhanajan ruokaa..nam..


Viipurista kotoisin oleva mummoni teki leipäressun laittamalla leivät, maidon ja rasvan uunivuokaan ja paistamalla uunissa. Syötiin lämpimänä maidon kera. Nam.

Vierailija
8/21 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

KKK (Kokkoniemen Kokeileva Keittiö) vaistaa ei täysin väärä epäortodoksinen tapa eli ensin paistetaan ja sitten nesteet ja joku mainitsi aikaisemmin sipulisilpun eli ei missään tapauksessa vaikka sipulin ystävä olenkin. Ei se silloin ole leipäressua vaan jotain aivan muuta. Sama koskee tuota, että ensin kastellaan ja sitten paistetaan. Eikä sitä kuivaksi paisteta/hauduteta vaan sitä maitoa pitää olla sen verran paljon, että se jää ikään kuin kastikkeeksi siihen leipien lomaan. Ei kuitenkaan liikaa vaan juuri sen verran, että sen havaitsee sieltä leipien joukosta.

Minä paistan mummon itsepaistamaa ruisleipää voissa paistinpannulla kunnes vähän ruskistuu. Lisään maitoa ja lisään voita. Annetaan hautua kunnes leivät pehmeää höttöä. Ihanaa vanhanajan ruokaa..nam..


Viipurista kotoisin oleva mummoni teki leipäressun laittamalla leivät, maidon ja rasvan uunivuokaan ja paistamalla uunissa. Syötiin lämpimänä maidon kera. Nam.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
23.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

osaa enää edes kirjoittaa eli:

"KKK (Kokkoniemen Kokeileva Keittiö) vastaa eli täysin väärä ... tapa ..."

KKK (Kokkoniemen Kokeileva Keittiö) vaistaa ei täysin väärä epäortodoksinen tapa eli ensin paistetaan ja sitten nesteet ja joku mainitsi aikaisemmin sipulisilpun eli ei missään tapauksessa vaikka sipulin ystävä olenkin. Ei se silloin ole leipäressua vaan jotain aivan muuta. Sama koskee tuota, että ensin kastellaan ja sitten paistetaan. Eikä sitä kuivaksi paisteta/hauduteta vaan sitä maitoa pitää olla sen verran paljon, että se jää ikään kuin kastikkeeksi siihen leipien lomaan. Ei kuitenkaan liikaa vaan juuri sen verran, että sen havaitsee sieltä leipien joukosta.

Minä paistan mummon itsepaistamaa ruisleipää voissa paistinpannulla kunnes vähän ruskistuu. Lisään maitoa ja lisään voita. Annetaan hautua kunnes leivät pehmeää höttöä. Ihanaa vanhanajan ruokaa..nam..


Viipurista kotoisin oleva mummoni teki leipäressun laittamalla leivät, maidon ja rasvan uunivuokaan ja paistamalla uunissa. Syötiin lämpimänä maidon kera. Nam.

Vierailija
10/21 |
16.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllähän se Laatokan karjalainen tapa valmistaa leipäressua on laittaa leipää kuutioina uunivuokaan (minä laitan tummaa ja vaaleaa fiftififti), kaataa päälle ripauksella suolaa maustettua munamaitoa päällimmäisen leipäkuutiokerroksen puoliväliin saakka ja pinnalle reilusti voita. Kolmeksi vartiksi uuniin ja sitten eikun herkuttelemaan kera puolukkasurvoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän perheen leipäressu tehdään pilkotusta ruisleivästä puolukoista sokerista ja vededtä, tulee ikäänkuin puuroa kun pitkään hauduttaa leivinuunissa  tai liedellä. Kylmän maidon kanssa herkkua. 

Vierailija
12/21 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mamma teki leipälämmitöstä eli siis yleisemmin leipäressua kahdella tavalla, joko ap:n kuvaamalla tavaalla tai sitten vähän nopeammalla tavalla: leipäviipaleet voideltiin, laitettiin syvälle lautaselle ja päälle kaadettiin kuuma maito ja annettiin vetäytyä ja jäähtyä hetki ja ei kun syömään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meilläpäin siihen tulee myös rasvaista siankylkeä, ensin lihapalat ruskistetaan, sitten leipäkuutiot sekaan ja ruskistetaan vähän aikaa ja lisätään maito, haudutetaan pehmeäksi. Paras ressu tulee kuivasta leivästä ja jätänkin tarkoituksella leipäsiivuja kuivumaan. Teen aika usein, herkkua.

Vierailija
14/21 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmaankin on monia tapoja tehdä leipäressua.

Meillä tehtiin niin yksinkertaisesti, että kiehautettiin vesi ja lisättiin siihen voita. Siinä sitten kypsennettiin leipäpaloja pehmeiksi. Yleensä ruisleipää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

minullekin. Se oli yksi lapsuusajan herkuista, jota äiti teki kerran pari kuukaudessa. Kuten myös hernetuuvinki, tirripaisti, läskisoosi ym. vanhan hyvän ajan herkut joita ei valitettavasti tule itse enää laitettua kun muksut ei niitä söisi kuitenkaan. Kyllä Savossa on aina osattu ruokaa laittaa.

Kiitos teille. Tuli ikävä vanhoja herkkuja. Pitänee opetella tekemään. Äiti ja mummo tekivöt, mutta nuorena ei mulla kiinnostus riittänyt.

Kerro tuosta hernetuuvingista. Onko se hernemuhennosta?

T. 70 +

Vierailija
16/21 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Junttiruokaa! Stana! Meen salee mäkkärille!

Vierailija
17/21 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikea leipäressu menee niin, että ensin lämmitetään maitoa ja lisätään voita ja suolaa ja sen jälkeen lisätään ruisleipää sekaan pilkkoen. Näin mun äiti opettanut, joka näki sodan ja hätävuodet ja itse opin tämän myös. Kukaan ei voi opettaa tätä toisille ei jos ei ole nähnyt sotaa ja nähnyt nälkää, mutta minun äitini opetti, koska silloin sodan aikana kaikesta oli pulaa. 

Vierailija
18/21 |
11.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipäressu(kin) mainittu

Vierailija
19/21 |
09.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä taidettiin tehdä myös näin, jos iskä kysyi mitä halutaan ruuaksi niin tätä pyysin yhdeksän kertaa kymmenestä 😄😋

Vierailija
20/21 |
09.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

minullekin. Se oli yksi lapsuusajan herkuista, jota äiti teki kerran pari kuukaudessa. Kuten myös hernetuuvinki, tirripaisti, läskisoosi ym. vanhan hyvän ajan herkut joita ei valitettavasti tule itse enää laitettua kun muksut ei niitä söisi kuitenkaan. Kyllä Savossa on aina osattu ruokaa laittaa.

Kokeile yläsavolaista mykyrokkaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä kuusi